Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ στον Μύλο Ματσόπουλου στα Τρίκαλα

260 μαθητές και μαθήτριες από 9 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Τρικάλων και της Καρδίτσαςθα παρουσιάσουν δρώμενα παραστατικών τεχνών και εκθέσεις τοΣάββατο 16 Μαρτίου 2019 στις 4μ.μ. στον Μύλο Ματσόπουλου στα Τρίκαλα.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται με αφορμή την Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων (21η Μαρτίου). Κοινός στόχος των παιδιών είναι να εκφράσουν την αλληλεγγύη και την αγάπη τους στους συνομηλίκους τους που ζουν στη χώρα μας και σε όλον τον κόσμο, οι οποίοι αναγκάστηκαν να χάσουν την παιδική τους ηλικία από τον πόλεμο, τις διώξεις και τις στερήσεις.

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν τα σχολεία:

2ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, 
7ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, 
4ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, 
31ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων,  
33ο Δημοτικό Σχολείο  Τρικάλων, 
2ο Γυμνάσιο Τρικάλων,
1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων, 
10ο Δημοτικό Καρδίτσας, 
2ο Δημοτικό Καρδίτσας

Συνεργάζονται οι εκπαιδευτικοί: Μαρία Λαμπρινού, Λαμπρινή Κυρίτση, Ουρανία Παπαζεύκου, Λίνα Μαργώνη, Λαγοπούλου Ευαγγελία, Γκούμπλια Μαρία,Γιάννης Βλαχογιάννης, Μαρία Ζήμου, Ματίνα Κολιού,Φωτεινή Κουβάτα,Αποστολοπούλου Ιωάννα, Καμανά Αναστασία, Μπουρλιάσκος Αθανάσιος, Χριστίνα Κρίθαρη,Θεοδώρα Φαλαγκάρα, Αθανάσιος Κάκιας.

Το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» υλοποιείται για πέμπτη χρονιά φέτος από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα. Είναι ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος.Είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον IDEA, τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Δείτε περισσότερα: https://www.humanrights.theatroedu.gr

Καλλιτέχνες-θεατροπαιδαγωγοί:Κωνσταντίνος Καπερώνης, Δημήτρης Μαγουλιώτης, Χριστίνα Κρίθαρη, Λαμπρινή Κυρίτση, Λίνα Μαργώνη,ΒασιλέναΜητσιάδη, Ελένη Ποζιού, Θάνος Φλούλης, Μαρία Τάχου,Αντονέλλα Χήρα.
Σκηνική επιμέλεια : Αντονέλλα Χήρα
Συντονισμός Φεστιβάλ: Χριστίνα Κρίθαρη,
Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες
Σε συνεργασία με τον ΔήμοΤρικκαίων, Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων, Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων
Με την στήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Τρικάλων 
Πληροφορίες.: 210-6541600 / www.Theatroedu.grΑφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή