Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Παράταση της έκθεσης «Μεσαιωνικοί Θησαυροί»

Η περιοδική έκθεση «Μεσαιωνικοί θησαυροί / Treasures of the Middle Ages», η οποία φιλοξενείται στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας και διοργανώνεται σε συνεργασία με το Κρατικό Αρχαιολογικό Μουσείο Βαρσοβίας και το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, παρατείνεται έως τις 31 Οκτωβρίου.

Το κοινό της Θεσσαλίας έχει την ευκαιρία να θαυμάσει ανάμεσα στα εκθέματα πολύτιμα αντικείμενα σπουδαίας καλλιτεχνικής και ιστορικής σημασίας, κοσμήματα και περίτεχνα εξαρτήματα ένδυσης, τα οποία προέρχονται από αρχαιολογικές θέσεις στην Πολωνία, τη Λευκορωσία και την Ουκρανία και χρονολογούνται στον πρώιμο μεσαίωνα, κυρίως στον 11ο-13ο αι.

Η παρουσίαση αρθρώνεται σε εννέα θεματικές ενότητες, ανάλογα με το είδος, τη χρήση και την τεχνική κατασκευής και διακόσμησης των αντικειμένων. Ξεχωριστή ενότητα αποτελεί ο περίφημος «Θησαυρός του Borucin», ένα σύνολο πολύτιμων αντικειμένων, που χρονολογούνται στον 11ο αι. και βρέθηκαν στο Borucin της κεντρικής Πολωνίας. Όλα τα εκθέματα, δημιουργίες σε ασήμι, χρυσό και άλλα υλικά, μαρτυρούν τόσο το υψηλό επίπεδο των ντόπιων τεχνιτών όσο και το εκλεπτυσμένο γούστο των κατόχων τους.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή