Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τηλεοπτική «μονομαχία» του Χρίστου Λιάπη με τον υποψήφιο Βουλευτή τον ΑΝΕΛ, Θ. Μαργαρίτη

Τηλεοπτική «μονομαχία», του ιατρού, Διδάκτωρος του Παν/μίου Αθηνών και μέλους του Μητρώου Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, Χρίστου Χ. Λιάπη, με τον υποψήφιο Βουλευτή των ΑΝΕΛ, στη Λάρισα, Θανάση Μαργαρίτη,  με συντονιστή τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μαρέδη στην εκπομπή «Παράθυρο στη Θεσσαλία» στον τηλεοπτικό σταθμό ΑSTRA (Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018)

“Αυτή τη στιγμή το μείζον θέμα είναι το Σκοπιανό. Δεν θέλουμε να σας δώσουμε το άλλοθι να πηγαίνετε συνεχώς την κουβέντα στο «ποιος φταίει για τα μνημόνια». Δεν μας αφήσατε να ολοκληρώσουμε τον μεταρρυθμιστικό – κυβερνητικό μας κύκλο, λόγω των Προεδρικών Εκλογών. Δεν μας άφησε ο κ. Τσίπρας, για να καταλήξουμε στο τέλος να βιώνουμε αυτό το θέατρο του παραλόγου του σημερινού κυβερνητικού συνασπισμού.

Απαντήστε για να καταλάβουμε τί ακριβώς γίνεται με τον Πρόεδρό σας, τί ακριβώς γίνεται με τον κ. Πρωθυπουργό και με τον πρωθυπουργεύοντα -από ότι φαίνεται- κ. Καμμένο και μετά να πάμε και στα μνημόνια, από τα οποία δεν βγήκαμε τον Αύγουστο, να πάμε και στην Οικονομία, να πάμε και όπου θέλετε. Γιατί οποιοδήποτε πεδίο κι αν διαλέξετε -φαίνεται πως- το μόνο που ζούμε είναι ο παραλογισμός τον οποίο έχει φέρει η κυβερνητική αποσύνθεση. Δεν θα είναι, όμως, η αποσύνθεση της Κυβέρνησης, αποσύνθεση και της χώρας.

Φταίνε οι αυταπάτες σας και οι αυταπάτες του κ. Πρωθυπουργού. Φταίει η διαπραγμάτευση Βαρουφάκη και το χαμένο πρώτο εξάμηνο του 2015. Γιατί, όπως τότε ήσαστε ανίκανοι να διαπραγματευθείτε, ως θύματα των αυταπατών σας, έτσι και τώρα φέρατε μία εθνικά επιζήμια συμφωνία με τα Σκόπια. Εάν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και ο Πρόεδρός τους είναι κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, πρέπει να ρίξουν την κυβέρνηση τώρα. Για να γλιτώσει η χώρα και να πάμε σε εκλογές τώρα.

Το να αποχωρήσει ένα στέλεχος των ΑΝΕΛ είναι το έλλασον. Το μείζον είναι η ζημιά την οποία υφίσταται η χώρα μας. Είμαι και εγώ γιος στρατιωτικού, αξιωματικού της Πολεμικής μας  Αεροπορίας και μάλιστα είμαι και εγγονός Αξιωματικού Ήρωα της Αλβανίας, αλλά αυτή τη στιγμή εδώ δεν είμαστε για να επικαλούμαστε τις ένστολες ή τις μη ένστολες ιδιότητές μας, ούτε επαγγελματίας πολιτικός είμαι. Εδώ είμαστε για να προτάξουμε το συμφέρον της χώρας και για να καταδείξουμε τις ανεπάρκειες που υπάρχουν. Και υπάρχει πληθώρα και ψεμάτων και ανεπαρκειών και από τον αρχηγό σας τον κ. Καμμένο και από τον Πρωθυπουργό, τον κ. Τσίπρα. Εαν ο κ. Καμμένος δεν συναινεί με τη συμφωνία των Πρεσπών, δεν έχει νόημα να λέει πως εγώ θα ρίξω την Κυβέρνηση, εάν τα Σκόπια περάσουν τη Συνταγματική Αναθέωρηση και έρθει η Συμφωνία για ψήφιση στην Ελληνική Βουλή, γιατί τότε θα δημιουργηθεί διεθνές τετελεσμένο. Δεν μπορεί από τη μία μεριά να ζητούμε από ένα κράτος να αλλάξει το Σύνταγμά του και από την άλλη μεριά να περιμένουμε να αλλάξουν τα πράγματα στο παρά πέντε. Η Νέα Δημοκρατία έχει δηλώσει ότι ούτε σε αυτήν, ούτε στην επόμενη Βουλή θα ψηφίσει, ποτέ, αυτήν την επιζήμια και επαίσχυντη για τη χώρα μας, για τη Μακεδονία μας, για όλους τους Μακεδόνες – Έλληνες συμφωνία, από εκεί και ύστερα, όμως, δεν μπορούμε να ανεχθούμε και αυτές τις ακροβασίες και αυτά τα παράλογα παιχνίδια των ΑΝΕΛ και του κου Τσίπρα, ο οποίος είναι ίδιο και αυτό με τον κυβερνητικό του εταίρο τον κ. Καμμένο, καθώς βλέπουμε την τραγική εικόνα, στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο ένας Υπουργός να κατηγορεί τον άλλον για τα μυστικά κονδύλια και ο Πρωθυπουργός να παρακολουθεί ως Πόντιος Πιλάτος, ως άφωνος θεατής που στο τέλος κρατάει στην Κυβέρνηση τον κ. Καμμένο, προφανώς γιατί εκβιάζεται από αυτόν, έχοντας ανάγκη την κοινοβουλευτική του στήριξη -ενώ ο κ. Καμμένος δηλώνει αντίθετος προς τη συμφωνία των Πρεσπών- και να αποπέμπει τον κ. Κοτζιά ο οποίος ειναι ο αρχιτέκτονας αυτής της συμφωνίας. Δεν έχω να πω κάτι άλλο, πέραν του ότι αυτόν τον παραλογισμό που βλέπουμε στη μεγακλίμακα της Κυβέρνησης, τον ίδιο παραλογισμό βλέπουμε και στην καθημερινότητα μικρότερων πολιτικών στελεχών που από τη μία δηλώνουν ότι στηρίζουν και από την άλλη δηλώνουν αντίθετοι στη συμφωνία των Πρεσπών….

Η χώρα, ποτέ δεν βγήκε από τα μνημόνια. Το 4ο μνημόνιο φέρει την υπογραφή και του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και οι ψηφοφόροι σας, αυτό που καταλαβαίνουν είναι ότι προκειμένου να παραμείνετε όσο γίνεται περισσότερο στις καρέκλες της εξουσίας, δεν διστάζετε να παίξετε με ο,τιδήποτε…..

Αυτό, τώρα,  το «δεν δικαιούστε να ομιλείτε» είναι παλαιοπαροκικό, οπότε σάς καλώ να αποφασίσετε, κ. Μαργαρίτη, γιατί αποχωρήσατε από τη ΝΔ, θα αποχωρήσετε -ακούω- και από τους ΑΝΕΛ, μη σας δω να αποχωρείτε και από κανένα ΚΙΝΑΛ. Γιατί πολλοί είχαν «αποχωρήσει» μόλις είδανε ότι το κύμα του λαϊκισμού φούσκωνε προς εκείνη την κατεύθυνση. Ή δεν καταλαβαίνετε κάτι ή κάνετε πως δεν το καταλαβαίνετε. Η Νέα Δημοκρατία δεν δίστασε να πει την αλήθειας στον λαό. Δεν δίστασε πραγματικά, με πόνο ψυχής, να εφαρμόσει σκληρές πολιτικές….

Κι επειδή γίνανε όλα αυτά, έπρεπε να βιώσουμε, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, το μεγαλύτερο μείγμα πολιτικής ανευθυνότητας και πολιτικού τυχοδιωκτισμού, τόσο σε επίπεδο στελεχών, όσο και σε επίπεδο ηγεσίας;

Έπρεπε να δούμε τη χώρα να κατρακυλά;

Αυτό το νιώθει ο κόσμος στην τσέπη του πόνεσε περισσότερο με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Τον τυχοδιωκτισμό τον βλέπω στη στάση των στελεχών σας και στη στάση του αρχηγού σας. Στη στάση των στελεχών των ΑΝΕΛ που ειναι έτοιμα να πηδήξουν από το καράβι προς οποιοδήποτε κόμμα είναι πρόθυμο να τους περιμαζέψει. Το βλέπω στη στάση του αρχηγού σας που από τη μία διαφωνεί και από την άλλη συνεχίζει να στηρίζει την Κυβέρνηση.

Θα είχανε τελειώσει όλα, αν μας είχατε αφήσει να ολοκληρώσουμε τον κυβερνητικό κύκλο της Κυβέρνησης Σαμαρά. Τώρα απλά στηρίζετε τον κ. Τσίπρα για να μείνετε στις καρέκλες σας. Γιατί είναι γλυκιά η καρέκλα.

Εμείς μιλήσαμε τη γλώσσα της αλήθειας Υποσχεθήκαμε την κατά 30% μείωση του ΕΝΦΙΑ. Για τις συντάξεις φέραμε τροπολογία την οποία εσείς δεν περάσατε. Θα καταργήσουμε τον νόμο Κατρούγκαλο, ο οποίος, ουσιαστικά, δεν ισχύει γιατί ακόμη κι εσείς οι ίδιοι καταλάβατε τα λάθη του.

Ο νόμος που θα φέρει η Νέα Δημοκρατικά για το  ασφαλιστικό θα είναι με βάση τα τρέχοντα οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα, όχι με βάση τις αυταπάτες του κ. Τσίπρα και των ΑΝΕΛ. Αλλά το ό,τι εσας σάς ξεγέλασε ο κ. Καμμένος αποτελεί μικρό κακό. Το ό,τι ο κ. Τσίπρας ξεγέλασε τον ελληνικό λαό αποτελεί πολύ μεγαλύτερο κακό.

Η Νέα Δημοκρατία δεν προβαίνει σε ακατάσχετη παροχολογία. Όλες οι προτάσεις μας είναι σαφώς κοστολογημένες και βασίζονται στην ανάπτυξη που θα έρθει. Κυβερνάτε τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Καταλάβατε την εξουσία και τη λυμαίνεστε βασισμένοι πάνω στα ψέματα.

Τα «Ζάππεια» -στα οποία αναφέρεστε και ξαναναφέρεστε- όταν ειπώθηκαν, υπήρχε ακόμη χρόνος να στρίψει το καράβι. Ενδεχομένως να μπορούσανε να είχανε διατυπωθεί αλλιώς. Ενδεχομένως να χρειαζότανακόμη μεγαλύτερη υπευθυνότητα, αλλά χρόνος υπήρχε. Σώσαμε τη χώρα από το να πέσει στα βράχια το καλοκαίρι του 2015, όταν κυβερνούσαν Τσίπρας, Καμμένος και Βαρουφάκης και όλη η χορεία των μικροστελεχών που δεν δίστασαν να ακολουθήσουνε τον κ. Καμμένο στις τυχοδιωκτικές του περιπλανήσεις στο ιδεολογικό και πολιτικό φάσμα. Και βεβαίως αναφέρομαι σε πολιτικό τυχοδιωκτισμό, όχι σε ανθρώπινο χαρακτηρισμό. Αλλά οι συμπεριφορές υπάρχουν και καταγράφονται. Αλλά τώρα, βλέπω, πως υπερασπίζεσθε τον αρχηγό σας. Υπερασπίζεσθε κάποιον ο οποίος σας ξεγέλασε. Γιατί, βέβαια, είναι γλυκιά η καρέκλα της εξουσίας που έχει καταλάβει και νέμεται το κόμμα των ΑΝΕΛ. Αλλά δεν υπάρχει κοντύτερη μνήμη από τη δική σας, που υποσχεθήκατε ότι με ένα άρθρο και με ένα νόμο θα φέρνετε πίσω τις απώλειες μισθών, δώρων και συντάξεων.

Όλοι μπορεί να έχουμε ευθύνη, όμως δεν επιμερίζεται το ίδιο. Ο ελληνικός λαός ψηφίζει με βάση όσα διακηρύσσουν προεκλογικά τα κόμματα. Αλλά όταν τελειώνουν τα ψέματα, κ. Μαργαρίτη, βλέπω πως αρχίζετε και τη συνωμοσιολογία, για να πάρετε την ευθύνη από τον εαυτό σας. Αρχίζετε τα «φταίνε οι προηγούμενοι» και τα «φταίνε οι έξω». Και όσοι κάνανε μεταπηδήσεις από τον έναν χώρο στον άλλον είναι άμοιροι ευθυνών;

Ασχοληθείτε με το τί κάνατε εσείς στα χρόνια της κυβερνητικής σας θητείας. Αλλά δεν ειναι δυνατόν να γίνεται πολιτική συζήτηση με αυτές τις απλοϊκότητες. Για αυτό σας εξαπάτησε ο κ. Καμμένος. Γιατί, αν θέλετε να πάμε νωρίτερα, το 2009, η Νέα Δημοκρατία, με τον Κώστα Καραμανλή, παρόλες τις μεταρρυθμιστικές ολιγωρίες που γίνανε σε καιρούς ευημερείας, είχε βγει και είχε πει ότι χρειάζονται συγκεκριμένες και δύσκολες προσαρμογές. Και τότε ο Γ. Παπανδρέου ο νεότερος έβγαινε και έλεγε «λεφτά υπάρχουνε». Έτσι μπήκαμε στα μνημόνια. Ασχοληθείτε με τις ιδεολογίες που συγκεκριμένα ξεπουλήθηκαν με αντίτιμο την εξουσία και αφήστε τα υπόλοιπα.

Δεν μπορείτε ως κόμμα, ούτε εσείς, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, να αρθρώσετε μία ενιαία και συγκεκριμένη θέση για ένα πολύ συγκεκριμένο ζήτημα, όπως για παράδειγμα  αυτό των Σκοπίων. Για αυτό, θα περιμένετε να υποδείξει ο λαός την επόμενη Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και θα περιμένετε να υποδείξουν νέοι άνθρωποι, απαλλαγμένοι από τις αμαρτίες του παρελθόντος, τον δρόμο της ανάκαμψης.

Φέρατε την κατάσταση στο απροχώρητο με το πρώτο σας κυβερνητικό εξάμηνο το 2015, το οποίο ήταν «παιδική χαρά».  Αλλά και έκτοτε, έχετε κάνει μόνον λάθη. Είστε η μόνη Κυβέρνηση που το μόνο που έχετε καταφέρει είναι ένας παράταιρος και κυνικός συνεταιρισμός εξουσίας. Εμείς δεν φέρνουμε τίποτε από το παρελθόν. Εγώ τώρα μπαίνω -αν μπω- στην πολιτική. Εγώ δεν έφερα τίποτα μαζί μου. Τί ρωτάτε, κ. Μαργαρίτη για την περουσιακή μου κατάσταση, σας την είπα στην αρχή της κουβέντας, γιος συναδέλφου σαςαξιωματικού είμαι και νέος γιατρός, πληγείς όπως όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες από την Κυβέρνησής σας. Αλλά μόνον αυτή τη φρασεολογία έχετε. Όταν στερείσθε επιχειρημάτων αρχίζετε να πετάτε πυροτεχνήματα, εσείς οι ίδιοι οι εξαπατηθέντες και τα θύματα των αυταπατών.  Αλλά ο λαός ξύπνησε.

 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή