Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα και ξεναγήσεις για σχολεία στο πλαίσιο της έκθεσης «Αντώνιος Γαλερίδης Δώρημα καρδιάς»

Στο πλαίσιο της έκθεσης «Αντώνιος Γαλερίδης. Δώρημα καρδιάς», που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας–Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές ξεναγήσεις και μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα για οργανωμένες επισκέψεις σχολείων.

Η έκθεση αποτελεί συνδιοργάνωση της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας–Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα και της Φωτοθήκης Λάρισας του Ομίλου Φίλων Θεσσαλικής Ιστορίας, και παρουσιάζεται με την υποστήριξη του Συλλόγου «Φίλοι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα». Η έκδοση του συνοδευτικού καταλόγου έγινε με την ευγενική χορηγία της Δ.Ε.Υ.Α.Λ. Επιμελητής της έκθεσης είναι ο Γιάννης Μπόλης, Ιστορικός της Τέχνης.

Ειδικότερα, οι εκπαιδευτικές ξεναγήσεις απευθύνονται σε μαθητές Ε’–ΣΤ’ Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου και πραγματοποιούνται από  τα μέλη της Φωτοθήκης Λάρισας του Ομίλου Φίλων Θεσσαλικής Ιστορίας, στην ιδιωτική συλλογή από εικονογραφημένα επιστολικά δελτάρια και φωτογραφίες περιοχών της Θεσσαλίας του Γαλερίδη. Οι μαθητές έρχονται σε επαφή με περισσότερες από εκατό φωτογραφίες, ασπρόμαυρες και χρωμολιθόγραφες, οι οποίες ‘ταξιδεύουν’ τους επισκέπτες εκατό και πλέον χρόνια πίσω, σε μια πόλη ονειρική και σε περιοχές τόσο κοντινές, αλλά και τόσο άγνωστες σήμερα.

Επίσης, υλοποιείται μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα για μικρότερα παιδιά. Συγκεκριμένα μαθητές από Α’ έως Δ’ Δημοτικού γνωρίζουν και εξοικειώνονται με τις όψεις του τοπίου της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας στις αρχές και τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα, μέσα από περιήγηση στον εκθεσιακό χώρο αλλά και βιωματικά με την επιζωγράφιση επιστολικών δελταρίων. Επιπροσθέτως, οι εκπαιδευτικοί ενθαρρύνονται να συνεχίσουν την εκπαιδευτική δράση και στη σχολική τάξη με ποικίλους τρόπους που προτείνονται από το επιστημονικό προσωπικό της Πινακοθήκης.

Πληροφορίες:

Ημερομηνίες υλοποίησης: έως Παρασκευή 31 Μαΐου 2019
Διάρκεια: 1 ώρα
Ομάδα μαθητών:
α) Α’ έως Δ’ Δημοτικού για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα
β) Ε’–ΣΤ’ Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου για τις εκπαιδευτικές ξεναγήσεις
Αριθμός παιδιών: 25 μαθητές
Τηλ. επικοινωνίας για κρατήσεις: 2410-621205 (Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00–13:00).
Σχεδιασμός–υλοποίηση: Φωτοθήκη Λάρισας, Βαλεντίνη Μαργαριτοπούλου, Μαρία–Σοφία Χαρισμανίδου, Γιάννης Χριστάκης

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή