Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Νίκη με απώλειες για Ερντογάν στις δημοτικές εκλογές

Μεγάλες ήττες υπέστη ο Ρετζέπ Ταγίπ  Ερντογάν στις δημοτικές εκλογές στην Τουρκία, αφού έχασε όλες τις μεγάλες πόλεις, μεταξύ τον οποίων η πρωτεύουσα, Άγκυρα, και η Κωνσταντινούπολη, η οποία εξελίχθηκε σε μεταμεσονύκτιο θρίλερ. 

Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος του Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ανακοίνωσε την νίκη του, κάτι που εξόργισε τον Εκρέμ Ιμάμογλου της αντιπολίτευσης, η οποία κήρυξε την νίκη της στην Πόλη λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Λίγο μετά τη μία το βράδυ, ο Ερντογάν εμφανίστηκε για το καθιερωμένο διάγγελμα, θολώνοντας τα πράγματα περαιτέρω, πριν ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα.
Ακόμη, στην πρωτεύουσα της χώρας, την Άγκυρα, ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος Μανσούρ Γιαβάς νίκησε οριακά με 50,3 έναντι 47,45 του Μεχμέτ Οζχασεκί του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ενώ σε αντίθεση με την Κωνσταντινούπολη, η Σμύρνη ξεκαθάρισε αρκετά νωρίς, με τον Μουσταφά Τουντς Σογιέρνα αναδεικνύεται νέος Δήμαρχος με 58% έναντι 38% του Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί.

Συνολικά, περίπου 30 εκατομμύρια άνθρωποι της γειτονικής χώρας γύρισαν την πλάτη τους στον Ερντογάν, ψηφίζοντας υποψηφίους της αντιπολίτευσης.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή