Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Αντιπλημμυρικά έργα 880 χιλ. ευρώ στον Ασπροπόταμο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στη διαδικασία της υλοποίησης μπαίνουν τα αντιπλημμυρικά έργα σε χείμαρρους της ευρύτερης περιοχής του Ασπροποτάμου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη συμβάση υλοποίησης του έργου «Αντιπλημμυρική θωράκιση χειμάρρων για την προστασία των υποδομών της περιοχής του Ασπροποτάμου» προϋπολογισμού 880.000 (με ΦΠΑ). Το έργο υλοποιείται με πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Όπως επεσήμανε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Το προλαμβάνειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν. Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη και τους Περιφερειακούς Συμβούλους με στρατηγική και προγραμματισμό υλοποιούμε Περιφέρεια έργα για την προστασία των οικισμών και των καλλιεργειών, από έκτακτα καιρικά φαινόμενα τα οποία λόγω της αλλαγής του κλίματος γίνονται ολοένα και πιο συχνά. Έτσι πέραν του ότι προστατεύουμε την περιοχή, προστατεύουμε το περιβάλλον, αναβαθμίζουμε τη ζωή των πολιτών και δίνουμε λύση σε υπαρκτά προβλήματα».

Στοιχεία έργου:

Αντικείμενο του έργου είναι η αποκατάσταση βλαβών από τις βροχοπτώσεις και την υπερχείλιση του χειμάρρου Άσπρου στην περιοχή Ασπροποτάμου με την κατασκευή έργων αντιπλημμυρικής προστασίας.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή