​Έντονο χρώμα στον χορό του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Τρικάλων «Τα Κονάκια» | trikalanews.gr

​Έντονο χρώμα στον χορό του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Τρικάλων «Τα Κονάκια»

Με έντονο χρώμα σαρακατσάνικου πολιτισμού και σαρακατσάνικης παράδοσης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018 ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Τρικάλων «Τα Κονάκια».

Ευχαριστούμε όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους στο κοσμικό κέντρο Πύλης Μέγαρο, επιλέγοντας να μας αφιερώσουν τη βραδιά αυτή και να γλεντήσουν μαζί μας, απολαμβάνοντας τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου μας καθώς και δρώμενα για τα ήθη και έθιμα της ζωής των Σαρακατσαναίων.

Ιδιαίτερη συγκίνηση υπήρξε κατά τη στιγμή της βράβευσης των ιδρυτικών μελών του Συλλόγου μας, η οποία έλαβε χώρα μετά από απόφαση του Δ.Σ. με αφορμή τη συμπλήρωση 36 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου μας, αναγνωρίζοντας με τον τρόπο αυτό την προσφορά των ανθρώπων που με σκοπό την διατήρηση και την διάδοση του σαρακατσάνικου πολιτισμού στην περιοχή μας ίδρυσαν το Σύλλογό μας. 
Ειδική βράβευση πραγματοποιήθηκε για τους επιτυχόντες νέους μας για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας μας της περασμένης σχολικής χρονιάς.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωσή μας ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων κ. Γεώργιος Μουτσιάνας καθώς και τα μέλη της κ. Τάκης Γαλλής και κ. Ιωάννης Φαρμάκης. 

Επίσης, παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Σαρακατσαναίων Ν. Λάρισας κ. Παναγιώτης Κατσαρός, ο πρόεδρος του Συνδέσμου  Σαρακατσαναίων Ν. Φθιώτιδος κ. Κωνσταντίνος Κωστακόπουλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Θεσσαλονίκης «Η ΕΝΩΣΗ» κ. Ανδρέας Μουλαράς, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κιλκίς κ. Αριστείδης Δέδας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Επαρχίας Αγιάς κ. Γεώργιος Γιαννουλάκος και εκπρόσωποι του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Επαρχίας Φαρσάλων.

Επίσης, την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος του Δήμου Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Βουλευτής Τρικάλων κ. Κώστας Σκρέκας, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Νίκος Γουγουλάκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Τρικκαίων κ. Μιχάλης Λάππας, ο Αντιδήμαρχος Τρικκαίων κ. Κωνσταντίνος Ψύχος, η αντιδήμαρχος του Δήμου Μετεωρων κα Λίνα Νάνη Μπαντέκα, η πρόεδρος του Τοπικού Τμήματος του Ερυθρού Σταυρού κα Νικολέτα Μπρουζούκη, ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου μας κ. Χρήστος Ρούσσας, καθώς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού, κ.κ  Χρήστος Γακόπουλος, Ντίνος Μπάρδας, Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος και Δημήτρης Βασταρούχας.

Ακόμη παρευρέθηκαν οι εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων, κα Έλλη Τσιρογιάννη πρόεδρος Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων, η κα Νίκη Χύτα, πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Τρικάλων, η κα Αναστασία Μπαγλατσάκου πρόεδρος του συλλόγου Γυναικών Αμπελακίων, η κα Δήμητρα Κώστα πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σωτήρας, ο κ. Χρήστος Αραχωβίτης Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζάρκου και η κα Χρυσή Γραβάνη πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Κλεινοβού,  κ. Γεώργιος Ζιώγας  πρόεδρος του Συλλόγου Νέων και Γονέων Ριζαριού, ο κ. Σταύρος Σιούλιος, εκπρόσωπος του συλλόγου «Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ», κ.  Χαράλαμπος Ζούζουλας πρόεδρος του συλλόγου Γάβρου.   
 
Όλοι μαζί με τη συνοδεία της ορχήστρας του Νίκου Γιαννακού και του Κώστα Γαρέφη πήραμε μέρος σε μια σαρακατσάνικη παραδοσιακή μουσική βραδιά και γλεντήσαμε μέχρι πρωίας.

Ένθερμο ευχαριστώ στα μέλη των χορευτικών μας τμήματα, παιδικού – εφηβικού – ενηλίκων, τα οποία υπό την καθοδήγηση του παιδαγωγού χορού κ. Ιωάννη Κώττη μας παρουσίασαν τον σαρακατσάνικο μουσικοχορευτικό πολιτισμό μας.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως όλους τους χορηγούς που στήριξαν την εκδήλωσή μας καθώς και τους δωροθέτες για τις προσφορές τους.
Ευχόμαστε σε όλους υγεία, καλές γιορτές και με το καλό να ξανανταμώσουμε.Επιχειρείν

Οι θεραπευτικές δυνατότητες του βελονισμού αφορούν όλη την Παθολογία

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βελονισμός και οι εφαρμογές του
ΡΥΘΜΟΣ 89.2

Ελληνική Μουσική ΡΥΘΜΟΣ 89,2

Ο ΡΥΘΜΟΣ 89,2 είναι ένας μουσικός ραδιοφωνικός σταθμός, ελληνικού ρεπερτορίου
Lekkas Clean

Lekkas Clean

Με καθαριότητα και οργάνωση, η καθημερινότητα σας ομορφαίνει!
Παναγιώτα Φιλίππου

Παναγιώτα Φιλίππου

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
 Πωλείται διπλοκατοικία στα Τρίκαλα

Πωλείται διπλοκατοικία στα Τρίκαλα

Πωλείται διπλοκατοικία με οικόπεδο 202 τμ
Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ενδοσκοπική Νευροχειρουργική,
Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης,
Χειρουργική Εγκεφάλου,
Χειρουργική Πόνου
Χοιρινό ΜΑΡΑΒΑ

ΝΤΟΠΙΟ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΑΡΑΒΑ

Η επιχείρησή μας είναι και θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους συμπολίτες μας.
koukourava banners new

Ακουστικά Βαρηκοΐας Κουκουράβα

Το Πρότυπο Κέντρο Επιλογής κι Εφαρμογής Ακουστικών Βαρηκοίας- Κουκουράβα Βάγια, ιδρύθηκε στα Τρίκαλα το 2002.

Δημοφιλέστερα

Σε έντονους ρυθμούς ο Μικέλης. Στον αέρα το πρώτο βίντεο

Σε έντονους ρυθμούς ο Μικέλης. Στον αέρα το πρώτο

Το επιτελείο του Μικέλη Χατζηγάκη ετοιμάζεται πυρετωδώς και

Σοκ στα Τρίκαλα από βουτιά θανάτου έφηβου

Σοκ στα Τρίκαλα από βουτιά θανάτου έφηβου

Σε τραγωδία εξελίχθηκε το παιχνίδι για έναν έφηβο, Αλβανικής

----καρέκλα---

Κατά των κατευθυνόμενων ΜΜΕ και των πουλημένων

Δραπέτες του μέσου όρου, ενάντια στους νομιμοποιημένους

Ο Σπύρος Λούης και η ωραία Ελένη

Ο Σπύρος Λούης και η ωραία Ελένη

Στις 10 Απριλίου 1896, ο νερουλάς Σπύρος Λούης από το Μαρούσι,

Ανακαλύφθηκαν μαρμάρινες επιγραφές στο εργοτάξιο της Συναγωγής Τρικάλων

Ανακαλύφθηκαν μαρμάρινες επιγραφές στο εργοτάξιο της Συναγωγής

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές δηλώσεις που παραχώρησαν στο

Λιώνουν τα σίδερα από τον καύσωνα στα Τρίκαλα

Λιώνουν τα σίδερα από τον καύσωνα στα Τρίκαλα

Καύσωνας ικανός να λιώσει και τα σίδερα, επικρατεί αυτή την

© 2009-2019 trikalanews.gr. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Όροι χρήσης