Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Διαπαραταξιακή επιτροπή για παρατυπίες στην συντήρηση σχολικών κτιρίων ζήτησε ο κ. Πολυμερόπουλος

Την σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής (διακομματικής όπως είπε χαρακτηριστικά) ζήτησε  δημοτικός σύμβουλος κ. Αλέκος Πολυμερόπουλος στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων, η οποία να προχωρήσει σε αυτοψία των εργασιών και να διερευνήσει εάν τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την συντήρηση σχολικών κτιρίων το καλοκαίρι ανταποκρίνονται στα τιμολόγια που έχουν πληρωθεί.

Η σχετική συζήτηση ξεκίνησε με ερώτηση που απηύθηνε ο κ. Πολυμερόπουλος εκτός ημερησίας διατάξεως προς τον Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Κωτούλα με την οποία ζήτησε να μάθει πόσα περίπου χρήματα δαπανήθηκαν το καλοκαίρι από τον Δήμο Τρικκαίων για την συντήρηση των σχολικών κτιρίων που ανήκουν στον Δήμο.

Ο κ. Κωτούλας απάντησε ότι για τα σχολικά κτίρια της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης στον Δήμο Τρικκαίων δαπανήθηκαν για επισκευές περί τις 180.000 ευρώ.

Στην ανταπάντησή του ο κ. Πολυμερόπουλος ζήτησε την σύσταση της εν λόγω επιτροπής για την αυτοψία των εργασιών που έγιναν και των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν, γιατί όπως υποστήριξε «άλλα γράφουν τα τιμολόγια και άλλα υλικά χρησιμοποιήθηκαν» προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «μερικοί το παίζουν πολύ μάγκες με όλους μας εδώ».

Προς στιγμή οι τόνοι πήγαν να ανέβουν όταν ο κ. Κωτούλας ζήτησε τον λόγο επί του προσωπικού λέγοντας ότι εάν αυτά τα λόγια αποτελούν μομφή θα επιθυμούσε να χρησιμοποιήσει τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της συνεδρίασης. Ο κ. Πολυμερόπουλος πάντως ξεκαθάρισε ότι η ερώτησή του δεν είχε να κάνει προσωπικά με κανέναν συνάδελφό του.

Στην συζήτηση παρενέβη ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο κ. Χρήστος Λάππας καταθέτοντας τον μεγάλο του προβληματισμό για τις καταγγελίες του κ. Πολυμερόπουλου. «Εάν ισχύουν, είπε, τότε πολύ εύκολα την αντιμετωπίζουμε. Τι θα κάνουμε με την καταγγελία αυτή;» ρώτησε με την σειρά του.

Τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου καλώντας τον κ. Πολυμερόπουλο να διευκρινίσει που έγιναν όσα καταγγέλλει και εάν αυτοί που παρέλαβαν τα έργα δεν έκαναν αυτά που προβλέπονταν.

Ο κ. Πολυμερόπουλος επανέλαβε το αίτημά του για σύσταση διακομματικής επιτροπής με την συμμετοχή ενός μέλους του Τεχνικού Επιμελητηρίου και έναν ηλεκτρολόγο υποστηρίζοντας ότι «έγιναν παρατυπίες και τι έχω δει».

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή