Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου στην έκκληση των Εν.Πο.Λ. για τρόφιμα

Το γεγονός ότι μπορούμε και επιβιώνουμε ως λαός στις σκληρές συνθήκες που διαμορφώνονται από την πολύχρονη κρίση, δεν είναι τυχαίο. Οφείλεται στη δομή της κοινωνίας μας, όπου ο θεσμός της οικογένειας είναι πολύ ισχυρός και στο πνεύμα αλληλεγγύης και συμπόνιας προς τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας,που μας διακατέχει.

Οι εθελοντές των Ενεργών Πολιτών Λάρισας, το περασμένο Σάββατο, παρά τον βροχερό καιρό, έκαναν εξόρμηση σε σούπερ μάρκετ της πόλης μας, για να συγκεντρώσουν τρόφιμα για τις 110 οικογένειες που στηρίζει το Δωρητήριο Τροφίμων των Εν.Πο.Λ.

Για τους εθελοντές μας σίγουρα δεν είναι εύκολο ψυχολογικά, να στήνονται έξω από ένα σούπερ μάρκετ και να ζητούν τρόφιμα από τους διερχόμενους πελάτες του. Όμως αυτή την ψυχοφθόρα διαδικασία την απάλυναν οι ίδιοι οι πολίτες, που με πολλή θέρμη ανταποκρίνονταν στις εκκλήσεις μας για τη βοήθειά τους! Εκατοντάδες συμπολίτες μας έσπευσαν να προσφέρουν ο καθένας ότι του επέτρεπε το υστέρημά του, για να βοηθήσει όσο μπορεί, ανθρώπους που είναι σε πιο δύσκολη θέση από τους ίδιους.

Ένας μεσήλικας κύριος, πλησίασε το καρότσι των Ενεργών Πολιτών και άφησε μέσα ένα πακέτο μακαρόνια. «Συγνώμη, αυτό μπορώ να προσφέρω μόνο, γιατί είμαι άνεργος», είπε. Μας συγκίνησε! Αυτό είναι το μεγαλείο του ανθρώπου, που ξέρει τι θα πει ανέχεια.

Συγκλονιστική όμως, ήταν κι η απάντηση που δίναν οι πολίτες, στο «ευχαριστώ» που τους έλεγαν οι εθελοντές μας για την προσφορά τους: «Εμείς σας ευχαριστούμε για όλα όσα κάνετε για τους συνανθρώπους μας»! Δεν υπάρχει μεγαλύτερη δικαίωση για το έργο ενός εθελοντή!

Η δράση αυτή στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Συγκεντρώθηκαν πολλά τρόφιμα, που μαζί με ότι άλλο καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε από άλλες δράσεις μας, θα κάνουν γιορτινό το τραπέζι των άπορων οικογενειών που στηρίζουμε.

Το σύνθημά μας ότι ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, επιβεβαιώνεται για ακόμη μία φορά!

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή