Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

259 νεκροί τα τελευταία 7 χρόνια από την προσπάθεια λήψης φωτογραφιών selfies

   Είναι γεγονός πως στην εποχή μας οι selfies αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των δραστηριοτήτων μας στο πλαίσιο ασχολίας μας με τα κινητά, τα τεχνολογικά μέσα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

   Παρατηρείται όμως το φαινόμενο αυξημένου αριθμού θανάτων από την προσπάθεια να τραβηχτεί μία selfie κάτω από ριψοκίνδυνες συνθήκες ώστε να επιτευχθεί το μέγιστο της ποιότητας της φωτογραφίας.

   Πολύς κόσμος στην προσπάθειά του να τραβήξει μία selfie εκθέτει σε κίνδυνο τη σωματική του ακεραιότητα και την ίδια τη ζωή του.

   Συγκεκριμένα, από το 2011 έως το 2017, είχαμε 259 θανάτους ανθρώπων που προσπάθησαν να τραβήξουν μια επικίνδυνη selfie. Οι κυριότερες αιτίες θανάτου ήταν οι πνιγμοί, τα μέσα μεταφοράς, οι πτώσεις ενώ υπήρξαν θάνατοι από ζώα, από ηλεκτροπληξία και από πυροβολισμούς.

   Το μεγαλύτερο ποσοστό των θυμάτων είναι άντρες και λιγότερο γυναίκες σε μέρη όπως ΗΠΑ, Ρωσία, Ινδία και Πακιστάν ενώ τα περιστατικά θανάτου από selfie αυξάνονται χρόνο με το χρόνο, καθώς από 2011 μέχρι το 2017 έχει ανέβει κατακόρυφα το ποσοστό τους.

   Υπάρχει η εκτίμηση ότι καθημερινά τραβιούνται 1 εκατομμύριο selfie από άτομα ηλικίας 18-24 ετών ενώ ερευνητές προτείνουν τον ορισμό μερικών μερών ως ‘’ζώνες χωρίς selfie’’ καθώς αποτελούν επικίνδυνα μέρη για να τραβήξει κανείς φωτογραφία όπως είναι λίμνες, οι κορυφές βουνών, τα ψηλά κτίρια κλπ. με σκοπό να υπάρξει άμβλυνση του σύγχρονου αυτού φαινομένου που οδηγεί στο να χάνονται άδικα τόσες ζωές.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή