Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Επίσκεψη ΟΣΤ στο 2ο ΣΔΕ (φυλακών) Τρικάλων

Η στοματική υγεία αποτελεί βασικό και αναπόσπαστο κομμάτι της γενικής υγείας.

Το 20 αντιστοιχεί στον αριθμό των νεογιλών («παιδικών») δοντιών και επίσης είναι ο ελάχιστος αριθμός δοντιών που πρέπει να υπάρχουν στο στόμα κάθε ανθρώπου μέχρι το τέλος του βίου του για να θεωρείται υγιής,γι’ αυτό η 20η Μαρτίου έχει, συμβολικά, επιλεγεί ως παγκόσμια ημέρα εορτασμού της Στοματικής Υγείας. Δικαίωμα στην υγείαέχουν- ή πρέπει να έχουν- όλοι, δίχως αποκλεισμούς και αυτό φυσικά αφορά και στην Στοματική Υγεία. 

Με αυτό το σκεπτικό ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Τρικάλων αποφάσισε, στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού, να επισκεφτεί το σχολείο 2ης ευκαιρίας των φυλακών Τρικάλων, ανταποκρινόμενος σε σχετικό κάλεσμα της διεύθυνσης του σχολείου. 

Κλιμάκιο τριών εθελοντών οδοντιάτρων είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους μαθητές του σχολείου για ζητήματα που αφορούν στη Στοματική Υγεία, τη συσχέτισή της με τη γενική υγεία, να κάνει επίδειξη των σωστών μεθόδων βουρτσίσματος και γενικά φροντίδας του στόματοςκαι να απαντήσει στις-πολλές και καίριες- απορίες και ερωτήματα των μαθητών. 

Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε προληπτικός έλεγχος των μαθητών και έγινε καταγραφή των οδοντοστοματολογικών προβλημάτων τους με σκοπό-όντας υποψιασμένοι πλέον- να αναζητήσουν λύση στο οδοντιατρείο των φυλακών. Επίσης τους διανεμήθηκαν βασικά είδη στοματικής υγιεινής (οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες και στοματικά διαλύματα) τα οποία ήταν ευγενική προσφορά εταιρειών του χώρου που με προθυμία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου για βοήθεια.

Αξίζει  να τονιστεί πως για πολλούς από τους μαθητές ήταν η πρώτη φορά που βλέπανε οδοντίατροενώ τα «δώρα» έγιναν δεκτά με ιδιαίτερο ενθουσιασμό.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή