Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Καταγγελία της Κύπρου στον ΟΗΕ για τις τουρκικές παραβιάσεις

   Σύμφωνα με την επιστολή της Αναπληρώτριας Μόνιμης Αντιπροσώπου της Κύπρου προς τον ΟΗΕ, καταγγέλλει την πλειάδα των τουρκικών παραβιάσεων πάνω από τον  εθνικό εναέριο χώρο της Κύπρου και στην Περιοχή Πληροφοριών Πτήσεων (FIR) της Λευκωσίας καθώς δεν υπάρχει κανένας σεβασμός των διεθνών κανόνων εναέριας κυκλοφορίας ενώ γίνεται και η παράνομη χρήση κλειστών λιμανιών και αεροδρομίων από την Τουρκία.

   Το γεγονός αυτό βάζει σε κίνδυνο την περιφερειακή σταθερότητα και ισορροπία καθώς δυναμιτίζεται το κλίμα με τις παραβιάσεις και τη συνεχή απαξίωση των διεθνών κανόνων, δημιουργώντας μια γενικότερη ανασφάλεια στην περιοχή και διαταράσσοντας τη διεθνή ειρήνη.

   Εκτός αυτού, υπάρχει έτσι και η δυσκολία κυκλοφορίας των αεροσκαφών πάνω από την Κύπρο ενώ το μπαράζ αυτό των παραβιάσεων αποτελεί τροχοπέδη στην ομαλή επίλυση του Κυπριακού.

   Επιπλέον, τονίζεται ότι η Τουρκία με τις ενέργειες αυτές επιχειρεί να υποβαθμίσει την ισχύ της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας ενώ παράλληλα διαβλέπει στην ενίσχυση του αποσχιστικού καθεστώτος με την προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένης διεκδίκησης υποτιθέμενου εναέριου χώρου της κατεχόμενης Κύπρου αποκτώντας έτσι «πάτημα» για περεταίρω διεκδικήσεις.

   Επίσης, επισημαίνεται ότι υπάρχουν και κάποια ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας που καθιστούν άκυρη την υποτιθέμενη απόσχιση μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

   Τέλος, γίνεται η έκκληση από την Αντιπρόσωπο της Κύπρου προς την Τουρκία και τους Τουρκοκυπρίους, να σταματήσουν την πολιτική και τις ενέργειες που υποσκάπτουν την κυπριακή κυριαρχία στην περιοχή και να αρχίσουν, σεβόμενοι και τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας, να συνδράμουν προς την κατεύθυνση της ειρηνευτικής διαδικασίας.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή