Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εικόνες Αποκάλυψης με μεγάλες καταστροφές στην Ινδονησία λόγω ηφαιστείου-Εκατοντάδες νεκροί και τραυματίες

   Κόλαση θυμίζουν οι εικόνες καταστροφής που συνθέτουν το τοπίο στην Ινδονησία καθώς μετά την εκδήλωση ισχυρού τσουνάμι, μετρώνται μέχρι στιγμής 222 νεκροί και 745 τραυματίες στα νησιά Ιάβα και Σουμάτρα.

   Το ισχυρό τσουνάμι προήλθε  από έκρηξη του ηφαιστείου Κρακατόα και συγκεκριμένα από μια σειρά φυσικών φαινομένων τα οποία συνέβησαν ταυτόχρονα.

  Ειδικότερα, το τσουνάμι προήλθε από  μια υποθαλάσσια κατολίσθηση που προκλήθηκε από την ηφαιστειακή δραστηριότητα στο Ανάκ Κρακατόα και οξύνθηκε από ένα αφύσικα έντονο φαινόμενο πλημμυρίδας λόγω της πανσελήνου.

   Σημειώνεται, ότι η εκδήλωση των φαινομένων αυτών θυμίζει τα τσουνάμι που είχαν προκληθεί έπειτα από έκρηξη του Κρακατόα το 1883 και είχαν προκαλέσει το θάνατο περισσότερων από 36.000 ανθρώπων.

   Οι υλικές ζημιές είναι ανυπολόγιστες καθώς συντρίμμια σπιτιών, αναποδογυρισμένα οχήματα και ξεριζωμένα δέντρα είναι μερικά από αυτά που συνθέτουν το τοπίο καταστροφής.

   Παράλληλα, υπήρξε η προειδοποίηση των αρχών προς τους κατοίκους και τους τουρίστες που βρίσκονται στις παράκτιες περιοχές γύρω από τον Πορθμό της Σούνδας να μείνουν μακριά από τις παραλίες, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο εκδήλωσης εκ νέου ισχυρού φαινομένου πλημμυρίδας έως τις 25 Δεκεμβρίου στην περιοχή.

   Πληροφορίες καταγράφονται για το μέγεθος της μέχρι τώρα καταστροφής, με την επικρατούσα πεποίθηση ότι υπάρχει η πιθανότητα να αυξηθεί ο τραγικός αριθμός των θυμάτων.

ΠΗΓΗ: www.cnn.gr

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή