Ανοίγει τις πύλες του, το «4ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου» στον Βόλο | trikalanews.gr

Ανοίγει τις πύλες του, το «4ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου» στον Βόλο

Ξεκινούν από σήμερα το πρωί, Τετάρτη 3 Απριλίου, τα εργαστήρια του «4ου Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού βιβλίου 2019», στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας και θα διαρκέσουν μέχρι τις 6 Απριλίου, και το οποίο διοργανώνει η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου, υπό την αιγίδα του Εργαστηρίου Λόγου και Πολιτισμού: Κατεύθυνση Λογοτεχνίας και Παιδικού Βιβλίου, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με τη συνεργασία της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Πολιτισμού Δ. Βόλου, όπως και τη συνεργασία της Διεύθυνσης Πολιτισμού  του  Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου.                 

Η διοργάνωση, έχει τη συνδρομή των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, (και των υπευθύνων των τμημάτων σχολικών δραστηριοτήτων), σε άμεση δράση με τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς (ΕΛΜΕ, Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης), την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, και το Επιμελητήριο Μαγνησίας. 

Συμμετέχουν, η «Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά», το «Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων» (ΚΕ.ΒΙ.ΜΑ.ΣΥ),  το Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης «Ιωλκός», ο Πανελλήνιος Όμιλος Φίλων Αφήγησης (Π.Ο.Φ.Α.) και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Μαγνησίας. Ο φορέας που αποφασίστηκε να ενισχυθεί φέτος, είναι ο «Εσταυρωμένος», που όλο το τετραήμερο, εθελοντές του θα βρίσκονται στο χώρο, παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους. 

Για τέταρτη φορά συνεργασία δεκάδων δημιουργών!

Για τέταρτη φορά, θα βρεθούν μαζί το ίδιο τετραήμερο στον Βόλο, δεκάδες συγγραφείς, εικονογράφοι, επιστήμονες, αλλά και εκατοντάδες μουσικοί και ηθοποιοί, χορωδοί, μαθητές κ.α. από την πόλη μας, την υπόλοιπη Θεσσαλία, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, καθώς και άλλες πόλεις, προκειμένου να «στήσουν» από κοινού με μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, εργαστήρια με επίκεντρο το βιβλίο, με τη συμμετοχή πολλών εκδοτικών εταιρειών και τίτλων βιβλίων και τη συνδρομή του Συλλόγου βιβλιοπωλών της πόλης. Όλες οι δράσεις είναι δωρεάν και ελεύθερη η είσοδος.  Όσοι επιθυμούν επιπλέον πληροφορίες, μπορούν να αποστέλλουν μήνυμα στο [email protected], ή να επισκέπτονται το http://enosigoneonvolou.blogspot.gr.  

Τα εγκαίνια

Σήμερα Τετάρτη 3 Απριλίου 2019 μετά τις έξι το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του φετινού Φεστιβάλ, που μετά τους χαιρετισμούς θα πραγματοποιηθεί ένα πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων. 

Πολιτιστικές δράσεις

Συγκεκριμένα, πριν τα εγκαίνια, στις 17:00 - 18:00 Ανοικτή εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο στο θέατρο απ΄το ΚΔΑΠ - Κέντρο Εκπαίδευσης Πολιτισμού Επιστημών "Αριστοτέλειο" "Του Ήλιου τα καμώματα βλέπει το σύμπαν και γελά"!   

Μετά τις 6 το απόγευμα, θα ακολουθήσουν τα επίσημα εγκαίνια με τους χαιρετισμούς των διοργανωτών κ.α. και η χορωδία παιδιών της «ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» στον Βόλο, θα κάνουν την επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ . Στη συνέχεια, η παιδική χορωδία του 27ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου υπό τη διεύθυνση της Βέρας Κυριακοπούλου δίνει τη μελωδική νότα της βραδιάς που θα ακολουθήσει.   

Στη συνέχεια, το Ωδείο Μελωτρόπιο παρουσιάζει την Ορχήστρα Κιθαριστών Βόλου Sempre Viva, την παιδική - εφηβική χορωδία του Ωδείου Μελωτρόπιο και το παιδικό τμήμα της Βολιώτικης χορωδίας, μαζί με την χορωδία του 5ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου σε γνωστά παραδοσιακά τραγούδια!  

Υποστηρικτές και αρωγοί

Ειδική υποστήριξη παρέχεται ειδικά για τη βραδιά λήξης, το Σάββατο 6 Απριλίου, από την Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας Στ. Ελλάδας και Εύβοιας, του Μορφωτικού Ιδρύματος και του Επικουρικού Ταμείου της Ένωσης Συντακτών. Με τη στήριξη και συνεργασία της Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, του φορέα πολιτισμού «Μαγνήτων Κιβωτός» και του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, αλλά και του Συλλόγου Βιβλιοπωλών Μαγνησίας.         
 
Υπάρχει συμμετοχή  της "Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας" με εθελοντές- μέλη της, της ΕΠΑ.Σ Μαθητείας ΟΑΕΔ Βόλου τμήμα Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής με σπουδαστές & εκπαιδευτικούς, της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ Δ. Βόλου τμήμα Μαγειρικής, με σπουδαστές και εκπαιδευτικούς.   

Στη διάρκεια του Φεστιβάλ, θα υπάρξουν δράσεις και ενέργειες με την υποστήριξη του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου, του Σ.Δ.Ε. Βόλου, του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου», του "ΚΕΘΕΑ Πιλότος", της "Φλόγας", του "Ιππόκαμπου", του "Νοιάζομαι και δρω", του 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Ν. Ιωνίας, του ΚΔΑΠ Αριστοτέλειο, φοιτητών/φοιτητριών του Π.Θ., του «Κέντρου Ρομά Αλιβερίου», Συλλόγων Γονέων και εθελοντών.  

Οι χορηγοί του φεστιβάλ είναι : Φυσικό Μεταλλικό Νερό  Ζαγόρι, ΕΨΑ, μπισκότα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, Επιμελητήριο Μαγνησίας, Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς ΖΑΓΟΡΙΝ, Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας, ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ Βόλου Α.Ε., «Καραλής Γεωργικά-Βιομηχανικά», «Τοκαλή», Χούτος Catering, Καστέλι Catering, Valis, ΚΥΨΕΛΗ, ΒΟΟΚΙΑ.Επιχειρείν

Παναγιώτα Φιλίππου

Παναγιώτα Φιλίππου

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Χοιρινό ΜΑΡΑΒΑ

ΝΤΟΠΙΟ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΑΡΑΒΑ

Η επιχείρησή μας είναι και θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους συμπολίτες μας.
koukourava banners new

Ακουστικά Βαρηκοΐας Κουκουράβα

Το Πρότυπο Κέντρο Επιλογής κι Εφαρμογής Ακουστικών Βαρηκοίας- Κουκουράβα Βάγια, ιδρύθηκε στα Τρίκαλα το 2002.
 Πωλείται διπλοκατοικία στα Τρίκαλα

Πωλείται διπλοκατοικία στα Τρίκαλα

Πωλείται διπλοκατοικία με οικόπεδο 202 τμ
Οι θεραπευτικές δυνατότητες του βελονισμού αφορούν όλη την Παθολογία

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βελονισμός και οι εφαρμογές του
Lekkas Clean

Lekkas Clean

Με καθαριότητα και οργάνωση, η καθημερινότητα σας ομορφαίνει!
ΡΥΘΜΟΣ 89.2

Ελληνική Μουσική ΡΥΘΜΟΣ 89,2

Ο ΡΥΘΜΟΣ 89,2 είναι ένας μουσικός ραδιοφωνικός σταθμός, ελληνικού ρεπερτορίου
Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ενδοσκοπική Νευροχειρουργική,
Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης,
Χειρουργική Εγκεφάλου,
Χειρουργική Πόνου

Δημοφιλέστερα

Σε έντονους ρυθμούς ο Μικέλης. Στον αέρα το πρώτο βίντεο

Σε έντονους ρυθμούς ο Μικέλης. Στον αέρα το πρώτο

Το επιτελείο του Μικέλη Χατζηγάκη ετοιμάζεται πυρετωδώς και

----καρέκλα---

Κατά των κατευθυνόμενων ΜΜΕ και των πουλημένων

Δραπέτες του μέσου όρου, ενάντια στους νομιμοποιημένους

Ο Σπύρος Λούης και η ωραία Ελένη

Ο Σπύρος Λούης και η ωραία Ελένη

Στις 10 Απριλίου 1896, ο νερουλάς Σπύρος Λούης από το Μαρούσι,

Ανακαλύφθηκαν μαρμάρινες επιγραφές στο εργοτάξιο της Συναγωγής Τρικάλων

Ανακαλύφθηκαν μαρμάρινες επιγραφές στο εργοτάξιο της Συναγωγής

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές δηλώσεις που παραχώρησαν στο

Λιώνουν τα σίδερα από τον καύσωνα στα Τρίκαλα

Λιώνουν τα σίδερα από τον καύσωνα στα Τρίκαλα

Καύσωνας ικανός να λιώσει και τα σίδερα, επικρατεί αυτή την

Σημαντική προσθήκη στον συνδυασμό Παπαστεργίου

​Σημαντική προσθήκη στον συνδυασμό Παπαστεργίου

Μία εξαιρετικά ποιοτική υποψηφιότητα συστρατεύεται με τον

© 2009-2019 trikalanews.gr. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Όροι χρήσης