​Τί γίνεται με τους ανθρώπους που πίνουν σκέτο τον καφέ τους; | trikalanews.gr

​Τί γίνεται με τους ανθρώπους που πίνουν σκέτο τον καφέ τους;

   Μέχρι τώρα επικρατούσε η άποψη ότι όποιος πίνει τον καφέ του σκέτο είναι ψυχοπαθής. Οι επιστήμονες ήρθαν να απαντήσουν στο τι γίνεται με αυτούς που προτιμούν να πίνουν σκέτο τον καφέ τους. Παρατηρήθηκε μετά από σχετική έρευνα ότι αυτοί οι άνθρωποι που έχουν περισσότερη ευαισθησία στην καφεΪνη -γεγονός που οφείλεται σε παραλλαγή του γονιδιώματός τους- έχουν την τάση να πίνουν περισσότερους καφέδες καθώς συσχετίζουν την πικρή γεύση με καλά πράγματα και δεν καταναλώνουν λιγότερους καφέδες όπως θα περίμενε κανείς λόγω της πικρής γεύσης. Άλλωστε όποιος πίνει σκέτο καφέ είναι γεγονός ότι καταλαβαίνει καλύτερα τη γεύση και την ποιότητά του.

   Όσο πιο ευαίσθητοι είναι οι άνθρωποι στην πικρή γεύση της καφεΐνης, εξαιτίας των σχετικών γονιδίων στο DNA τους, τόσο περισσότερο καφέ πίνουν, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα. Η μελέτη δείχνει επίσης ότι, ανάλογα με τη γενετική προδιάθεση, οι άνθρωποι τείνουν να προτιμούν τον καφέ ή το τσάι (σπάνια κάποιος πίνει πολύ και από τα δύο).

   Τόσο το τσάι όσο και ο καφές περιέχουν συστατικά (ιδίως καφεΐνη) που τους προσδίδουν μια πικρή γεύση. Η πικράδα εξελίχθηκε ως φυσικό σύστημα προειδοποίησης για να προστατεύει τους ανθρώπους από δυνητικά επικίνδυνες ουσίες. Όμως, ενώ κανονικά αυτό θα σήμαινε ότι οι άνθρωποι θα έπρεπε να αποφεύγουν τον καφέ, συμβαίνει το αντίθετο σε πολλούς ανθρώπους.

   Οι ερευνητές, με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια προληπτικής ιατρικής Μάριλιν Κορνέλις του Πανεπιστημίου Northwestern του Σικάγο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό Scientific Reports, ανέλυσαν στοιχεία για περισσότερους από 430.000 ανθρώπους ηλικίας 37 έως 73 ετών.

   Διαπιστώθηκε ότι όσο πιο ευαίσθητος είναι ένας άνθρωπος στην πικρή γεύση της καφεΐνης, λόγω της σχετικής γονιδιακής παραλλαγής στο γονιδίωμά του, τόσο περισσότερο καφέ πίνει (ιδίως χωρίς ζάχαρη ή γάλα). Η ύπαρξη των «πικρών» γονιδίων αυξάνει περίπου κατά 20% την πιθανότητα να πίνει κάποιος περισσότερους από τέσσερις καφέδες τη μέρα (κατά προτίμηση σκέτους).

   «Θα περίμενε κανείς οι άνθρωποι που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι στην πικρή γεύση της καφεΐνης, να πίνουν λιγότερο καφέ. Το αντίθετο όμως προκύπτει από την έρευνά μας, καθώς έχουν μάθει να συσχετίζουν την πικράδα με τα καλά πράγματα», δήλωσε η Κορνέλις.

   Από την άλλη, η ίδια μελέτη δείχνει ότι υπάρχει ένα διαφορετικό γενετικό υπόβαθρο και στην ευαισθησία για το πικρό. Όσοι άνθρωποι έχουν άλλα γονίδια, τα οποία τους κάνουν πιο ευαίσθητους στην πικρή γεύση που έχουν τα πράσινα λαχανικά, το κινίνο ή το ανθρακούχο νερό «τόνικ», αυτοί είναι πιθανότερο να προτιμούν το τσάι από τον καφέ. Οι άνθρωποι με αυτές τις γονιδιακές παραλλαγές, έχουν 4% μεγαλύτερη πιθανότητα να πίνουν περισσότερα από πέντε φλιτζάνια τσαγιού τη μέρα, ενώ γενικά αποφεύγουν τον καφέ.

   Επιπλέον, όσοι έχουν τα κατάλληλα «πικρά» γονίδια για να νιώθουν περισσότερο τη γεύση που έχουν τα λαχανάκια Βρυξελλών, είναι λιγότερο πιθανό να πίνουν αλκοόλ, ιδίως κόκκινο κρασί, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.



Επιχειρείν

ΝΤΟΠΙΟ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΑΡΑΒΑ

ΝΤΟΠΙΟ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΑΡΑΒΑ

Η επιχείρησή μας είναι και θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους συμπολίτες μας.
Γρηγόριος Τσακμάκης MD Χειρουργός Ουρολόγος

Γρηγόριος Τσακμάκης MD Χειρουργός Ουρολόγος

Ο ιατρός είναι απόφοιτος της Ιατρικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Καυσόξυλα Κάρβουνα Κολίτσας

Καυσόξυλα Κάρβουνα Κολίτσας

37 χρόνια εμπειρίας, συνέπειας, αξιοπιστίας, εμπιστοσύνης «μετράει» η επιχείρηση Κολίτσας Δημήτριος: από το 1979 έως σήμερα.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Βελονισμός
Αρτηριακή Υπέρταση
Θέματα Παχυσαρκίας
koukourava banners new

Ακουστικά Βαρηκοΐας Κουκουράβα

Το Πρότυπο Κέντρο Επιλογής κι Εφαρμογής Ακουστικών Βαρηκοίας- Κουκουράβα Βάγια, ιδρύθηκε στα Τρίκαλα το 2002.
Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ενδοσκοπική Νευροχειρουργική,
Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης,
Χειρουργική Εγκεφάλου,
Χειρουργική Πόνου
ΡΟΖ ΠΙΠΕΡΙ

ΡΟΖ ΠΙΠΕΡΙ

Το μαγικό ταξίδι στον κόσμο των μπαχαρικών και όχι μόνο, ξεκίνησε από τα Τρίκαλα.
ΡΥΘΜΟΣ 89.2

Ελληνική Μουσική ΡΥΘΜΟΣ 89,2

Ο ΡΥΘΜΟΣ 89,2 είναι ένας μουσικός ραδιοφωνικός σταθμός, ελληνικού ρεπερτορίου

Δημοφιλέστερα

Σήμερα το βράδυ, έφυγε ξαφνικά από την ζωή μέσα στο κατάστημα που διατηρούσε επί της οδού Κονδύλη, γνωστός Τρικαλινός ιδιοκτήτης καφέ, ηλικίας 51 ετών.

Έφυγε ξαφνικά από την ζωή γνωστός Τρικαλινός ιδιοκτήτης

Σήμερα το βράδυ, έφυγε ξαφνικά από την ζωή μέσα στο κατάστημα που

Τα Τρίκαλα ψηφίζουν την συμμετοχή του Τρικαλινού Παναγιώτη Καρακίτσιου

Τα Τρίκαλα ψηφίζουν την συμμετοχή του Τρικαλινού Παναγιώτη

Είναι μόλις 31 ετών, είναι Τρικαλινός με καταγωγή από την Μεσοχώρα

Περιπολικά Αστυνομίας Τρικάλων Εθνική Οδός

Περιπολικά της Αστυνομίας Τρικάλων εκτελούν χρέη κινητών

Χρέη κινητών βιβλιοθηκών εκτελούν τα περιπολικά της Αστυνομίας

tnewsgroup

Ψεύδεστε ασυστόλως, κ. διοικητά μας, κρίνοντας εξ ιδίων τα

Διάχυτη ανασφάλεια διακατέχει, όπως ακούσαμε κι εμείς και όλα τα

Διοικητής και διοικητικοί υπάλληλοι Γ. Νοσοκομείου Τρικάλων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Διοικητής και διοικητικοί υπάλληλοι Γ. Νοσοκομείου Τρικάλων σε

Όσο και αν το αρνείται, ο κ. Δημήτρης Παρθένης, διοικητής του

Η κηδεία του Αχιλλέα Πνευματικού σήμερα στο Λογγάκι

Το τελευταίο αντίο στον Αχιλλέα

Η κηδεία του Αχιλλέα Πνευματικού σήμερα στο Λογγάκι

© 2009-2018 trikalanews.gr. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Όροι χρήσης