ΕλλάδαΠρωτοσέλιδα

Καταργούνται οι ΔΕΥΑ: Μία εταιρεία ύδρευσης ανά νομό για τη βελτίωση της διαχείρισης υδάτινων πόρων

2 Sep 2024
Καταργούνται οι ΔΕΥΑ: Μία εταιρεία ύδρευσης ανά νομό για τη βελτίωση της διαχείρισης υδάτινων πόρων

Η κυβέρνηση προχωρά σε μεγάλες αλλαγές στη διαχείριση του νερού με σχέδιο νόμου που προβλέπει τη συγχώνευση των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης

Η κυβέρνηση προχωρά σε μεγάλες αλλαγές στη διαχείριση του νερού με σχέδιο νόμου που προβλέπει τη συγχώνευση των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) σε μία εταιρεία ανά νομό. Ο στόχος αυτής της μεταρρύθμισης είναι η καλύτερη διαχείριση των υδάτινων πόρων και η βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών προς τους πολίτες, ενώ διασφαλίζονται οι υφιστάμενες θέσεις εργασίας. Παράλληλα, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο συνεργασίας με ιδιώτες επενδυτές για την περαιτέρω ενίσχυση της επιχειρησιακής λειτουργίας των παρόχων υπηρεσιών ύδατος​.

Στις μικρότερες και νησιωτικές περιοχές, το νέο πλαίσιο θα περιλαμβάνει ειδικές ρυθμίσεις, όπως η ενεργοποίηση της ΕΥΔΑΠ Νήσων, ενός συμβουλευτικού φορέα που παραμένει ανενεργός εδώ και 15 χρόνια. Η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ θα ενισχύσουν τον ρόλο τους στην Περιφέρεια Αττικής και στη Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα, αναλαμβάνοντας τη διαχείριση του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης στις περιοχές αυτές​.

Η νέα νομοθεσία βρίσκεται στο στάδιο της δημόσιας διαβούλευσης και έχει προκαλέσει συζητήσεις, ιδιαίτερα στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), με στόχο να διαμορφωθεί το τελικό σχέδιο πριν την ψήφισή του​.

Trikalanews
Author: Trikalanews


Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.