11.290 μαθητές στο έλεος της προχειρότητας και επικίνδυνης αδυναμίας του Δήμου Τρικκαίων | trikalanews.gr

11.290 μαθητές στο έλεος της προχειρότητας και επικίνδυνης αδυναμίας του Δήμου Τρικκαίων

Το αλαλούμ με το άνοιγμα-κλείσιμο των σχολείων, αποκάλυψε σε πολλαπλά επίπεδα την ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής να αντιμετωπίσει σοβαρά ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια των πολιτών.

Την ασφάλεια χιλιάδων μαθητών, συμπεριλαμβανομένων και των μαθητών των Ειδικών Σχολείων,  της Πρωτοβάθμιας (5.837 μαθητές) και Δευτεροβάθμιας  (5. 453 μαθητές) Εκπαίδευσης της περιοχής  του Δήμου Τρικκαίων, διακινδύνεψε χθες, η Δημοτική Αρχή και ο καθ΄ύλην υπεύθυνος αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας  κ. Άκης Αναστασίου, παρά τις επιφυλάξεις που είχαν επισημάνει για το άνοιγμα των σχολείων στις 10 π.μ, τόσο ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας, όσο και η διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Τρικάλων.

Ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας κ. Άκης Αναστασίου, αρνήθηκε να μιλήσει στο trikalanews.gr και να τοποθετηθεί επί του θέματος, όταν τον καλέσαμε  στο κινητό του  τηλέφωνο για αυτό και το παρόν ρεπορτάζ, δεν περιλαμβάνει δηλώσεις του.

11.290 μαθητές  της Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Ειδικής Εκπαίδευσης(Ειδικό Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο και ΕΕΕΚ) που ανήκουν σε σχολεία της εμβέλειας του Δήμου Τρικκαίων, εκ των οποίων 100 μαθητές από την Πρωτοβάθμια και 1.100 από την Δευτεροβάθμια, οι οποίοι μετακινούνται με λεωφορεία(αστικά-υπεραστικά) και ταξί, βρέθηκαν χθες το πρωί – καθώς και οι οικογένειές τους –  αντιμέτωποι με την προχειρότητα της αρχικής απόφασης της Δημοτικής Αρχής, να ανοίξουν τα σχολεία  στις 10 το πρωί παρά τον παγετό και τον χιονιά που αναμένονταν από τα μετεωρολογικά δελτία!

•   «Αποστασία» των Διευθύνσεων Α/ βάθμιας και Β/βάθμιας, από την απόφαση της Δημοτικής Αρχής,  για να προστατέψουν τους μαθητές

Ταυτόχρονα, όταν πολύ καθυστερημένα η Δημοτική Αρχή, αποφάσισε να κλείσει τα σχολεία, ενώ η χιονόπτωση είχε αρχίσει και οι μαθητές βρίσκονταν ήδη στους δρόμους, ξέχασε… να ενημερώσει έγκαιρα,  τις Διευθύνσεις της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.  Αμφότερες, είχαν δηλώσει από τις προηγούμενες μέρες τις διαφωνίες τους για το άνοιγμα των σχολείων, λόγω ασφάλειας των μαθητών, όπως είπαν στο trikalanews.gr και χθες, σύμφωνα επίσης με δηλώσεις τους στο trikalanews.gr – πριν παρθεί η απόφαση από τον Δήμο Τρικκαίων να κλείσουν τα σχολεία – είχαν συνεννοηθεί, είτε  κατ΄ιδίαν με ορισμένα σχολεία της περιφέρειας, να πράξουν «κατά συνείδηση» σε συνεργασία και με τους γονείς, όπως σημείωσε ο κ. Κωνσταντάκος Γεώργιος, είτε πήραν την απόφαση να μην επιτρέψουν σε λεωφορεία που μετακινούσαν μαθητές μέσα στα χιόνια, να ολοκληρώσουν την διαδρομή, αλλά να γυρίσουν πίσω τους μαθητές στα χωριά τους, όπως είπε η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας κ. Β. Κάκλα.

•    “«Δάσκαλε» που δίδασκες και λόγο δεν εκράτεις”

Παραβιάζοντας η ίδια η Δημοτική Αρχή τις αρχές της σχετικά με την πίστη της στην δύναμη που έχει το διαδίκτυο, οι ενημερώσεις  μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς τις Διευθύνσεις των Φορέων Εκπαίδευσης, έγιναν … κατόπιν εορτής! Συγκεκριμένα,  από τις 10 έως τις 10 και 10, όπως δήλωσαν στο trikalanews.gr οι διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Όσο αφορά τον ηλεκτρονικό Τύπο, το δελτίο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων για το κλείσιμο των σχολείων έφτασε στις ηλεκτρονικές εφημερίδες, στις 10 παρά 5.

Προηγουμένως, και συγκεκριμένα στις 10 παρά τέταρτο, το trikalanews.gr , δημοσίευσε την είδηση ότι ο Δήμος Τρικκαίων έκλεισε τα σχολεία… αλλά είχε ξεχάσει να ενημερώσει με δελτίο Τύπου τον ηλεκτρονικό Τύπο!

Από την μεριά των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, πάντα σύμφωνα με δηλώσεις τους στο trikalanews.gr , o κ. Γ. Κωνσταντάκος, προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας, είπε ότι  η ενημέρωσή του έγινε μέσω mail  στις 10 ακριβώς και σύμφωνα με την κ. Β. Κάκλα, διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η ενημέρωσή της  έγινε μέσω mail στις 10:10, ενώ επίσης με mail, έλαβε την απόφαση στις 11 παρά τέταρτο!

Αυτή η πρόχειρη αντιμετώπιση ενός τόσο σοβαρού ζητήματος που αφορά παιδιά, σε συνδυασμό με την καθυστερημένη ενημέρωση με ηλεκτρονικά μηνύματα, τόσο στις Διευθύνσεις των Φορέων Εκπαίδευσης όσο και τα ΜΜΕ, συμπερασματικά, εκτός των άλλων αρνητικών εντυπώσεων, φαντάζει για  την Δημοτική  Αρχή των Τρικάλων,   που ποντάρει στο ίντερνετ και τις νέες τεχνολογίες, τουλάχιστον ανακολουθία λόγων και πράξεων, αν όχι,  κοροϊδία προς τους πολίτες.

Η απόφασή της δε, να ενημερώσει τους μαθητές μέσω ραδιοφώνων, δείχνει και κάτι ακόμη, ως αντίληψη. Φανερώνει, ότι ενώ επαίρεται Πανελληνίως και Διεθνώς, για  μια σύγχρονη εποχή στα Τρίκαλα, που ακόμα και οι λακκούβες μπορούν να γίνονται «ορατές» μέσω της τεχνολογίας και το κινητό έχει γίνει η προέκταση του χεριού της, σε περιπτώσεις αντιμετώπισης κρίσεων, όλα αυτά μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα και εκείνο που μετράει, είναι το συμφέρον της από το μέσο που αναμένει να συμβάλλει στην επανεκλογή της στον δημαρχιακό θώκο. Μόνο που στην συγκεκριμένη περίπτωση «για χάρη του βασιλικού, ποτίστηκε και η γλάστρα».Επιχειρείν

ΡΥΘΜΟΣ 89.2

Ελληνική Μουσική ΡΥΘΜΟΣ 89,2

Ο ΡΥΘΜΟΣ 89,2 είναι ένας μουσικός ραδιοφωνικός σταθμός, ελληνικού ρεπερτορίου
Χοιρινό ΜΑΡΑΒΑ

ΝΤΟΠΙΟ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΑΡΑΒΑ

Η επιχείρησή μας είναι και θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους συμπολίτες μας.
Παναγιώτα Φιλίππου

Παναγιώτα Φιλίππου

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
koukourava banners new

Ακουστικά Βαρηκοΐας Κουκουράβα

Το Πρότυπο Κέντρο Επιλογής κι Εφαρμογής Ακουστικών Βαρηκοίας- Κουκουράβα Βάγια, ιδρύθηκε στα Τρίκαλα το 2002.
 Πωλείται διπλοκατοικία στα Τρίκαλα

Πωλείται διπλοκατοικία στα Τρίκαλα

Πωλείται διπλοκατοικία με οικόπεδο 202 τμ
Lekkas Clean

Lekkas Clean

Με καθαριότητα και οργάνωση, η καθημερινότητα σας ομορφαίνει!
Βελονισμός Παχυσαρκία

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Παχυσαρκία και Βελονισμός
Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ενδοσκοπική Νευροχειρουργική,
Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης,
Χειρουργική Εγκεφάλου,
Χειρουργική Πόνου

Δημοφιλέστερα

Μοιάζει σαν χθες κι όμως πέρασε ένας χρόνος

Μοιάζει σαν χθες κι όμως πέρασε ένας χρόνος

Λένε πως ο χρόνος γιατρεύει τις πληγές. Για όσους γνώρισαν τον

Ο Τρικαλινός της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού

Διεκδικεί με σθένος τον Παναγιώτη Ντιντή η Μπάντα του Πολεμικού

Τα εύσημα σε όλα τα Τρίκαλα έδωσε με την ανακοίνωση από

Το μεγαλύτερο ιστορικά Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων άρχισε στα Τρίκαλα – 70 Σύλλογοι, 2.500 χορευτές

Το μεγαλύτερο ιστορικά Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων άρχισε στα

Στο υπαίθριο θέατρο Φρουρίου Τρικάλων, άρχισε χθες το

Συγκλονίζει η ανάρτηση για τον ΣΥΡΙΖΑ του προέδρου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Ν. Τρικάλων

Συγκλονίζει η ανάρτηση για τον ΣΥΡΙΖΑ του προέδρου Πασχόντων από

Συγκλονίζει η δημόσια ανάρτηση στο facebook για τον ΣΥΡΙΖΑ του κ.

φυλακισμενος

​Ποινή κάθειρξης 35 χρόνια χωρίς αναστολή στον Τρικαλινό

Το Μικτό Κακουργιοδικείο Καρδίτσας, επέβαλε ποινή κάθειρξης 35

Ο Κόρλου Μάρι και η λήξη του 35ου Πανελληνίου Ανταμώματος Βλάχων

Ο Κόρλου Μάρι και η λήξη του 35ου Πανελληνίου Ανταμώματος

Μετά την αριθμητικά πρωτοφανή Πατινάδα, ο Κόρλου Μάρι και η λήξη

© 2009-2019 trikalanews.gr. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Όροι χρήσης