Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Διατροφή και υγεία για το σώμα, την ψυχή και το πνεύμα»

Δημόσια διάλεξη από τον Γνωστικό Πολιτιστικό –αφιλοκερδή- Σύλλογο Samael-Lakhsmi, την Τρίτη 22 Ιανουαρίου,  ώρα 5.30 μ.μ. στην οδό Ζωγράφου 2

Κάθε ασθένεια είναι το αποτέλεσμα λανθασμένων επιλογών που κάνουμε στον τρόπο ζωής μας: στη διατροφή μας, στην αναπνοή μας, στις σχέσεις που αναπτύσσουμε με τους άλλους αλλά και με τον ίδιο μας τον εαυτό!

Ο ανθρώπινος οργανισμός σε ευρύτερο επίπεδο, δέχεται διαφόρων ειδών τροφές: το κοινό φαγητό, το νερό, τον αέρα αλλά ιδιαίτερα τις εντυπώσεις. Εντυπώσεις τόσο εξωτερικές, που προκαλούνται από εξωτερικά γεγονότα, όσο και εσωτερικές από σκέψεις κι από συναισθήματα που βιώνουμε…

Κάθε μία από αυτές τις τροφές, έχει τη δική της διαφορετική ποιότητα αλλά και τα δικά της όργανα πέψης ή καλύτερα, έναν ιδιαίτερο τρόπο αφομοίωσης και θρέψης! Εάν η ποιότητα της τροφής είναι η σωστή κι αν ο μεταβολισμός της είναι πλήρης, βιώνουμε τη βέλτιστη υγεία σε όλα τα επίπεδα! 

Κατανοώντας τον μηχανισμό με τον οποίο κάθε είδος τροφής επιδρά στον οργανισμό μας, κάνουμε το πρώτο βήμα για να βελτιώσουμε την υγεία μας…  Το πρώτο βήμα μιας μακριάς πορείας που είναι γεμάτη με ανατροπές και θριάμβους, αλλαγές και νέες ισορροπίες, όχι μόνο σε εξωτερικό, αλλά κυρίως σε εσωτερικό επίπεδο.  

Μιας πορείας που θα μας οδηγήσει να αποκτήσουμε σωματική, κοινωνική και ψυχική ευεξία, αλλά κυρίως να δημιουργήσουμε μια εσωτερική αρμονική σχέση με τον ίδιο μας τον εαυτό. Δηλαδή την Αυτογνωσία!

Το πρώτο αυτό εισαγωγικό θέμα αλλά και η σειρά των 22 μαθημάτων που θα ακολουθήσουν, αποσκοπούν στο να δώσουν αντίστοιχα, τα ερεθίσματα αλλά και τον προσωπικό χάρτη αυτής της πορείας.

Όλες οι διαλέξεις είναι με ελεύθερη είσοδο και γίνονται κάθε Τρίτη στις 5.30 μ.μ. στην οδό Ζωγράφου 2, πίσω από το Πνευματικό Κέντρο.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή