ΛάρισαΠρωτοσέλιδα

Σε άθλια κατάσταση οι εστίες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

14 Mar 2023
Σε άθλια κατάσταση οι εστίες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Τι καταγγέλλει η φοιτήτρια που έπρεπε να πληρώσει για να πάρει πτυχίο

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχει έρθει στο προσκήνιο για τους πιο λάθος λόγους. Την καταγγελία αναφορικά με τον εσωτερικό κανονισμό των εστιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ανέδειξε η εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Συγκεκριμένα, η τελειόφοιτη του τμήματος Νοσηλευτικής, Έλλη Μάτιου κατήγγειλε πως δεν της έδιναν το πτυχίο της, γιατί δεν είχε να πληρώσει 270 ευρώ για τη φοιτητική μέριμνα.

«Βγαίνουν 150 ευρώ κάθε χρόνο για τα δίκλινα και 400 ευρώ για τα μονόκλινα δωμάτια. Αυτό το ποσό δεν είναι καθόλου μικρό εντέλει, γιατί εμείς κάθε χρόνο στις φοιτητικές εστίες περνάμε από αυστηρά κοινωνικοοικονομικά και ακαδημαϊκά κριτήρια. Το κόστος αυτό είναι δυσβάσταχτο για πολλούς φοιτητές και τις οικογένειές τους. Υπήρχε ακόμη μία άλλη περίπτωση ενός συμφοιτητή μου κι άλλης μίας συναδέλφου. Εμείς οι φοιτητές έχουμε κάνει πολλές συνελεύσεις και έχουμε πάρει αποφάσεις ότι είμαστε αντίθετοι με αυτόν τον εσωτερικό κανονισμό, καθώς δεν θέλουμε οι σπουδές μας να είναι εμπόρευμα», σημείωσε.

Η φοιτήτρια τόνισε ακόμη ότι: «Θεωρώ ότι είναι άδικο ένα χαράτσι να είναι προϋπόθεση για να μπορεί ένας φτωχός φοιτητής να πάρει το πτυχίο του».

Δωμάτια γεμάτα μούχλα, η φοιτήτρια έπαθε βρογχίτιδα

Στην συνέχεια η κοπέλα παρουσίασε με φωτογραφίες την κατάσταση των φοιτητικών εστιών που είναι δωμάτια γεμάτα υγρασία και μούχλα, με αποτέλεσμα η ίδια να πάθει βρογχίτιδα.

Μετά τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας της φοιτήτριας Νοσηλευτικής, Έλλη Μάτιου, πολλοί ήταν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που επικοινώνησαν και ανέφεραν ότι είναι στην ίδια κατάσταση.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν περιπτώσεις σπουδαστών που χρωστάνε από 600 έως 1.000 ευρώ για να μένουν σε φοιτητικές εστίες που τα δωμάτια είναι γεμάτα μούχλα.

Η εκπομπή προσπάθησε να επικοινωνήσει με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας προκειμένου να δώσει τη δική του απάντηση, μέσω κάποιου υπεύθυνου για την κατάσταση που επικρατεί.

Ωστόσο, δεν υπήρξε ανταπόκριση στο αίτημα αυτό. Από το πανεπιστήμιο εστάλη ένα δελτίο Τύπου που αναφέρει μέσα σε πέντε γραμμές ότι το ζήτημα της φοιτήτριας Έλλης Μάτιου λύθηκε και ότι θα πάρει κανονικά το πτυχίο της.

Δείτε επίσης:

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Θα ορκιστεί κανονικά η φοιτήτρια του Τμήματος Νοσηλευτικής

Kραυγή φοιτήτριας που δεν μπορεί να πάρει πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

TrikalaNews
Author: TrikalaNews


«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Τα νέα της πόλης

«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Το φροντιστήριο Βιολογίας «Εξέλιξη» στα Τρίκαλα ξεκινά εγγραφές για τη θερινή προετοιμασία της νέας χρονιάς. Εξειδίκευση, ολιγομελή τμήματα και σταθερές επιτυχίες στις Πανελλαδικές.

Read More

Ζήσε τη επόμενη περιπέτειά σου ... στον Παρνασσό!
Ακουστικά βαρηκοΐας Βάγια Κουκουράβα


Σχέδια επί χάρτου πριν το… χόρτο πρόεδρος και προπονητής

Άριστη συνεργασία Μπουτζιώλη–Παπαδόπουλου στο Παλαιομονάστηρο, με Ευρωπαϊκές ιδέες πριν την πρεμιέρα της ομάδας στην Α’ Ερασιτεχνική.

Read More


Κώστας Τσιάρας: Αναστολή υποχρεώσεων, προειδοποίηση για lockdown

Ο Κώστας Τσιάρας ανακοινώνει αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων κτηνοτρόφων αλλά προειδοποιεί για lockdown αν δεν τηρηθούν τα μέτρα.

Read More


Α’ Ερασιτεχνική: Πρεμιέρα με ντέρμπι Πορταϊκού-Μετεώρων

Η Α’ Ερασιτεχνική ανοίγει αυλαία με ντέρμπι Πορταϊκού-Μετεώρων. Δείτε όλα τα παιχνίδια της πρεμιέρας και τους διαιτητές των αγώνων.

Read More


Δράση προληπτικού ελέγχου Αλτσχάιμερ στον Δήμο Μετεώρων

Ο Δήμος Μετεώρων ολοκλήρωσε με επιτυχία δράση προληπτικού ελέγχου για Αλτσχάιμερ και Άνοια, με συμμετοχή άνω των 100 πολιτών στην…

Read More


Στον Πορταϊκό ο Πάρης Δούλαλας

Ο Πορταϊκός ενισχύεται με την απόκτηση του έμπειρου μέσου Πάρη Δούλαλα, προσθέτοντας εμπειρία και λύσεις για τη νέα σεζόν της…

Read More


Περιφέρεια Θεσσαλίας: Εκδηλώσεις Κινητικότητας στα Τρίκαλα

Η Π.Ε. Τρικάλων σε συνεργασία με φορείς διοργάνωσε εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2025 με μεγάλη συμμετοχή.

Read More

Load More

Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.