Προβλήματα του ιατρικού κλάδου ενόψει εκλογών του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων | trikalanews.gr

Προβλήματα του ιατρικού κλάδου ενόψει εκλογών του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων

   Σε αποκελιστική συνέντευξή της στο trikalanews.gr η Βιοπαθολόγος (Μικροβιολόγος) της πόλης των Τρικάλων και υποψήφια με τον συνδυασμό «Ανεξάρτητη Συνεργασία Ιατρών» για τις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων κα Χριστίνα Κουτρουμπή, ανέφερε μεταξύ άλλων, πως η αφορμή για την επιθυμία να ασχοληθεί με τις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου υπήρξε η συνάντηση μεταξύ νέων συναδέλφων της ιατρών όπου συζητήθηκαν τα ποικίλα προβλήματα του ιατρικού κλάδου του νομού μας.

«Επισημάνθηκε τότε η ανάγκη και έτσι γεννήθηκε η ιδέα να δραστηριοποιηθούμε εμείς οι ίδιοι ως νέοι γιατροί εάν θέλουμε να αλλάξει η κατάσταση και να οδηγήσουμε το Σύλλογό μας, σε μια νέα εποχή, εφόσον οι συνάδελφοί μας, μας δώσουν τη δυνατότητα» τόνισε.

Στο δημόσιο τομέα οι συνάδελφοι καθημερινά ξεπερνούν τον εαυτό τους, έχοντας να αντιμετωπίσουν, εξαιτίας και της σημερινής οικονομικής δυσπραγίας της κοινωνίας, ένα τεράστιο όγκο ασθενών, με τρομερές ελλείψεις υλικών και εξαντλητικά ωράρια. Με απλήρωτες πολλές φορές τις εφημερίες πολλών μηνών, έρχονται αντιμέτωποι με τον εκνευρισμό και τις απειλές των ασθενών, τη στιγμή που προσπαθούν να δώσουν μια άνιση μάχη προσφέροντας πλέον του 100% του εαυτού τους.

Στον ιδιωτικό τομέα ο γιατρός έχει να αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα προσπαθώντας εν μέσω μιας δύσκολης οικονομικής συγκυρίας να περιθάλψει τους ασθενείς. Οι περισσότεροι δε γνωριζόμαστε καν μεταξύ μας. Δεν υπάρχει σύμπνοια και συνεννόηση για το καλό του ασθενούς, αφού για πολλά περιστατικά πρέπει να συνεισφέρουν πλέον της μιας ειδικότητας. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει ούτε μια Γενική Συνέλευση ώστε να ακουστούν όλες οι φωνές των ιατρών, ούτε μια χοροεσπερίδα, ούτε μια ημερίδα για την ενημέρωσή τους. Οι περισσότεροι είναι κλεισμένοι στα ιατρεία τους, αντιμέτωποι καθημερινά με τα προβλήματά τους, χωρίς καμία στήριξη από το Σύλλογο.

   Επιπλέον επισήμανε πως η συνεισφορά του Συλλόγου θα μπορούσε πρώτον να έχει τη μορφή  μειωμένης ετήσιας εισφοράς στον ίδιο καθώς η συνδρομή είναι ακριβή,  δεύτερον, νομικής και ασφαλιστικής κάλυψης των ιατρείων η οποία εκλείπει και τρίτον, της σύναψης ειδικής συμφωνίας με site ιατρικών πληροφοριών (πχ UpToDate), από όπου οι γιατροί να μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για ιατρικά θέματα.

   Επιπροσθέτως, ανάφερε πως και στην ειδικότητά της βάζουν οι ίδιοι οι μικροβιολόγοι το χέρι στην τσέπη ώστε να καλύψουν τη διαφορά του χαμηλού προΫπολογισμού σε συνδυασμό με το αυξημένο κόστος των υλικών προσπαθώντας κιόλας να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες στον κόσμο.

   Συμπληρωματικά. υπογράμμισε πως ο Σύλλογος θα πρέπει να συμβάλλει στην ενημέρωση των ιατρών για τα όρια και τις περιπτώσεις που θα πρέπει να συνταγογραφείται μια εξέταση καθώς υποθάλπονται και παράνομες εκτελέσεις διαγνωστικών εξετάσεων στην πόλη μας από μη ιατρούς.

  Επίσης, ανάφερε πως ο Σύλλογος θα  πρέπει να είναι ενεργός, δίπλα στον πολίτη, με εκλαϊκευμένες ιατρικές ομιλίες, με τη μαζική συμμετοχή όλων των συναδέλφων της που έχουν την επιθυμία για προσφορά καθώς και με τη δημοσίευση άρθρων στα τοπικά ΜΜΕ ιατρικού ενδιαφέροντος αλλά και ενημερωτικών δελτίων τύπου για σοβαρά θέματα υγείας αφού μέχρι τώρα δεν υπήρχε καμία ενημέρωση από το Σύλλογο.

  Καταλήγοντας, μιλώντας εκ μέρους του συνδυασμού  <<Ανεξάρτητη Συνεργασία Ιατρών>> κάλεσε όλους τους συναδέλφους της να συμμετάσχουν και να στηρίζουν τον συνδυασμό στις εκλογές ενώ τόνισε ότι προς διευκόλυνση των Συναδέλφων το Δ.Σ. αποφάσισε να προχωρήσει σε ρύθμιση των παλαιών οφειλών ώστε στις εκλογές να συμμετέχουν όλοι.

   Οι εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία του Συλλόγου την Κυριακή 21-10-2018.Επιχειρείν

Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ενδοσκοπική Νευροχειρουργική,
Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης,
Χειρουργική Εγκεφάλου,
Χειρουργική Πόνου
koukourava banners new

Ακουστικά Βαρηκοΐας Κουκουράβα

Το Πρότυπο Κέντρο Επιλογής κι Εφαρμογής Ακουστικών Βαρηκοίας- Κουκουράβα Βάγια, ιδρύθηκε στα Τρίκαλα το 2002.
Γρηγόριος Τσακμάκης MD Χειρουργός Ουρολόγος

Γρηγόριος Τσακμάκης MD Χειρουργός Ουρολόγος

Ο ιατρός είναι απόφοιτος της Ιατρικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Καυσόξυλα Κάρβουνα Κολίτσας

Καυσόξυλα Κάρβουνα Κολίτσας

37 χρόνια εμπειρίας, συνέπειας, αξιοπιστίας, εμπιστοσύνης «μετράει» η επιχείρηση Κολίτσας Δημήτριος: από το 1979 έως σήμερα.
ΡΟΖ ΠΙΠΕΡΙ

ΡΟΖ ΠΙΠΕΡΙ

Το μαγικό ταξίδι στον κόσμο των μπαχαρικών και όχι μόνο, ξεκίνησε από τα Τρίκαλα.
Οι θεραπευτικές δυνατότητες του βελονισμού αφορούν όλη την Παθολογία

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βελονισμός και οι εφαρμογές του
Χοιρινό ΜΑΡΑΒΑ

ΝΤΟΠΙΟ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΑΡΑΒΑ

Η επιχείρησή μας είναι και θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους συμπολίτες μας.
ΡΥΘΜΟΣ 89.2

Ελληνική Μουσική ΡΥΘΜΟΣ 89,2

Ο ΡΥΘΜΟΣ 89,2 είναι ένας μουσικός ραδιοφωνικός σταθμός, ελληνικού ρεπερτορίου

Δημοφιλέστερα

Παζλ Νοσοκομείο

Τα εργολαβικά συμφέροντα του Νοσοκομείου και ποιος κρύβεται από

Το trikalanews.gr αποκαλύπτει, τα εργολαβικά συμφέροντα που

Σταυρούλα Κόσυβα - Γεωργία Περιστέρη: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα

Σταυρούλα Κόσυβα - Γεωργία Περιστέρη: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το

Αποκαλυπτική δημόσια συνομιλία μέλους του Δ.Σ του Νοσοκομείου

Ροζ σκάνδαλο

Ροζ σκάνδαλο με άρωμα ντεντέκτιβ στο Νομό Τρικάλων

Άστατη ζωή φαίνεται πως έκανε παντρεμένος πρώην Αντιδήμαρχος

«Έφυγε» από τη ζωή η Βάσω Πανανου - Μπάκου

«Έφυγε» από τη ζωή η Βάσω Πανανου - Μπάκου

Σε ηλικία 64 ετών, έφυγε από τη ζωή η Βάσω Πανάνου – Μπάκου και

Καλό παιδί Δήμαρχος

Γίνεται μουσική παραγωγή στα Τρίκαλα κ. Δήμαρχε… αν έχει πάρει

Απών ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, από την

Οι 4000 δρομείς και όσα σπουδαία έγιναν στον 12ο ημιμαραθώνιο Καλαμπάκα – Τρίκαλα

Οι 4000 δρομείς και όσα σπουδαία έγιναν στον 12ο ημιμαραθώνιο

Η εκκίνηση κάτω από τους βράχους των Μετεώρων, η ελαφρώς

© 2009-2019 trikalanews.gr. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Όροι χρήσης