Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Μεγάλες καταστροφές από τον ισχυρό σεισμό των 7 Ρίχτερ στην Αλάσκα

   Σοβαρές καταστροφές και ζημιές έχει υποστεί η Αλάσκα μετά και τον ισχυρό σεισμό των 7 Ρίχτερ που την έπληξε, εξαιτίας του οποίου είχε αρχικά εκτιμηθεί η πρόκληση τσουνάμι.

   Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά από την αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία, «Δεν παρατηρήθηκε τσουνάμι» και «δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δυτική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών, τη Βρετανική Κολομβία (Καναδική επαρχία), ή την Αλάσκα».

   Πιο συγκεκριμένα, επισημάνθηκε και έγινε φανερό από μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τηλεοπτικά δίκτυα ότι υπήρξαν σημαντικές ζημιές σε δρόμους οι οποίοι άνοιξαν στα δύο, ρωγμές σε πολλά κτήρια, και προβλήματα σε γέφυρες και αγωγούς υδροδότησης.

   Η χθεσινή δόνηση ταρακούνησε κτήρια στην πόλη Άνκορατζ και το Πανεπιστήμιο Άνκορατζ της Αλάσκας έκλεισε τις εγκαταστάσεις και ζήτησε από τους εργαζομένους να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

   Σημειώνεται ότι το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης είναι 13χμ από την πόλη με εστιακό βάθος 41χλμ. ενώ δεν έχουν υπάρξει προς το παρόν τραυματισμοί.

   Επίσης, τονίζεται ο πανικός που επικράτησε καθώς πολλοί βρήκαν καταφύγιο κάτω από γραφεία, ή σε εξωτερικούς χώρους ενώ η εναέρια κυκλοφορία στο αεροδρόμιο της πόλης σταμάτησε άμεσα μέχρι να υπάρξει εκτίμηση των ζημιών.

   Τέλος, ο Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για τον σεισμό και παρακολουθεί τις εξελίξεις στην περιοχή και τις αναφορές για ζημιές.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή