Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Ζάεφ: Το ενδεχόμενο αλλαγής της Συμφωνίας των Πρεσπών στο μέλλον αποκλείεται

   Την πεποίθησή του ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν μπορεί να αλλάξει στο μέλλον, εξέφρασε ο Ζόραν Ζάεφ προς την Αθήνα και τους Έλληνες τονίζοντας ότι δεν πρόκειται η ΠΓΔΜ να υποπέσει ξανά στα ίδια λάθη του παρελθόντος.

   Όπως φάνηκε, ο Ζάεφ είναι σίγουρος και θετικά διακείμενος ως προς την ολοκλήρωση των απαιτούμενων συνταγματικών μετασχηματισμών και την τελική επικύρωση της Συμφωνίας στο Κοινοβούλιο.

   Επεσήμανε ακόμη, ότι αυτός και ο Α. Τσίπρας πήραν το ρίσκο και προέβησαν στη σύναψη αυτής της Συμφωνίας η οποία μόνο οφέλη έχει να προσφέρει στις δυο χώρες.

   Άλλωστε, όπως ανέφερε, η τροπολογία σχετικά με την υπηκοότητα ξεκαθαρίζει τα πράγματα και δεν αφήνει χώρο για αντιρρήσεις και παρερμηνείες ενώ όσον αφορά τη γλώσσα υπάρχει σχετική απόφαση των Ηνωμένων Εθνών με την οποία διευκρινίζεται ότι ανήκει στη σλαβική ομάδα γλωσσών.

   Επιπλέον, υπήρξε από μέρους του η αναγνώριση της αρχαίας ελληνικής κληρονομιάς και της ιστορίας της περιοχής αλλά και ο διαχωρισμός της ιστορικής κληρονομιάς της ΠΓΔΜ από αυτή της Ελλάδας.

   Επίσης, πρόσθεσε ότι, η ΠΓΔΜ δεν είναι εναντίον κανενός και αποζητά μόνο την ειρήνη και την ισορροπία στην περιοχή και στις σχέσεις με τις άλλες χώρες, απαντώντας ουσιαστικά στην αρνητική στάση της Ρωσίας ως προς την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

   Τέλος, τόνισε το γεγονός ότι αν η ΠΓΔΜ παραμείνει έξω από το ΝΑΤΟ θα καταστεί αδύναμη και θα κινδυνεύει η ύπαρξή της.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή