Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Α. Τσίπρας στα Τρίκαλα: «Στο δεύτερο ημίχρονο θα σκοράρουμε»

Στον πεζόδρομο της Ασκληπιού, στο σημείο που ενώνεται με την πλατεία Ρήγα Φερραίου, μίλησε απόψε – με καθυστέρηση μιας ώρας από την προγραμματισμένη – ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Το γεγονός ευνόησε την συγκέντρωση, αφού στις 7.30μ.μ που επρόκειτο να μιλήσει, λίγος ήταν ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί, αλλά καθώς η ώρα περνούσε, η εμφάνιση του πρωθυπουργού συνέπεσε με την Παρασκευιάτικη βόλτα των Τρικαλινών στην Ασκληπιού.

Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στο χώρο της ομιλίας, αφού πριν είχε διασχίσει τον πεζόδρομο της Ασκληπιού.

Ο πρωθυπουργός άρχισε την ομιλία του,  χαρακτηρίζοντας την συγκέντρωση «λαϊκό ξέσπασμα» και «ξέσπασμα αξιοπρέπειας, του δημοκρατικού λαού που σηκώνει ανάστημα σε αυτούς που τον είχαν αναγκάσει τα προηγούμενα χρόνια να ζει σε συνθήκες αναξιοπρέπειας» και ευχαρίστησε τα Τρίκαλα για την «μοναδική υποδοχή που του επιφύλαξαν».

Από το βήμα της προεκλογικής συγκέντρωσης, υπογράμμισε επίσης ότι «στη χώρα ζούμε ένα πείραμα μεταδημοκρατίας».

Αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, σχολίασε: «Αν έχει το πολιτικό ανάστημα όχι μόνο να είναι πρωθυπουργός, αλλά αρχηγός αυτού του κόμματος που έχει μια βαριά ιστορία στη χώρα» και μίλησε για «πανικό» που «τους έχει περιτριγυρίσει και φτάνουν στο σημείο να μιλούν ακόμα και για αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος», καταλήγοντας: «κατανοώ ότι το βράδυ της άλλης Κυριακής θα έχουν σοβαρό εσωκομματικό πρόβλημα και θα πρέπει να εξηγήσουν για ποιο λόγο είχαν διαμορφώσει μια πλαστή εικόνα όλα τα προηγούμενα χρόνια».

«Εμείς θα απευθυνθούμε στους πολλούς και θα τους κοιτάξουμε στα μάτια και θα τους πούμε, ναι, κι εμείς κάναμε λάθη στον τρόπο που κυβερνήσαμε αλλά ούτε μια στιγμή δεν ξεχάσαμε για ποιους βρεθήκαμε στις θέσεις εξουσίας. Για εσάς τους πολλούς» σημείωσε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους Ρομά, λέγοντας: «Βλέπω στις συγκεντρώσεις και τους αγαπώ και τους χαιρετώ τους συμπολίτες μας τσιγγάνους» και στρεφόμενος προς εκείνους που παρευρίσκονταν από νωρίς το απόγευμα στην συγκέντρωση, κρατώντας κόκκινες σημαίες στα χέρια τους, είπε: «Δώσαμε αγώνες για να είστε ισότιμα ενταγμένοι μέσα στην κοινωνία. Όπως δίνουμε αγώνα για να είναι ισότιμα ενταγμένοι μέσα στην κοινωνία και οι συμπολίτες μας που ήρθαν οικονομικοί μετανάστες. Εμείς βγαίνουμε μαζί σας φωτογραφίες και σας σφίγγουμε το χέρι» κατέληξε. 

«Ποτέ δεν ερωτευτήκαμε τις καρέκλες τις εξουσίας, γιατί δεν γεννηθήκαμε μέσα στα σαλόνια. Δεν ερωτευτήκαμε ποτέ τα μνημόνια» υπογράμμισε.
Αναφερόμενος στο χώρο της Υγείας, τόνισε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε «μια διαλυμένη κατάσταση» με τεράστια ελλείμματα στο χώρο των Νοσοκομείων, τα οποία μετατράπηκαν σε πλεονάσματα.

Σημείωσε επίσης ότι δίνονται επιδόματα «στα νέα παιδιά για να φύγουν από τα παιδικά δωμάτια».  

Κλείνοντας την ομιλία του, τόνισε: «Μέχρι τώρα παίζαμε το πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο θα σκοράρουμε και θα κερδίσουμε».
 

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή