Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Παναγιώτα Δριτσέλη: Η χάραξη του ακαδημαϊκού χάρτη δεν πρέπει να υπακούει στον λαϊκισμό, αλλά στον ορθολογικό επιστημονικό σχεδιασμό

Σχετικά με την συζήτηση που έχει εστιάσει τις τελευταίες ημέρες στο μέλλον του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε. του ΤΕΙ Θεσσαλίας, θα ήταν σημαντικό να υπογραμμιστεί ότι δεν υπάρχει καμία κυβερνητική απόφαση μετακίνησης ή κατάργησής του.

Η συγκεκριμένη πρόταση διατυπώθηκε πρόσφατα από την διοίκηση του ΤΕΙ Θεσσαλίας, ενώ είναι γνωστό, από την εποχή ακόμη του “σχεδίου Αθηνά”, το 2013, ότι η διοίκηση του Ιδρύματος για διάφορους λόγους επιδιώκει την μετακίνηση του Τμήματος από τα Τρίκαλα.

Όμως, το Υπουργείο Παιδείας δεν δεσμεύεται από αυτή την πρόταση και στην συγκεκριμένη φάση συλλέγει τις απόψεις όλων των φορέων, ώστε να προχωρήσει στην χάραξη του ακαδημαϊκού χάρτη, με ορθολογικά δεδομένα και με όρους που θα υπόκεινται σε επιστημονική τεκμηρίωση και ενδελεχή έλεγχο σκοπιμότητας.

Σε αυτή την κατεύθυνση, η συζήτηση για την πανεπιστημιοποίηση του ΤΕΙ Θεσσαλίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και καλό θα είναι να συμβάλουν όλοι με υλοποιήσιμες ιδέες, οι οποίες πρέπει να παρουσιάζονται χωρίς τοπικισμούς και παραπληροφόρηση. Στόχος είναι να ενισχυθεί η θέση των Τρικάλων στο νέο ακαδημαϊκό σχεδιασμό και αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο μέσα από δομημένα ακαδημαϊκά και επιστημονικά επιχειρήματα.

Μικροπολιτικές στοχεύσεις, με πρόσχημα έναν κακώς εννοούμενο τοπικισμό ή αιτήματα επαναφοράς ενός στρεβλού σχήματος “κάθε χωριό και σχολή” δεν συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια. Από την άλλη, μόνο θυμηδία προκαλούν ανακοινώσεις και δακρύβρεχτες παρεμβάσεις  ορισμένων για το μέλλον των σχολών στα Τρίκαλα, με μοναδικό στόχο να δημιουργήσουν αντικυβερνητικό κλίμα και να αποκομίσουν προσωπικό πολιτικό κεφάλαιο.
 
Παναγιώτα Δριτσέλη
Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ
 
 
 

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή