Hatebook, το αντι-Facebook. | trikalanews.gr

Hatebook, το αντι-Facebook.

Τα ιντερνετικά εργαλεία που επιτρέπουν την επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων σε κάθε σημείο του πλανήτη ολοένα και αυξάνουν. Μετά το Facebook, το Flickr. Μετά το Myspace, το Twitter και πάει λέγοντας. Και αν και τα περισσότερα απευθύνονται σ' όλες τις κοινωνικές και ηλικιακές ομάδες, οι πιο σύγχρονες εφαρμογές αποδεικνύονται πιο εξατομικευμένες -και πολύ πιο πρωτότυπες. Το Hatebook, παρωδία του Facebook, και το Saga Zone, τόπος συνάντησης των απανταχού 50άρηδων, πολλαπλασιάζουν τις εφαρμογές τους, σπεύδοντας να συσπειρώσουν άτομα που μοιράζονται κοινά χαρακτηριστικά και ανησυχίες.

Θα σε δω στο Hatebook

Ο μισθός εξαφανίζεται πριν βγει ο μήνας, το έτερον ήμισυ κάνει νερά, η παραμονή στο γραφείο υπερβαίνει σταθερά το οκτάωρο. Ολη η μέρα πάει στραβά και, φυσικά, δεν υπάρχει κανείς για να σας ακούσει. Ψυχραιμία. Το Hatebook είναι εδώ και τα μέλη του πρόθυμα να δεχτούν όλη την αρνητική σας ενέργεια.

Το Facebook αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ψηφιακά στέκια μέσα από τα οποία οι χρήστες του Ιντερνετ επικοινωνούν, στέλνουν φωτογραφίες και, φυσικά, γνωστοποιούν την (καλή) διάθεσή τους. Τι γίνεται, όμως, αν κάποιος δεν νιώθει καθόλου κοινωνικός, απεχθάνεται τα ιντερνετικά δίκτυα ή, απλά, θέλει κάπου να ξεσπάσει; Το Hatebook.org («Βιβλίο Μίσους») κάνει αντίπραξη στα δημοφιλή δίκτυα, φλερτάροντας με τα «ποταπά» αισθήματα των ανθρώπων. Μοιάζει -και λειτουργεί παρόμοια- με το Facebook. Με φόντο το «σατανικό» κόκκινο σκηνικό ο χρήστης δημιουργεί «άλμπουμ μίσους» και περιγράφει τι απεχθάνεται. Μέσω ειδικών εφαρμογών μπορεί να κουτσομπολέψει, να πει τι τον εκνευρίζει ή να βρει, μέσω ενσωματωμένων ειδικών χαρτών, πού βρίσκονται οι «φίλοι» του -προφανώς για να τους αποφύγει. Κάθε προφίλ συμπληρώνεται από πληροφορίες για τον χρήστη: ποιες ιστοσελίδες μισεί, ποιο είδος μουσικής απεχθάνεται, ποια βιβλία θέλει να σκίσει.

Στην Ελλάδα πάνω από 880 άτομα έχουν ενταχθεί στο Hatebook, ενώ μόνο στην Αθήνα κυκλοφορούν 311 «haters». Αν και το Hatebook κατέγραψε κάποια επιτυχία στον κόσμο των ψηφιακών επικοινωνιακών εργαλείων, τώρα πωλείται. Με κάθε κλικ στις εφαρμογές του προβάλλεται το μήνυμα «κάνε προσφορά τώρα».

Το Facebook των 50άρηδων.

Το Saga Zone (www.sagazone.co.uk) είναι ένα «κανάλι» επικοινωνίας που απευθύνεται σε χρήστες του Διαδικτύου που έχουν συμπληρώσει τα 50 τους χρόνια. Δημιουργήθηκε από τη βρετανική εταιρεία Saga Group η οποία εξειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών και προϊόντων σε ανθρώπους των πρώτων -ήντα. Φιλοδοξεί, μάλιστα, να καλύψει τις ανάγκες αυτών που επιζητούν κάτι παραπάνω από εικονικά κεράσματα ποτών ή διαδικτυακά «σκουντήγματα».

Πάνω από 53.000 άνθρωποι έχουν εγγραφεί στο συγκεκριμένο δίκτυο, το οποίο δίνει τη δυνατότητα να αναπτυχθούν φιλίες και να γίνει ανταλλαγή απόψεων για διάφορα θέματα. Το Saga Zone αποτελεί ακόμα ένα εργαλείο που προωθεί την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων για διάφορα θέματα: υγεία, ταξίδια, ενδιαφέροντα και χόμπι. Μέσα από αυτό ο χρήστης μπορεί να καλέσει φίλους ή να αναζητήσει παλιούς γνώριμους, να ανεβάσει φωτογραφίες, να συμμετάσχει σε διαδικτυακές συζητήσεις.

Ως ο μεγαλύτερος σε ηλικία χρήστης του Saga Zone εμφανίζεται η Yvonne, η οποία δεν φοβάται να δηλώσει ότι έχει κλείσει τα 96 της χρόνια. «Είμαι πολύ μεγάλη, όπως μπορείτε να δείτε, αλλά πάντα ήμουν μια δραστήρια κηπουρός», αναφέρει στο προφίλ της. «Τι να πω για τον εαυτό μου;», γράφει ο 81χρονος Geoff. «Θέλω να βρω μια κυρία που να μοιράζεται τα ίδια ενδιαφέροντα με εμένα, ώστε να επικοινωνούμε. Και, πιθανόν, να συναντηθούμε κάποια στιγμή».

Από τη χώρα μας η εκπροσώπηση δεν είναι μεγάλη. Μόνο 7 ελληνικές εγγραφές υπάρχουν καταχωρισμένες και μόνο ένα μέλος, η Idia, δίνει κάποιες πληροφορίες για τον εαυτό της.Επιχειρείν

Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ενδοσκοπική Νευροχειρουργική,
Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης,
Χειρουργική Εγκεφάλου,
Χειρουργική Πόνου
ΡΥΘΜΟΣ 89.2

Ελληνική Μουσική ΡΥΘΜΟΣ 89,2

Ο ΡΥΘΜΟΣ 89,2 είναι ένας μουσικός ραδιοφωνικός σταθμός, ελληνικού ρεπερτορίου
Γρηγόριος Τσακμάκης MD Χειρουργός Ουρολόγος

Γρηγόριος Τσακμάκης MD Χειρουργός Ουρολόγος

Ο ιατρός είναι απόφοιτος της Ιατρικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
ΡΟΖ ΠΙΠΕΡΙ

ΡΟΖ ΠΙΠΕΡΙ

Το μαγικό ταξίδι στον κόσμο των μπαχαρικών και όχι μόνο, ξεκίνησε από τα Τρίκαλα.
Καυσόξυλα Κάρβουνα Κολίτσας

Καυσόξυλα Κάρβουνα Κολίτσας

37 χρόνια εμπειρίας, συνέπειας, αξιοπιστίας, εμπιστοσύνης «μετράει» η επιχείρηση Κολίτσας Δημήτριος: από το 1979 έως σήμερα.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Βελονισμός
Αρτηριακή Υπέρταση
Θέματα Παχυσαρκίας
Χοιρινό ΜΑΡΑΒΑ

ΝΤΟΠΙΟ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΑΡΑΒΑ

Η επιχείρησή μας είναι και θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους συμπολίτες μας.
koukourava banners new

Ακουστικά Βαρηκοΐας Κουκουράβα

Το Πρότυπο Κέντρο Επιλογής κι Εφαρμογής Ακουστικών Βαρηκοίας- Κουκουράβα Βάγια, ιδρύθηκε στα Τρίκαλα το 2002.

Δημοφιλέστερα

Η προσπάθεια της έξυπνης δημοτικής αρχής Τρικάλων, να απευθυνθεί σε ηλίθιους δημότες…

Η προσπάθεια της έξυπνης δημοτικής αρχής Τρικάλων, να απευθυνθεί

Την ανικανότητα να διαχειριστεί η Δημοτική Αρχή των Τρικάλων… η

----Κυριακος Μητσοτάκης----

Ποια θα είναι η «δύναμη πυρός-υποψήφιοι βουλευτές» της ΝΔ στα

Προετοιμασίες, ζυμώσεις και συζητήσεις συνθέτουν το πολιτικό

Σκισμένο καλσόν

«Ξύπνησε» ο Τρέλλης

Σεισμός 6,5 ρίχτερ στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στα Τρίκαλα

«Ο  Παρθένης είδε ότι χάνει τη μάχη και κάλεσε σύσκεψη»

Παράνομο το Δ.Σ του Γ. Νοσοκομείου Τρικάλων της 28ης/

Παράνομες σύμφωνα με το άρθρο 14 παράγραφο 9 του Νόμου 2690/1999 ΦΕΚ 45

2019-trikala01

Παστώθηκαν τα Τρίκαλα από το… αλάτι

Στον ύπνο φάνηκε να βρήκε τις υπηρεσίες του Δήμου Τρικκαίων η

Ανοιχτά τα σχολεία στον Δήμο Τρικκαίων

​Ανοιχτά τα σχολεία στον Δήμο Τρικκαίων

Ο Δήμος Τρικκαίων ανακοινώνει ότι την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 τα

© 2009-2019 trikalanews.gr. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Όροι χρήσης