Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) του Δήμου Λαρισαίων

Στο πλαίσιο των δράσεων της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Λάρισας (ΔΗ.Κ.Ε.Λ.) ανακοινώνει ότι ξεκινά νέος κύκλος υποβολής αιτήσεων, για τα  Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης  Παιδιών  – ΚΔΑΠ για το υπόλοιπο του έτους 2018 – 2019,  χωρίς voucher προγράμματος ΕΣΠΑ, με ημερομηνία έναρξης την Παρασκευή  1 Φεβρουαρίου και  έως  τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019. 

Η λειτουργία των  ΚΔΑΠ αποτελεί συνέχιση των δράσεων της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων με φορέα υλοποίησης τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Λάρισας (ΔΗ.Κ.Ε. Λ) για τη στήριξη των οικογενειών της πόλης. Καθώς  στις  επιλεγμένες δομές υπάρχουν δυνατότητα υποδοχής  παιδιών εκτός προγράμματος ΕΣΠΑ,  καλούνται οι ενδιαφερόμενοι γονείς  να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής. Η  επιλογή θα γίνει  μέσω  κοινωνικών κριτηρίων και αφορά στη συμμετοχή  παιδιών (5-12 χρόνων). Το πρόγραμμα ισχύει  έως 31 Ιουλίου 2019 και η πρόσκληση αφορά στις  ακόλουθες δομές ΚΔΑΠ: 

3o  Νηπιαγωγείο –  ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ 
44ο  Δημοτικό Σχολείο – ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, 
8ο  Νηπιαγωγείο – ΧΑΡΑΥΓΗ
1ο Δημοτικό Σχολείο  ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ. 

Το δίκτυο των ΚΔΑΠ- ΚΔΑΠΜΕΑ του Δήμου απασχολεί δημιουργικά τα παιδιά κατά τις απογευματινές ώρες σε δυο βάρδιες  (14: 00 – 18:00 και 18:00 – 22:00)  με εξειδικευμένο παιδαγωγικό προσωπικό και δραστηριότητες όπως δημιουργική μάθηση και μελέτη, μουσική, εικαστικά, θεατρικό παιχνίδι, γυμναστική,  χορό, μηνιαία project και δράσεις εξωστρέφειας (επισκέψεις σε μουσεία, θέατρα, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις).  Στόχος όλων των δράσεων είναι η καλλιέργεια και ενδυνάμωση των γνωστικών, κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων των παιδιών και η ανακούφιση των οικογενειών τους, η δικτύωση με τους φορείς της πόλης και η δημιουργία μια νέας εκπαιδευτικής και κοινωνικής κουλτούρας.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή