Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η γιορτή του καλού ποτού «Bar Engage» και πάλι στη Λάρισα

Για τέταρτη χρονιά η Λάρισα διοργανώνει μια από τις μεγαλύτερες γιορτές του cocktail και του καλού ποτού στην Ελλάδα. Το Bar Engage 2019 θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας, με ακόμη πιο διευρυμένους ορίζοντες, ξεπερνώντας τα ευρωπαϊκά σύνορα.
 
Φέτος, στο BarEngage θα συμμετάσχουν μερικές από τις πιο αναγνωρισμένες – παγκοσμίως – προσωπικότητες του bartending, εκπροσωπώντας 10 από τα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου (World's 50 BestBars) . Οι διοργανωτές της εκδήλωσης, που για τέταρτη συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στη Λάρισα, επιφυλάσσουν τόσο στους συμμετέχοντες επαγγελματίες, όσο και στο κοινό μια εμπειρία μοναδική για τα ελληνικά και ευρωπαϊκά δεδομένα. Από τις 29 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου, το Bar Engage 2019, προσκαλεί bartenders, influencers και opinion leaders από την Ελλάδα και το εξωτερικό για να μοιραστούν γνώσεις και εμπειρίες με συναδέλφους τους αλλά και με το κοινό, μέσα από Pop Up bars, και special events.
 
Το BarEngage 2019 σε αριθμούς:
 
20 διεθνώς αναγνωρισμένοι bartenders
13 χώρες με εκπροσώπους από τα καλύτερα bars τους
10 bars που βρίσκονται στη φετινή λίστα με τα 50 καλύτερα του κόσμου
32 από τα καλύτερα bars της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της υπόλοιπης Ελλάδας
21bars, clubs και άλλοι χώροι στην πόλη της Λάρισας
 
Στην τέταρτη χρονιά του, το BarEngage 2019 εδραιώνεται ως θεσμός, επεκτείνεται πατώντας γερά στο αρχικό του όραμα. Με άξονα πάντα τη φιλοξενία, την εξωστρέφεια, τη δημιουργία δεσμών και την ανταλλαγή απόψεων, το Bar Engage συνεχίζει να πρωτοπορεί συνδέοντας τις διεθνείς τάσεις του bartending με τον τοπικό γαστρονομικό, ιστορικό και τουριστικό πλούτο.
 
Η φετινή διοργάνωση βασίζεται σε 5 άξονες. «5 ημέρες – 5 εμπειρίες: Οι άνθρωποι – Η γεύση – Ο τόπος – Η ιστορία – Η φιλοξενία».
 
Από τις 29 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου guestbartendings, popupbars, parties, σεμινάρια, ομιλίες, γευσιγνωσίες και masterclasses θα δώσουν την ευκαιρία στο κοινό να έρθει σε επαφή με ό,τι πιο καινούργιο και πρωτοποριακό συμβαίνει στην Ελλάδα και διεθνώς στη σκηνή του cocktail και του καλού ποτού.
 
Στη φετινή διοργάνωση φιλοξενούνται:
 
από τη Γαλλία:
JulietteLarrouy (LeSyndicat, Παρίσι), BenTyler (Mezcaleria, Παρίσι), ThibaultMéquignon (Danico, Παρίσι) και HyacintheLescoët (CambridgePublicHouse, Παρίσι)
από τη Γερμανία:PhilippFeiner (Schumann’s, Μόναχο) και StevenSünderhauf (Buck&Breck, Βερολίνο)
από τις ΗΠΑ:NicodeSoto (Mace, Νέα Υόρκη)       
από την Ισπανία:BorjaTriñanesDieste (Angelita, Μαδρίτη) και BorjaGoicoechea (Paradiso, Βαρκελώνη)
από την Ιταλία:FabioCavagna (1930, Μιλάνο)
από την Κύπρο: Κωνσταντίνος Καζέλης και Διαμαντής Αργυρού (Lost + FoundDrinkery, Λευκωσία)
από τον Λίβανο: Omar Itani (Central Station, Βηρυτός)
από τη ΜεγάληΒρετανία: Sara MoudoulaudLecoyer (Artesian, Λονδίνο) και Max Collins Wolff (Swift, Λονδίνο)
από τη Νορβηγία: Aleksandrs Sadovskis (Himkok, Όσλο)
από την Ολλανδία: Airto Cramer (Tales and Spirits, Άμστερνταμ) 
από την Πορτογαλία: Constanca Raposo Cordeiro (Toca da Raposa, Λισαβόνα)
από τη Ρωσία: Artem Peruk (El Copitas, Αγία Πετρούπολη)
από την Τουρκία: Osman Fethi Baycan (Alexandra Cocktail Bar, Κωνσταντινούπολη)    
 
Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους οι καλεσµένοι από το εξωτερικό θα περιηγηθούν σε σπουδαία αξιοθέατα της περιοχής, ενώ θα επισκεφθούν οινοποιεία, αποστακτήρια και τοπικούς συνεταιρισµούς για γνωρίσουν τα προϊόντα που παράγει η περιοχή, καθώς και τις παραδοσιακές τεχνικές που χρησιµοποιούνται για την παραγωγή τους, προκειμένου να έρθουν σε επαφή με την πολιτιστική κληρονομιά και τη γαστρονομική παράδοση της Λάρισας και της Θεσσαλίας.
 
ΣτοBar Engage 2019 θασυμμετάσχουναπότηνΑθήνα: A for Athens, The Bank Job, Bartesera, The Clumsies, Darling the Bar, Drunk Sinatra, Kuko’s, Mr. Peacock, Odori, Old Dog, Upupa Epops. Από τη Θεσσαλονίκη: Γορίλας, Casablanca, CinCin, Ολύμπιον, Tribeca. ΑπόταΤρίκαλα: Bitter Sweet, The Love Shake καιΡετούς. Από την Καρδίτσα: Charlot. Από τον Βόλο: Grappa. Από την Αλεξανδρούπολη: BarCohen. Από τα Ιωάννινα: BlueGin, Spitaki. Από το Ηράκλειο: Garden, Plastelina και Χάλαβρο. Από την Πάτρα: Abbey. Από την Καλαμάτα: Platea. Από τη Λευκάδα: Χάρτες.
 
Bartenders από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα φιλοξενηθούν στη Λάρισα από τα The Alley, Bamboo, Barley, Bollocks, Coquet, Dante’s, Floyd, Gossip, Κιού, Κλίμαξ,Kubrick, LasRamblas, Lobster, Monkey&Donkey, Πόρτεγο, Pablo, People, Sherlock, Suite 33, TenDoors, Wisedog, Φρούριο.
 
Το BarEngage – Αγκαζέ είναι μια πρωτότυπη και μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα διοργάνωση που ξεκίνησε το 2016 από μια ιδέα των Αλέξανδρου Σακελλάρη και Αλέξη Πατσιούρα, ιδιοκτητών του KubrickPure Social Club, του λαρισαϊκού bar που πρωταγωνιστεί στην ελληνική σκηνή του cocktail, του Στέφανου Δραγανιδάκη και του Άρη Μακρή, μέχρι πρότινος bar manager στο παρισινό Le Syndicat. Μέσα από τις πολύπλευρες δράσεις του, το BarEngage – Αγκαζέ φιλοδοξεί:

  • να προωθήσει την κουλτούρα του cocktail και τις διεθνείς και ελληνικές τάσεις του bartending στο κοινό της Λάρισας και της θεσσαλικής περιφέρειας
  • να αναδείξει τη σύγχρονη και δημιουργική πλευρά της εστίασης και της διασκέδασης στη Λάρισα τοποθετώντας την πόλη στο χάρτη της ελληνικής σκηνής του bartending αλλά και προβάλλοντάς τη ως τουριστικό προορισμό
  • να κάνει τους φιλοξενούμενους πρεσβευτές του τοπικού γαστρονομικού και ιστορικού πλούτου
  • να συνεχίσει να αποτελεί ένα ετήσιο ραντεβού για την ελληνική και διεθνή κοινότητα του bartending
  • να εκπαιδεύσει και να κινητοποιήσει τους επαγγελματίες της αναψυχής και της εστίασης που δραστηριοποιούνται στην περιοχή ώστε να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες τους.

 
 
Ακολουθήστε το Bar Engage
Facebook: BarEngage
YouTube channel: Bar Engage Αγκαζέ
Instagram: bar.engage.gr
Web: www.bar-engage.gr
 
Απολαύστε υπεύθυνα!
 
Ευχαριστούμε για την άμεση δημοσίευση του παρόντος δελτίου Τύπου. Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήματα για συνεντεύξεις με τους συμμετέχοντες ή τους διοργανωτές, παρακαλούμε στείλτε email στο [email protected] ή στη σελίδα του BarEngage – Αγκαζέ στο Facebook (facebook.com/BarEngage).
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή