Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Από την πρωτεύουσα των Χριστουγέννων καλές γιορτές να έχουμε!

Φωταγωγήθηκε χθες το απόγευμα στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων, το μεγαλύτερο φυσικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ελλάδας, σημαίνοντας έτσι την αρχή της εορταστικής περιόδου στην πόλη που εδώ και οχτώ χρόνια, με τον Μύλο των Ξωτικών – το μεγαλύτερο δωρεάν Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας – της έχει δοθεί δικαίως ο χαρακτηρισμός ως η πρωτεύουσα των Χριστουγέννων της χώρας μας.

Τα εκατοντάδες λευκά λαμπάκια του δέντρου που  δεν βγαίνουν όλους τους μήνες από πάνω του, άναψαν, το μπλε αστέρι στην κορυφή του φωτίστηκε  και βεγγαλικά άστραψαν τον ουρανό.

Έτσι βλέπει  το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου ο Δήμος Τρικκαίων τα τελευταία χρόνια.  Πανηγυρικά, με συνοδεία πυροτεχνημάτων.

Βεγγαλικά εδώ, πυροτεχνήματα  εκεί… στο τέλος δεν θα ξεχωρίζουμε στα Τρίκαλα την Πρωτοχρονιά από τις άλλες, τις καθημερινές μέρες.
Μαζί με το δέντρο, φωταγωγήθηκε και το κέντρο της πόλης, η οδός Βασιλείου Τσιτσάνη και η Κονδύλη  καθώς  και οι όχθες του Ληθαίου ποταμού που είναι στολισμένες με χιλιάδες λευκά λαμπιόνια. 

Πολύ στολισμένο είναι το κέντρο της πόλης. Όμορφα εκαι κυρίως καλαίσθητα. Δεν έχουν ανακατευθεί θερμά και ψυχρά χρώματα στα λαμπάκια.

Τα μπλε ψυχρά λαμπιόνια μπήκαν όλα μαζί στην οδό Κονδύλη.

 Τα υπόλοιπα σαν ένα χέρι να έχει ρίξει όλα μαζί – ευτυχώς με αισθητική τοποθετημένα – σε ένα κομμάτι γης που περικλείεται από την κεντρική πλατεία, την κεντρική γέφυρα του Ληθαίου ποταμού, την αρχή της Ασκληπιού και από εκεί και πέρα, το χάος και το σκοτάδι.

Σε κάθε περίπτωση, η εορταστική περίοδος μόλις ξεκίνησε για την πόλη των Τρικάλων. Τα ξωτικά πήραν τις θέσεις τους στον Μύλο των Ξωτικών και περιμένουν να καλωσορίσουν τους χιλιάδες επισκέπτες που αναμένουμε να δούμε και φέτος.

Τα Τρίκαλα, είναι μια αληθινά όμορφη και γοητευτική, πόλη.

Καλώς να έρθετε, από όπου κι αν μας έρθετε.

Όσο για μας τους Τρικαλινούς και Τρικαλινές, Καλές γιορτές να έχουμε όλοι, σε όποια γειτονιά κι αν μένουμε… κι ας μην είναι στολισμένα τα πάρκα της πόλης, ούτε οι δρόμοι της, ούτε οι γειτονιές της. Είναι πολλά τα λεφτά φαίνεται για να στολιστεί μια πόλη πέρα από το κέντρο της. Δεν φτάνουν για όλους τους πολίτες της έξυπνης πόλης.

Όπως και να το κάνουμε, το φατσιμάρε στα Τρίκαλα, μετράει πάνω απ΄όλα και τα Χριστούγεννα.

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή