Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Εορτασμός του Πολυτεχνείου από τον Δήμο Τρικκαίων

Σαράντα πέντε χρόνια μετά, μαθητές και μαθήτριες από το 10ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων μετείχαν στον εορτασμό που διοργάνωσε ο Δήμος Τρικκαίων με συγκίνηση και δρώμενα, δίνοντας έναν διαφορετικό τόνο στις σημερινές εορταστικές εκδηλώσεις. Οι μαθητές/τριες μετείχαν στη γιορτή παρά τη βροχή, με την ευγενική συνοδεία των δασκάλων τους, μετά τη συμβολή του αναπληρωτή διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Κωνσταντάκου και με παρόντες τους γονείς τους. Ο εορτασμός του 2018 από τον Δήμο Τρικκαίων μετέδωσε μέσω των μαθητών το μήνυμα για την εξέγερση του Νοέμβρη του 2018 με τον καλύτερο τρόπο. Εξάλλου οι μαθητές/τριες μετείχαν με ανάγνωση κειμένων για το Πολυτεχνείο, με απαγγελία ποιημάτων και τραγουδώντας δύο εμβληματικά τραγούδια, το Bella Ciao κξαι τον «Μέρμηγκα», τη συνοδεία της εκπαιδευτικού κ. Μ. Λαμπρίδη. Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων κ. Μιχ. Λάππας ανέγνωσε το ψήφισμα που εγκρίθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης 15 Νοεμβρίου 2018. Το ψήφισμα αναφέρει:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 45η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

To Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων χαιρετίζει την 45η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παραμένει ζωντανό και επίκαιρο, γιατί συμβολίζει τους αγώνες ολόκληρου του λαού μας και ιδιαίτερα της Νεολαίας για ελευθερία, δικαιοσύνη και ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτέλεσε το αποκορύφωμα του αντιδικτατορικού αγώνα. Το σύνθημα για «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» συμπύκνωσε τα αιτήματα του λαού μας, για καλύτερες συνθήκες ζωής και για αξιοπρέπεια απέναντι σε ένα αντιδημοκρατικό καθεστώς. Οι εκδηλώσεις που γίνονται, κάθε χρόνο από ΄73 και μετά, για να τιμήσουν τον αγώνα εκείνων των ημερών, μας φέρνουν αντιμέτωπους με αυτές τις διεκδικήσεις.

Τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, αφυπνίζουν τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, εκφράζουν και σήμερα την αγωνία και τους αγώνες όλων για ουσιαστική, ανθρωπιστική παιδεία, δημόσια εκπαίδευση, σηματοδοτούν τις διεκδικήσεις για τα ιδεώδη της δημοκρατίας και της εθνικής ανεξαρτησίας, την προάσπιση της ειρήνης, την επίτευξη κοινωνικής προόδου και δικαιοσύνης. 

Το Πολυτεχνείο  σηματοδοτεί τους αγώνες του λαού μας ενάντια στις πολιτικές της λιτότητας και  στον εργασιακό μεσαίωνα , ενάντια στις φασιστικές συμμορίες και στα ναζιστικά μορφώματα, ενάντια στην όξυνση των εθνικισμών και του ρατσισμού, ενάντια στην επικίνδυνη και ολοένα εντεινόμενη αναβάθμιση των στρατιωτικών μπλοκ και στην όξυνση των γεωπολιτικών ανταγωνισμών στην περιοχή μας. 

Είναι χρέος μας να προστατεύσουμε τη συλλογική μνήμη από τη λήθη και τη διαστρέβλωση και να διατηρήσουμε ζωντανό το μήνυμα του Πολυτεχνείου.

Να παλέψουμε ενάντια στην καλλιεργούμενη απάθεια και τη μοιρολατρία και να δημιουργήσουμε μία γενιά ενεργών πολιτών, οι οποίοι θα συμμετέχουν σε συλλογικές και μαζικές διαδικασίες αγωνιζόμενοι ώστε να μην μείνουν κενό γράμμα οι έννοιες της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και της δημοκρατίας στη χώρα μας.

Το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου πρέπει να παραμείνει ζωντανό και επίκαιρο, γιατί συμβολίζει τους αγώνες του λαού μας».

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στον χώρο του μνημείου του Στρατηγού Σαράφη από τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων κ.κ. Παναγιώτα Δριτσέλη, Σάκη Παπαδόπουλο, Χρήστο Σιμορέλη και τον γραμματέα της Ν.Ε. Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στ. Νταούλα, τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, περιφερειακό σύμβουλο κ. Ντίνο Μπάρδα, τον αν διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Παπακωνσταντίνου, τον αν. διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Κωνσταντάκο, τον εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Τρικάλων κ. Καραγκούνη, τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Τρικάλων της ΝΔ κ. Τρέλη και τον γραμματέα της Ν.Ε. Τρικάλων του Κινήματος Αλλαγής κ. Γιώργο Μανώλη. Μετά την τήρηση ενός λεπτού σιγής οι μικροί μαθητές έψαλαν τον εθνικό ύμνο. Παρέστησαν επίσης, η αντιδήμαρχος κ. Σοφία Αλεστά, ο τ. Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Χρήστος Λάππας, η δημοτική σύμβουλος κ. Ντ. Δήμα, ο πρ. Δήμαρχος κ. Γ. Σπαθής, στελέχη κομμάτων και πολίτες, παρά την καταρρακτώδη βροχή

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή