Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Προβλήματα στο Νοσοκομείο Βόλου

Το Νοσοκομείο Βόλου αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα υποστελέχωσης και έλλειψης υποδομών .Οι παραπάνω ελλείψεις , το προσεχές χρονικό διάστημα θα οξυνθούν ακόμη περισσότερο καθώς συνταξιοδοτούνται τέλος χρόνου, ορισμένοι συνάδελφοι ενώ ορατό είναι και το ενδεχόμενο της σταδιακής αποχώρησης των επικουρικών ιατρών , λόγω μη ανανέωσης των συμβάσεων τους. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε , ότι 13 συνάδελφοι, επικουρικοί γιατροί, διαφόρων ειδικοτήτων που στήριξαν σημαντικά το Νοσοκομείο μας , τα τελευταία χρόνια θα αποχωρήσουν στο τέλος του έτους και στις αρχές του επόμενου.

Τα παραπάνω προβλήματα, διογκώνονται καθώς υπάρχει και η γνωστή έλλειψη ειδικευόμενων ιατρών. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στην Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου μας του τελευταίους μήνες υπηρετούν , μόνο ειδικοί γιατροί και κανένας ειδικευόμενος. Επιπλέον , στην τελευταία προκήρυξη μόνιμων θέσεων ΕΣΥ , το Νοσοκομείο μας δε πήρε ούτε μία θέση ….ενώ καθυστερούν σημαντικά και οι διαδικασίες των  μόνιμων θέσεων πχ. ογκολόγου. Η τωρινή διοίκηση της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών , αδιαφορεί πλήρως και αρνείται ακόμα και να συμμετέχει ακόμα και στην πρόσφατη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της προηγούμενης εβδομάδας. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ούτε ο καν ο πρόεδρος δεν απέργησε… ο οποίος ακολουθεί κυβερνητικό συνδικαλισμό δίχως προσχήματα. …Μάλιστα , ούτε καν ενημέρωσε, ως όφειλε το σύνολο των ιατρών για την απεργία και τις προθέσεις …αλλά αγνοεί παντελώς και τα μέλη του ΔΣ (το οποίο δεν το συγκαλεί ποτέ)  που ανήκουν στην μειοψηφία.

H τωρινή διοίκηση της Ένωσης , έχει παθητική αποδοχή των προβλημάτων του Νοσοκομείου που κάποτε  η προβολή τους αποτελούσε συκοφαντία …αποτελεί ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ στα σχέδια  εξαθλίωσης και υποβάθμισης της Δημόσιας Υγειάς. Τα δύο μέλη της μειοψηφίας  καθώς και το αναπληρωματικό μέλος της Ένωσης είναι αντίθετα προς την παραπάνω τραγική ακόμα και εγκληματική εξέλιξη και καλεί  όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε μαζικές- δυναμικές  κινητοποιήσεις το επόμενο χρονικό διάστημα. Καλούμε επιτέλους την τωρινή διοίκηση της  Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών να σταθεί… στο ύψος των περιστάσεων…… και να αφήσει την πλήρη συμπόρευση της με την διοίκηση του Νοσοκομείου στην άκρη….Καλούμε όλους τους συναδέλφους …να στηρίξουν του αγώνες μας για την διαφύλαξη του αγαθού  της Δημόσιας Υγείας

Nικόλαος Χαυτούρας 
Νευροχειρουργός
Μέλος ΔΣ, Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών

Κεράνη Ηλιάνα 
Γενικός Ιατρός 
Μέλος ΔΣ, Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών

Γεώργιος Ρήγας 
Ογκολόγος 
Αναπληρωματικό Μέλος ΔΣ, Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή