Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Ο Νικολάς Μαδούρο έθεσε δημοσιογράφο «υπό κράτηση» γιατί δεν του άρεσε η συνέντευξη

O αμερικανικός τηλεοπτικός σταθμός Univision κατήγγειλε ότι η δημοσιογραφική ομάδα του τέθηκε προσωρινά υπό κράτηση μέσα στο προεδρικό μέγαρο της Βενεζουέλας, όπου τους παραχώρησε συνέντευξη ο πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο.

Το περιστατικό σημειώθηκε μετά την προβολή από τον βραβευμένο δημοσιογράφο Χόρχε Ράμοςστον Νικολάς Μαδούρο πλάνων από πολίτες της Βενεζουέλας που τρώνε μέσα από ένα απορριμματοφόρο. Κατά τη διάρκεια της κράτησής τους ο Ράμος και η αντιπρόεδρος τοUnivision Μαρία Μαρτίνες παρέμειναν «για λίγα λεπτά» σε ένα ξεχωριστό δωμάτιο με σβησμένο το φως, μετέδωσε ο σταθμός, ενώ οεξοπλισμός του τηλεοπτικού συνεργείου κατασχέθηκε.

Ο υπουργός Πληροφόρησης της Βενεζουέλας Χόρχε Ροντρίγκες δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει υποδεχθεί εκατοντάδες δημοσιογράφους αλλά ότι δεν υποστηρίζει «τα φθηνά σόου».

Μιλώντας στο Univision, ο Ράμος είπε ότι κάποιες από τις ερωτήσεις του «δεν άρεσαν» στον Μαδούρο. Οι ερωτήσεις αυτές αφορούσαν «την έλλειψη δημοκρατίας στη Βενεζουέλα, τα βασανιστήρια, τους πολιτικούς κρατούμενους και την ανθρωπιστική κρίση».

Το Univision, το μεγαλύτερο ισπανόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι το εξαμελές συνεργείο του αφέθηκε ελεύθερο έπειτα από σχεδόν τρεις ώρες αλλά ότι τα προσωπικά τους είδη και το οπτικό και ηχητικό υλικό δεν τους επιστράφηκε.

Τον περασμένο μήνα πολλοί Βενεζουελάνοι και ξένοι δημοσιογράφοι είχαν κρατηθεί προσωρινά ενώ εργάζονταν στο Καράκας και κάποιοι από αυτούς απελάθηκαν από τη χώρα, κάτι που μάλλον θα συμβεί και στο συνεργείο του καναλιού, σύμφωνα με το Reuters.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή