Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Επιχείρηση διάσωσης εκατοντάδων μεταναστών στις ισπανικές ακτές-Τρεις μετανάστες νεκροί

   Οι ισπανικές υπηρεσίες διάσωσης προέβησαν εχθές στη διάσωση συνολικά 564 μεταναστών οι οποίοι προσπαθούσαν να εισέλθουν στην Ισπανία διά της θαλάσσιας οδού ενώ εντοπίστηκαν και άλλοι 3 νεκροί μετανάστες.

   Συγκεκριμένα, η ισπανική χωροφυλακή προχώρησε στη διάσωση των μεταναστών που βρίσκονταν στα 2 από τα 12 επισφαλή πλεούμενα οι οποίοι μεταφέρθηκαν στα ανδαλουσιανά λιμάνια της Μάλαγας, της Αλμερίας και της Μοτρίλ.

   Επισημαίνεται, ότι η Ισπανία αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους πόλους εισροής μεταναστών ξεπερνώντας την Ελλάδα και την Ιταλία.

    Εκτιμάται ότι από την 1η Ιανουαρίου ως την 24η Νοεμβρίου 2018, 51.984 μετανάστες κατέφτασαν στην Ισπανία διά της θαλάσσιας οδού και 675 εντοπίστηκαν νεκροί στη θάλασσα προσπαθώντας να φθάσουν στη χώρα.

    Το 2017, οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο προσπαθώντας να φθάσουν στην Ισπανία εκτιμάται ότι ήταν τουλάχιστον 224.

   Ο αριθμός αυτός της εισροής μεταναστών στην Ισπανία αναλογεί στις μισές αφίξεις μεταναστών στην Ευρώπη διά θαλάσσης τη συγκεκριμένη περίοδο σύμφωνα και με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

   Σημειώνεται τέλος, ότι παρά τα μέτρα άμβλυνσης του φαινομένου αυτού από τον Σαλβίνι, η κεντρική Μεσόγειος παραμένει η πιο θανατηφόρα καθώς 1.277 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε αυτήν από την αρχή της χρονιάς, κατά τον ΔΟΜ.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή