Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Τραυματίστηκαν 25 στρατιώτες και αγνοούνται άλλοι 7 στην Τουρκία από έκρηξη οβίδας

   Τουλάχιστον 25 στρατιώτες τραυματίστηκαν και άλλοι επτά αγνοούνται μετά την έκρηξη μιας οβίδας σε στρατιωτική βάση στην επαρχία Χάκαρι της νοτιοδυτικής Τουρκίας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

   Το ατύχημα σημειώθηκε στη στρατιωτική βάση του Σουνγκού Τεπέ, στην περιοχή Σεμντινλί, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ και το Ιράν.

   Συνολικά 25 στρατιώτες τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο. Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής πόσο σοβαρή είναι η κατάστασή τους. Οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν τους άλλους επτά που αγνοούνται.

   Το γραφείο του κυβερνήτη του Χακαρί σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι εξερράγη μια «ελαττωματική» οβίδα, τη στιγμή που εκτοξευόταν από το πυροβολικό. Ασαφές παραμένει αν το ατύχημα σημειώθηκε στο πλαίσιο κάποιας άσκησης ή κατά τη διάρκεια επιχείρησης του στρατού.

   Τα τελευταία χρόνια στη νοτιοδυτική Τουρκία σημειώνονται συχνά βίαιες συγκρούσεις μεταξύ του στρατού και των ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK). Η Τουρκία βομβαρδίζει επίσης τις βάσεις του PKK στο βόρειο Ιράκ και ιδίως στα όρη Καντίλ.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή