Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Το επιστημονικό σκάφος Insight προσγειώθηκε στον Άρη και χαίρεται την ομορφιά του

   Ακόμα μια σελίδα Ιστορίας έγραψε η NASA. Το επιστημονικό της σκάφος InSight, μετά από ένα διαπλανητικό ταξίδι σχεδόν επτά μηνών, προσεδαφίστηκε το βράδυ της Δευτέρας (26.11.2018) στον Άρη.

   Λίγα λεπτά μετά την ιστορική στιγμή της προσεδάφισής του, το InSight έστειλε στη NASA και την πρώτη του φωτογραφία από τον “Κόκκινο Πλανήτη”.

   Σκοπός του InSight είναι να μελετήσει το εσωτερικό του και τους σεισμούς του Άρη.

   Πρόκειται για την πρώτη προσεδάφιση της NASA από το 2012 (rover Curiosity) και η πρώτη φορά που θα μελετηθεί από ένα ρομποτικό γεωλογικό εργαστήριο το εσωτερικό, η σύνθεση και ειδικότερα η τεκτονική δραστηριότητα όχι μόνο του Άρη, αλλά και οποιουδήποτε άλλου πλανήτη πέρα από τη Γη.

   «Απολαμβάνοντας τον ήλιο με τους ηλιακούς συλλέκτες μου. Μετά από μια μεγάλη πτήση και την συναρπαστική προσεδάφιση στον Άρη, είναι ωραίο να τεντωθώ και να φορτίσω τις μπαταρίες μου (κυριολεκτικά). Είναι ό,τι χρειάζομαι για να συγχρονιστώ με τον Άρη» ήταν το πρώτο μήνυμα από το InSight μέσω twitter.

   «Υπάρχει μια ήσυχη ομορφιά εδώ. Ανυπομονώ να εξερευνήσω το νέο μου σπίτι» ήταν η επόμενη ανάρτηση, την οποία συνόδευε και μια φωτογραφία του “Κόκκινου Πλανήτη”.

   Λίγο νωρίτερα, το InSight είχε στείλει την πρώτη του φωτογραφία από τον Άρη, λίγα λεπτά αφού είχε προσεδαφιστεί.

   Η προσεδάφισή του είχε γίνει δεκτή από τους επιστήμονες της NASA με χειροκροτήματα και επιφωνήματα χαράς. «Προσεδάφιση επιβεβαιώθηκε!» είχαν ανακοινώσει οι υπεύθυνοι.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή