Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σαρώνει ο «Ζορμπάς» σε όλη την Ελλάδα

Σαρώνει στο πέρασμά του ο μεσογειακός κυκλώνας «Ζορμπάς» προκαλώντας μεγάλες καταστροφές δοκιμάζοντας τους ανθρώπους από πολλές περιοχές.

   Συγκεκριμένα, η περιοχή που «χτύπησε» πρώτη είναι η Πελοπόννησος όπου λόγω των ισχυρών και συνεχών βροχοπτώσεων, των έντονων καταιγίδων και των θυελλωδών ανέμων προκλήθηκαν χείμαρροι και πλημμύρες που μετέτρεψαν τους δρόμους κυριολεκτικά σε ποτάμια.

   Τα μεγαλύτερα προβλήματα εμφανίστηκαν στο Κιάτο, το Βέλο, το Ξυλόκαστρο Κορινθίας, το Άργος, τη Νέα Κίο αλλά και το Κιβέρι Αργολίδας, καθώς σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα από υπερχείλιση ρεμάτων.

   Στην περιοχή του Βέλου Κορινθίας διακόπηκε η κυκλοφορία του προαστιακού σιδηροδρόμου, λόγω συγκέντρωσης φερτών υλικών στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα, η μετακίνηση των επιβατών πραγματοποιείται με λεωφορεία.

   Σε πολλές περιοχές έχει διακοπεί η κυκλοφορία των δρόμων από την Ελληνική Αστυνομία ενώ η κινητικότητα και η παρουσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  είναι αυξημένη κατά τις τελευταίες ώρες για την αντιμετώπιση προβλημάτων διάσωσης και απεγκλωβισμού ανθρώπων από τα σπίτια τους και τα αυτοκίνητα, για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων.

   Επιπλέον, άλλες περιοχές βρίσκονται στο σκοτάδι καθώς τώρα προσπαθούν τα συνεργεία να αποκαταστήσουν την παροχή ηλεκτροδότησης αφού υπήρξαν διακοπές ρεύματος ενώ συντελούνται και εκκενώσεις σπιτιών σε πολλές περιοχές.

   Επικρατεί ένα γενικότερο χάος με τις Αστυνομικές Αρχές, την Πυροσβεστική αλλά και Δημοτικούς και Περιφερειακούς παράγοντες να είναι στο ‘’πόδι’’ βγάζοντας μηχανήματα και ανθρώπους έξω ώστε να βοηθήσουν την κατάσταση όσο γίνεται περισσότερο.

 Από το απόγευμα αναμένεται βαθμιαία βελτίωση σε Ανατολική Στερεά και Αττική, ενώ ο καιρός θα κινηθεί και πάλι με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες και Ανατολικό Αιγαίο.

   Όσον αφορά τη Θεσσαλία και ιδιαίτερα τον νομό Τρικάλων φαίνεται ότι θα περάσει «ξώφαλτσα» αφού ο «Ζορμπάς» θα κινηθεί περισσότερο προς τους νομούς Μαγνησίας, Σποράδων και Λαρίσης.

   Οι άνεμοι αναμένεται να ισχυροποιηθούν στα 9-10 μποφόρ στο Αιγαίο ενώ θα υπάρχουν κατά τόπους φαινόμενα βροχοπτώσεων και καταιγίδων τα οποία αναμένεται σταδιακά να εξασθενήσουν.

   Οι κυριότερες οδηγίες που έχουν δοθεί στους πολίτες από τους Δήμους είναι να μην κινούνται κάτω από δέντρα, να ασφαλίσουν οποιαδήποτε αντικείμενα μπορούν να παρασυρθούν και να προκαλέσουν ζημιές, να αποφεύγουν τις δραστηριότητες υπαίθρου και φυσικά να μην προβαίνουν σε διελεύσεις χειμάρρων ή πλημμυρισμένων δρόμων είτε πεζοί είτε με τα αυτοκίνητα.

   Τέλος εφιστάται η προσοχή σε όλο τον κόσμο που έχει να κάνει δραστηριότητες εκτός σπιτιού και τονίζεται η ανάγκη λήψης όλων των απαραίτητων μέτρων για την πρόληψη ατυχημάτων από τις καταστροφές και τις πλημμύρες.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή