Θερμά λόγια Μητσοτάκη προς Παπαστεργίου | trikalanews.gr

Θερμά λόγια Μητσοτάκη προς Παπαστεργίου

Εύσημα του προέδρου της ΝΔ στον Δήμο Τρικκαίων για τον Κόμβο Καινοτομίας και το Smart Trikala
 
Με θερμά λόγια για τις δράσεις του Δήμου στον Κόμβο Καινοτομίας GiSeMi και τις δράσεις (πιλοτικές και μη) του Smart Trikala, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε στον Δημήτρη Παπαστεργίου. Ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης 15 Μαΐου 2019 τα Τρίκαλα και είδε από κοντά τις καινοτόμες, πρωτοπόρες πιλοτικές ή άμεσα εφαρμόσιμες δράσεις του Δήμου Τρικκαίων. Συγκεκριμένα είδε:

- Τον Κόμβο Καινοτομίας και επιχειρηματικότητας GiSeMi, όπου διαπίστωσε τη σύνδεση αγροδιατροφής και τεχνολογίας, με καινοτόμες δράσεις. Συζήτησε με στελέχη της e-trikala και του Δήμου και γεύτηκε καινοτόμα προϊόντα της «ΚαρΜα» (Φάρμα Καρρά Μανδράκη) με κατσικίσιο γάλα και κράνμπερι, γίδινο τυρί και άλλα, παραδοσιακά ή νέας στόχευσης προϊόντα.
Σημειώνεται ότι η εν λόγω φάρμα βραβεύθηκε στον διαγωνισμό Trikala Innovation Challenge enabled by Vodafone Business για το ολοκληρωμένο σύστημα  μελέτης και ελέγχου επίδρασης του τόπου και του είδους βοσκής στην ποιότητα του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων.

Αυτός ακριβώς είναι και ο στόχος, όπως εξήγησε ο κ. Παπαστεργίου, του συγκεκριμένου κόμβου: να συνδυάζει την τεχνολογία με την καινοτομία, τις νέες ιδέες και τις start up επιχειρήσεις. Στόχος, «να μείνουν οι νέοι στον τόπο μας», να προσφέρουν, να εργαστούν. Κάτι με το οποίο συμφώνησε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι «το αποτύπωμα αυτό ξεπερνά τα όρια του Δήμου» και είναι οδηγός για το «πώς οι έξυπνες ηγεσίες κάνουν πράγματα προς όφελος όλων και ειδικά των νέων ανθρώπων.

Σημείωσε, δε, ότι η Αυτοδιοίκηση μπορεί να δημιουργήσει δεδομένα, κάτι που είναι εμφανές από το ότι, μεγάλο τμήμα της καινοτομίας, προέρχεται από πόλεις ή περιφέρειες και όχι από το κεντρικό κράτος. Και τόνισε ότι, εκτός από το χρέος να προωθηθούν νεωτερικότητα και καινοτομία, έχει σημασία η προβολή των δράσεων και της δουλειάς που γίνεται στον Δήμο Τρικκαίων.
- Το Control Room του Smart Trikala, όπου είδε από κοντά τα πιλοτικά και εφαρμοζόμενα συστήματα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών: Σύστημα εξυπηρέτησης πολιτών «20000», συστήματα γεωχωρικών δεδομένων, παρακολούθησης στόλου οχημάτων, έλεγχου αντλιοστασίων λυμάτων, ελέγχου δικτύου ύδρευσης, πιλοτικές εφαρμογές για στάθμευση, φωτισμό, φανάρια, κάδους απορριμμάτων, γεωργία ακριβείας και πολλά άλλα.

 Ο κ. Παπαστεργίου εξήγησε ότι, για παράδειγμα το σύστημα «20000» στοχεύει στην άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών, βγάζοντας το… μέσον από τη μέση, για θέματα που είναι εκ των ων ουκ άνευ υποχρέωση του Δήμου να επιλύει: λάμπες, χόρτα, προβλήματα καθημερινότητας. Και, αναφερόμενος στα «έξυπνα» συστήματα που λειτουργούν πιλοτικά, τόνισε τη σημασία της έρευνας για οφέλη στην καθημερινότητα των πολιτών.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εστίασε στην τεχνολογία και τα οφέλη της καινοτόμας δράσης της, με αναφορά στα θετικά σημεία των δράσεων του Δήμου Τρικκαίων για τον πολίτη και τον δημόσιο υπάλληλο. Καταλήγοντας, τόνισε ότι το κράτος είναι έτοιμο να περάσει σε παρόμοιες λειτουργίες, κάτι που επιβεβαίωσε, όταν είδε το e- ΚΕΠ, το μοναδικό «ΑΤΜ πιστοποιητικών, που μειώνει στο ελάχιστο τον χρόνο απόδοσης πιστοποιητικών σε πολίτες. Και επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης, ότι τα χρήματα που διαχειρίζονται κράτος και αυτοδιοίκηση, είναι χρήματα των πολιτών  και, επομένως, οφείλουν να αξιοποιούνται αποτελεσματικά, με διαφάνεια και λογοδοσία.Επιχειρείν

Παναγιώτα Φιλίππου

Παναγιώτα Φιλίππου

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
ΡΥΘΜΟΣ 89.2

Ελληνική Μουσική ΡΥΘΜΟΣ 89,2

Ο ΡΥΘΜΟΣ 89,2 είναι ένας μουσικός ραδιοφωνικός σταθμός, ελληνικού ρεπερτορίου
Βελονισμός Παχυσαρκία

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Παχυσαρκία και Βελονισμός
koukourava banners new

Ακουστικά Βαρηκοΐας Κουκουράβα

Το Πρότυπο Κέντρο Επιλογής κι Εφαρμογής Ακουστικών Βαρηκοίας- Κουκουράβα Βάγια, ιδρύθηκε στα Τρίκαλα το 2002.
Lekkas Clean

Lekkas Clean

Με καθαριότητα και οργάνωση, η καθημερινότητα σας ομορφαίνει!
 Πωλείται διπλοκατοικία στα Τρίκαλα

Πωλείται διπλοκατοικία στα Τρίκαλα

Πωλείται διπλοκατοικία με οικόπεδο 202 τμ
Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ενδοσκοπική Νευροχειρουργική,
Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης,
Χειρουργική Εγκεφάλου,
Χειρουργική Πόνου
Χοιρινό ΜΑΡΑΒΑ

ΝΤΟΠΙΟ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΑΡΑΒΑ

Η επιχείρησή μας είναι και θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους συμπολίτες μας.

Δημοφιλέστερα

Φυλακισμένος

Δυο χρόνια φυλακή σε γνωστό γυναικολόγο-μαιευτήρα των

Σε φυλάκιση δυο ετών, καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το

Καλπάζοντας προς την νίκη

Καλπάζοντας προς την νίκη

Την καλύτερη περίοδο διανύει ο Χριστόφορος Ρόμπος σε ότι αφορά

Υποδοχή του κ. Μητσοτάκη στα Τρίκαλα

​Υποδοχή του κ. Μητσοτάκη στα Τρίκαλα

Στα Τρίκαλα βρέθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ.

Τρίκαλα - περιπατος - 01

Περιπατητική διαδρομή Κάστρου Τρικάλων: Ο δρόμος με τα

Η καθημερινότητα χωλαίνει στην πόλη των Τρικάλων. Γεγονός που

«Οι νέοι μπροστά», το νέο βίντεο του Μικέλη

«Οι νέοι μπροστά», το νέο βίντεο του Μικέλη

Στον δημοσιότητα έδωσε ο Μικέλης Χατζηγάκης και το δεύτερο

Λουκέτο στον Πολιτισμό χωρίς προειδοποίηση έβαλε ο Δήμος Τρικκαίων

Λουκέτο στον Πολιτισμό χωρίς προειδοποίηση έβαλε ο Δήμος

Οι «μπίζνες» του δημάρχου «έφαγαν» ευθαρσώς την

© 2009-2019 trikalanews.gr. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Όροι χρήσης