Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Πολίτες εισέβαλαν στο Πρωθυπουργικό Μέγαρο της Αλβανίας

Σοβαρά επεισόδια υπάρχουν αυτή τη στιγμή, έξω από το Πρωθυπουργικό Μέγαρο της γειτονικής χώρας. Το πλήθος των πολιτών που είχαν συγκεντρωθεί στα περίχωρα του Μεγάρου συμμετείχε σε διαδήλωση της αντιπολίτευσης, η οποία ζητά την αποχώριση του σοσιαλιστή πρωθυπουργού της χώρας, Έντι Ράμα, ο οποίος βρίσκεται στη θέση από το 2013.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν μια ομάδα περίπου εκατό διαδηλωτών έριξε καπνογόνα και πέτρες προς την κατεύθυνση του κτιρίου της κυβέρνηση, το οποίο φρουρούσε ισχυρή αστυνομική δύναμη, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν «Ράμα, φύγε!».

Στη συνέχεια, οι πολίτες παραβίασαν τον αστυνομικό κλοιό και κατέλαβαν τον προαύλιο χώρο του κτιρίου. Οι αστυνομικοί απάντησαν με, που έριξαν από ψηλά στους διαδηλωτές, οι οποίοι χρησιμοποίησαν σιδερένιες ράβδους για να σπάσουν τις πόρτες. Μια δεκαριά από αυτούς εισήλθαν στο κτίριο και ανέβηκαν στον πρώτο όροφο, όπου ο Αξιωματικός της ασφάλειας τους απηύθυνε έκκληση για ηρεμία. Ο 54χρονος Έντι Ράμα, ο οποίος άρχισε το 2017 τη δεύτερη πρωθυπουργική θητεία του, είχε ανακοινώσει χθες πως δεν θα βρίσκεται στα Τίρανα στη διάρκεια της διαδήλωσης. Επρόκειτο να μεταβεί στον Αυλώνα, την περιφέρειά του, για έναν «διάλογο» με τους κατοίκους του για την «ανάπτυξη της πόλης».

Αστυνομικοί προσπαθούν, αυτή την ώρα, να απομακρύνουν το πλήθοςμε ρίψη χημικών, ενώ οι συγκεντρωμένοι έχουν πετάξει και βόμβες μολότοφ. Ο πρώην Πρωθυπουργός ΣαλίΜπερίσα δήλωσε ότι οι Αλβανοί θα επιδιώξουν τη σύλληψη του Έντι Ράμα, ο οποίος κατηγόρησε τον τωρινό Πρωθυπουργό για «συνέργεια με το οργανωμένο έγκλημα» και ότι «βύθισε τη χώρα στη διαφθορά και τη φτώχεια».

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή