1ο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Τρικάλων με βλέψεις Πανελλήνιου θεσμού | trikalanews.gr

1ο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Τρικάλων με βλέψεις Πανελλήνιου θεσμού

Με απόλυτη επιτυχία διενεργήθηκε στο αμφιθέατρο του 2ου Γενικού Λυκείου Τρικάλων, την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου, το 1ο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Ν. Τρικάλων, μη διαγωνιστικού χαρακτήρα.

Σε αυτό συμμετείχαν 29 σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων.

Ο χώρος διεξαγωγής του Φεστιβάλ, επιλέχθηκε όπως είπε στο trikalanews.gr ο υπεύθυνος του Κέντρου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων κ. Λεωνίδας Μποντίλας, επειδή είναι το πιο σύγχρονο αμφιθέατρο σε σχολική μονάδα στα Τρίκαλα, εξοπλισμένο με τεχνολογικά μέσα και σύνδεση στο διαδίκτυο.

Κατάμεστο ήταν το αμφιθέατρο από τους μαθητές και καθηγητές των 29 σχολείων που συμμετείχαν. Η εκδήλωση είχε περισσότερο πανηγυρικό χαρακτήρα, καθώς οι μαθητές μιλούσαν μεταξύ τους και δεν υπήρχε ησυχία στην αίθουσα.

Τα σχολεία, με την βοήθεια του συντονιστή του Φεστιβάλ, κ. Λεωνίδα Μποντίλα, παρουσίασαν, τις εργασίες τους, από τους ίδιους τους μαθητές και καθηγητές που τις δημιούργησαν. Εκείνο που εκπέμπονταν ήταν πραγματικά μια εξόχως δημιουργική δράση  που ενίσχυε τη δημιουργικότητα των μαθητών, αναδείκνυε τις ψηφιακές, προγραμματιστικές και κατασκευαστικές τους δεξιότητες και προέβαλλε τις καινοτόμες ιδέες τους στην ευρύτερη κοινωνία. Πρωτοβουλίες και δράσεις οι οποίες καταχειροκροτήθηκαν από όλους του παρευρισκόμενους.

•    Φεστιβάλ στα πλαίσια της Παγκόσμιας Εβδομάδας του Κώδικα

Το trikalanews.gr παρακολούθησε από κοντά, καθ΄όλη την διάρκεια της διεξαγωγής του, το σημαντικό αυτό Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στην πόλη των Τρικάλων  και μιλώντας με τους διοργανωτές, μεταφέρει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται και αντιμετωπίζουν τον… νέο Εκπαιδευτικό Θεσμό που μόλις «γεννήθηκε» στα Τρίκαλα και που φιλοδοξούν  να τον κάνουν, Πανελλήνιο!  

Όπως δήλωσε στο trikalanews.gr  ο κ. Λ. Μποντίλας: «Τα μαθητικά ψηφιακά έργα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια του σχολικού έτους σε μαθήματα Πληροφορικής αλλά και των σχολικών δραστηριοτήτων με άλλες ειδικότητες καθηγητών. Το Φεστιβάλ διενεργήθηκε στα πλαίσια της Παγκόσμιας Εβδομάδας του Κώδικα που για κάθε έτος είναι η πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου.

Καλούνται τότε όλοι οι πολίτες του κόσμου, να γράψουν ένα μικρό ή μεγαλύτερο πρόγραμμα. Οι μαθητές των Τρικάλων αποφάσισαν να γράψουν ένα τέτοιο πρόγραμμα, χρησιμοποιώντας την Εκπαιδευτική Ρομποτική.

Είμαστε χαρούμενοι γιατί είχαμε την ανταπόκριση, τόσο των μαθητών και των εκπαιδευτικών πληροφορικής και μαθηματικών κυρίως που είναι υπεύθυνοι της ρομποτικής στα σχολεία, αλλά και των καθηγητών άλλων ειδικοτήτων που στήριξαν το πρόγραμμα μέσα από σχολικές δραστηριότητες».

•    Αποκλειστική δήλωση στο trikalanews.gr Βάσως Κάκλα: «Φιλοδοξώ να αφήσω ως παρακαταθήκη τον θεσμό Πανελλήνιου Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στα Τρίκαλα»

Λίγο πριν το τέλος του 1ου  Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Ν. Τρικάλων, εκμαιεύσαμε  από την διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων, κ. Βάσω Κάκλα, την ακόλουθη αποκλειστική δήλωση:

«Είμαστε περήφανοι που κινητοποιήθηκαν όλα τα σχολεία στην κατεύθυνση της έρευνας και της καινοτομίας. Οφείλουμε να βοηθήσουμε στην ανίχνευση ταλέντων που αύριο μέσω της τεχνολογίας θα δώσουν τις υπηρεσίες τους σε νευραλγικούς τομείς της ανθρωπότητας, όπως  Ιατρική και Αστροφυσική.

Στα παιδιά και στα σχολεία που συμμετείχαν, θα δοθούν βραβεία συμμετοχής και ενδεχομένως του χρόνου θα μπορούσαμε να οργανώσουμε αυτό το Φεστιβάλ σε Πανελλήνια βάση. Φιλοδοξώ να αφήσω ως παρακαταθήκη, τον θεσμό ενός Πανελληνίου Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στα Τρίκαλα, Αυτό το «πακέτο» το έχουμε ως πόλη,  έχουμε παγκόσμιες βραβεύσεις στο 7ο Λύκειο  – 8η θέση στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής –  και τα σχολεία μας συμμετέχουν σε Φεστιβάλ Ρομποτικής ανά την Ελλάδα. Αυτό πρέπει να ενισχύσουμε.

Αρχικά θα μπορούσαμε να κάνουμε μια Πανελλήνια Συνάντηση Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με διαγωνιστικό, ίσως, χαρακτήρα».

•    Αποκλειστική δήλωση στο trikalanews.gr της περιφερειακής διευθύντριας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας

Η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, κ. Ελένη Αναστασοπούλου, η οποία ήταν παρούσα στο Φεστιβάλ, ακούγοντας την πρόταση της διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων και στηρίζοντάς την, δήλωσε αποκλειστικά  στο trikalanews.gr «Το πιο σημαντικό είναι να βγει αυτή η εκπαιδευτική δράση στην κοινωνία και να την δει ο κόσμος. Σε μια πλατεία, ίσως, καλοκαίρι, να περνάει ο κόσμος και να κάθεται να βλέπει την προηγμένη μορφή τεχνολογίας».

Ευχαριστούμε τον καθηγητή Φυσικής και Φωτογράφο κ. Θανάση Σπανιά για την κεντρική πανοραμική φωτογραφία που παραχώρησε στο trikalanews.gr .
 Επιχειρείν

ΡΟΖ ΠΙΠΕΡΙ

ΡΟΖ ΠΙΠΕΡΙ

Το μαγικό ταξίδι στον κόσμο των μπαχαρικών και όχι μόνο, ξεκίνησε από τα Τρίκαλα.
Lifting προσώπου – Αισθητικός βελονισμός

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ειδικός Παθολόγος
Αρτηριακή Υπέρταση
Θέματα Παχυσαρκίας
Γρηγόριος Τσακμάκης MD Χειρουργός Ουρολόγος

Γρηγόριος Τσακμάκης MD Χειρουργός Ουρολόγος

Ο ιατρός είναι απόφοιτος της Ιατρικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ενδοσκοπική Νευροχειρουργική,
Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης,
Χειρουργική Εγκεφάλου,
Χειρουργική Πόνου
Καυσόξυλα Κάρβουνα Κολίτσας

Καυσόξυλα Κάρβουνα Κολίτσας

37 χρόνια εμπειρίας, συνέπειας, αξιοπιστίας, εμπιστοσύνης «μετράει» η επιχείρηση Κολίτσας Δημήτριος: από το 1979 έως σήμερα.
koukourava banners new

Ακουστικά Βαρηκοΐας Κουκουράβα

Το Πρότυπο Κέντρο Επιλογής κι Εφαρμογής Ακουστικών Βαρηκοίας- Κουκουράβα Βάγια, ιδρύθηκε στα Τρίκαλα το 2002.
ΡΥΘΜΟΣ 89.2

Ελληνική Μουσική ΡΥΘΜΟΣ 89,2

Ο ΡΥΘΜΟΣ 89,2 είναι ένας μουσικός ραδιοφωνικός σταθμός, ελληνικού ρεπερτορίου
Χοιρινό ΜΑΡΑΒΑ

ΝΤΟΠΙΟ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΑΡΑΒΑ

Η επιχείρησή μας είναι και θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους συμπολίτες μας.

Δημοφιλέστερα

«Ο  Παρθένης είδε ότι χάνει τη μάχη και κάλεσε σύσκεψη»

Χωρίς διαύγεια κομμένες σε μόνιμη υπάλληλο δαπάνες διοίκησης

Σειρά αποφάσεων του Δ.Σ του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων,

O Πολάκης φοβάται τα Τρίκαλα!

O Πολάκης φοβάται τα Τρίκαλα!

Όλα τελικά έχουν την εξήγησή τους! Έτσι και ότι αφορά την

-----Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων-----

Η Νέα Δημοκρατία και το Γ. Νοσοκομείο Τρικάλων

Η Νέα Δημοκρατία και η ΔΑΚΕ Εργαζομένων Γ. Νοσοκομείου Τρικάλων,

Βουλευτές Τρικάλων: Τρεις  παίζουν κλαρίνο  και  ένας  χορεύει

Βουλευτές Τρικάλων: Τρεις παίζουν κλαρίνο και ένας

Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, λέει ο λαός. Κάτι περισσότερο

Μένουμε Τρίκαλα

Μένουμε Τρίκαλα με υπογραφή Πολάκη

Αλαλούμ ανακατανομής θέσεων ιατρών, στο Γενικό Νοσοκομείο

Γιαγιά Παράθυρο

Βάλανε αστυνομικούς να φυλάνε τους βουλευτές Τρικάλων και τα

Κενό ασφάλειας πολιτών στα Τρίκαλα.

© 2009-2019 trikalanews.gr. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Όροι χρήσης