Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Η Ρόμυ Σνάιντερ και η πριγκίπισσα Σίσσυ

Μαζί της συνεργάστηκαν οι μεγαλύτεροι σκηνοθέτες και οι σημαντικότεροι ηθοποιοί της εποχής της.

Λαμπερή γυναίκα, λαμπερή καριέρα. Τραγική πορεία ζωής. 

Η τραγικότητα της ζωής της, διαγράφεται στο σπάνιας φινέτσας, γοητευτικό παρουσιαστικό της. Τόσο ευαίσθητα όμορφο που αναπόφευκτα αναδύεται μέσα από το ακέραιο πολύ, η ανεπαίσθητη πίκρα και θλίψη που συνοδεύει πάντα τους  ιδιαίτερα εύθραυστους ανθρώπους.

Γεννήθηκε στη Βιέννη τον Σεπτέμβρη του 1938. Μεγάλωσε σε μεγαλοαστική και καλλιτεχνική οικογένεια.

Ήταν 17 ετών το 1955 όταν ενσάρκωσε την θλιμμένη αυτοκράτειρα της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας, την Σίσσυ. Για αυτόντης  τον ρόλο λατρεύτηκε σε όλο τον κόσμο. Αυτόν της τον ρόλο, εκείνη, έκανε ότι μπορούσε να τον αποποιηθεί.

Να τον βγάλει από πάνω της γιατί μετέπειτα έπαιξε σε υψηλού επιπέδου υποκριτικής ταινίες; Τον ρόλο ήθελε να αποποιηθεί; Ή την τραγική ομοιότητα που – ίσως – προαισθάνθηκε ότι είχε με την ζωή της πριγκίπισσας που υποδύθηκε;

Ένας αποτυχημένος νεανικός έρωτας με έναν ανερχόμενο «πρίγκιπα». Αλέν Ντελόν το όνομά του και την ερωτεύτηκε και εκείνος πολύ. Τον ακολούθησε και για χάρη του εγκατέλειψε την πατρίδα της και την μεγαλοαστική ζωή της. Πέντε χρόνια μετά, με ένα μπουκέτο κόκκινα τριαντάφυλλα και δυο λέξεις, εκείνος, έδωσε τέλος στον έρωτά τους. 

Ύστερα ήρθαν στην ζωή της δυο αποτυχημένοι γάμοι,  τα προβλήματα υγείας  που αντιμετώπισε, η εγχείρησηπου έκανε και τέλος το γεγονός που την τσάκισε. 

Ο τραγικός, ακαριαίος θάνατος του 13χρονου μοναχογιού της  – από τον πρώτο της γάμο – όταν παίζοντας στο κήπο, καρφώθηκε πάνω στα κάγκελα. 

Ήταν τέτοιο το σοκ που υπέστη, η εύθραυστη ΡόμυΣνάιντερ, που κρίθηκε αναγκαία η νοσηλεία της σε ψυχιατρική κλινική. Ποτέ δεν ανάρρωσε. Ποτέ δεν μπόρεσε να το ξεπεράσει.Η «πορσελάνη» είχε ραγίσει με βαθιά ρωγμή. 

Ένα χρόνο μετά, θρυμματίστηκε ολοκληρωτικά. 

Τα αίτια του θανάτου της δεν ανακοινώθηκαν ποτέ επίσημα.

Κάποιοι μίλησαν για καρδιακή προσβολή. Κάποιοι, ότι πήρε γερές δόσεις βαρβιτουρικών συνδυασμένων με μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Ήταν μόλις 43 χρονών και το πραγματικό όνομά της  όνομα, ήταν Ρόσμαρι, όνομα λατινικό που σημαίνει, «δροσοσταλίδα  της θάλασσας».

Ο Θεός τηςχάρισε πλουσιοπάροχα ομορφιά και φινέτσα. Η καριέρα  της , της  χάρισε μεγάλες επιτυχίες και δόξα.  Όμως η ζωή, της τα έδωσε  όλα; 

«Δεν ξέρω τίποτα για τη ζωή» είχε γράψει κάποτε, η ίδια,  σε ένα γράμμα σε  μια φίλη της.

Άφησε πίσω της μια κόρη – από τον δεύτερο γάμο της  – και ένα βλέμμα ιδιαίτερης εσωτερικότητας, που πάντα μέσα του ανάβλυζε  ένας σπαραγμός.

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή