Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο Ιρλανδός της Ασκληπιού

Τρίκαλα, μέσα Οκτωβρίου, κοντά στην βρύση της οδού Ασκληπιού. Μεσημέρι.

Με την κιθάρα του στα χέρια, με κοντό παντελονάκι, κοντομάνικη μπλούζα, με παντόφλες, ξεκάλτσωτος, ένας μεσήλικας μουσικός παίζει κάντρι μουσική.

Φόντο του, μια χαρακτηριστική εικόνα της καρδιάς των Τρικάλων. Μια σειρά από σταθμευμένα ποδήλατα, το ένα κοντά στο άλλο και δίπλα ο κόσμος να περπατά στον πεζόδρομο της Ασκληπιού. Πιο κει, οι καφετέριες είναι σχεδόν γεμάτες από κόσμο.

Ζητάμε την άδεια του μουσικού να τον φωτογραφίσουμε για το trikalanews.gr .
Παίρνει πόζα και μιλώντας Αγγλικά λέει: “Trikala is a very beautiful city” (Tα Τρίκαλα είναι μια πολύ όμορφη πόλη)

Πιάνουμε κουβέντα μαζί του. Του λέμε ότι η συνομιλία μας, αν δεχθεί, θα δημοσιευθεί. Συμφωνεί. Ρωτάμε το όνομά του. Λέει ότι τον λένε Ντέιβιντ και ότι είναι από την Ιρλανδία. Δείχνει την σημαία της χώρας του που βρίσκεται πάνω στο λουρί της κιθάρας του σε μια καρφίτσα που μοιάζει με κόσμημα. Λέει ότι βρίσκεται στην Ελλάδα τα τελευταία 11 χρόνια, ότι περιδιαβαίνει πόλεις και νησιά και ότι έχει έρθει από την Αθήνα. Λέει ότι και η Αθήνα είναι όμορφη πόλη και ότι θα μείνει στην πόλη των Τρικάλων για λίγες μόνο μέρες. Μιλάει για το ποτάμι. Του λέμε ότι το όνομά του είναι Ληθαίος. Προφέρει τη λέξη στα Ελληνικά. Τα καταφέρνει περίφημα. Χαμογελά με ευχαρίστηση.

Τον ρωτάμε για την Ελλάδα, για το πώς βιώνει εκείνος ως ξένος την οικονομική κρίση, ζητάμε την γνώμη του για τους ανθρώπους στις πόλεις της Ελλάδας που περιφέρεται τα χρόνια διαμονής του στη χώρα. 

Και ο Ντέιβιντ, ο μουσικός από την Ιρλανδία, που έπαιζε μουσική στην Ασκληπιού, είπε όλο χαρά:  «Δεν έχετε μόνο ήλιο στην Ελλάδα. Έχετε χαρούμενους ανθρώπους. Καμία χώρα στην Ευρώπη δεν θα αντιμετώπιζε την κρίση με τόση αισιοδοξία όπως οι Έλληνες!»

Φεύγουμε, τον χαιρετάμε και τον ευχαριστούμε για την συνομιλία.

Εκείνος κουνάει το κεφάλι του σε νεύμα χαιρετισμού, την ίδια στιγμή που αρχίζει να παίζει ξανά μουσική. Κάντρι μουσική.

“Greece is a very beautiful country. She has the sun as her talisman. It's her charm”  (Η Ελλάδα είναι μια πολύ όμορφη χώρα. Έχει τον ήλιο για φυλαχτό της. Είναι η γοητεία της) τον ακούμε να τραγουδά καθώς απομακρυνόμαστε.

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή