Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Παρατείνεται η έκθεση φωτογραφίας «Λάρισα–Καππαδοκία: Οδοιπορικό σε μια απ’ τις χαμένες πατρίδες του Ελληνισμού…» στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας

Το φωτογραφικό οδοιπορικό «Λάρισα–Καππαδοκία: Οδοιπορικό σε μια απ’ τις χαμένες πατρίδες του Ελληνισμού…» παρατείνεται μέχρι την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας–Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.

Η περιοδική έκθεση, η οποία εγκαινιάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο στο φουαγιέ του αμφιθεάτρου της Πινακοθήκης, περιλαμβάνει φωτογραφίες του Αδριανού Λέκκα και της Ρούλας Σιλιντζή από το ταξίδι τους στην Καππαδοκία. 

Όπως σημειώνουν οι φωτογράφοι: «Η έκθεση αποκαλύπτει τη φωτογραφική αποτύπωση του ταξιδιού, την εμπειρία, τις ιστορίες, τις μνήμες. Η επιθυμία μας να ακολουθήσουμε την πορεία του παππού της οικογένειας λίγο πριν τη Μικρασιατική καταστροφή ως το Σαγγάριο ποταμό μας έφερε στη μακρινή αλησμόνητη πατρίδα, την Καππαδοκία. Πολύ έντονο είναι, ακόμη και σήμερα, το ελληνικό στίγμα στην ευρύτερη περιοχή. Εκατοντάδες ελληνικοί οικισμοί και βυζαντινές εκκλησίες, λαξευμένες στους ηφαιστειογενείς βράχους και ζωγραφισμένες με εικόνες, ελληνική γραφή και διάκοσμο, το αποδεικνύουν».

Ο Αδριανός Λέκκας και η Ρούλα Σιλιντζή αγαπούν τα ταξίδια και τη φωτογραφία. Ταξιδεύουν με τη μοτοσυκλέτα ή το αυτοκίνητο και φωτογραφίζουν τα ταξίδια τους, που σχεδόν πάντα είναι θεματικά. Με τις φωτογραφίες τους έχουν πάρει μέρος σε εκθέσεις, έχουν φιλοξενηθεί σε περιοδικά και έχουν αποσπάσει βραβεία.

Στο πλαίσιο της έκθεσης υλοποιούνται εκπαιδευτικές ξεναγήσεις για οργανωμένες επισκέψεις σχολείων (τηλ. 2410621205).

Διάρκεια: έως 17 Φεβρουαρίου 2019.

Είσοδος ελεύθερη.

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Κυριακή 10:00-14:00, 18:00-21:00

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή