Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο Ιατρός …παντού

Αδιάκοπη η παρουσία του Χρίστου Λιάπη σε κεντρικά ΜΜΕ.
 
Ακόμη μια συνέντευξη σε πανελλαδικής κυκλοφορίας εφημερίδα, πρόσθεσε ο Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρίστος Λιάπης.

Αυτή την φορά στο χθεσινό φύλλο της «Νέας Σελίδας», αναφέρθηκε στο θέμα «Η επιλόχειος κατάθλιψη στην ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη», με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά βρεφοκτονιών.

Μεταξύ άλλων ο Καλαμπακιώτης Ιατρός, επισημαίνει πως «Πριν αναλύσουμε κάθε περίπτωση η οποία είναι μοναδική (και αυτό σημαίνει πως χωρίς να έχουμε εξετάσει τις εμπλεκόμενες μητέρες, δεν μπορεί κανείς να αποφανθεί για την παρουσία ή όχι οποιασδήποτε επιλόχειας διαταραχής), ας έχουμε στο μυαλό μας ότι η περίοδος του τοκετού και της λοχείας περιλαμβάνει βιολογικές και συναισθηματικές προκλήσεις για μια γυναίκα.

Τόσο οι ορμονολογικές αλλαγές που επιφέρει η εγκυμοσύνη, όσο και οι αλλαγές σε συμβολικό επίπεδο είναι σημαντικές και πολύπλοκες, πέρα από τη χαρά που νιώθει μια μάνα. Πολλώ δε μάλλον, όταν μιλάμε για μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη…

Η περίοδος του τοκετού είναι κρίσιμη για τη διατήρηση των ισορροπιών και μετά τη γέννα. Οι νεαρές μητέρες θα πρέπει να έχουν στήριξη από το οικογενειακό τους περιβάλλον. Ειδικά με τη μητέρα τους, τα νέα κορίτσια θα πρέπει να νιώθουν ότι μπορούν να την εμπιστευθούν».

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή