Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Τρικάλων

H Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν Τρικάλων « Η Άνοιξη» τονίζει επιτακτικά την  αναγκαιότητα για ενίσχυση της αντιχαλαζικής προστασίας με αποκλειστική ευθύνη του κράτους και η κατασκευή και συντήρηση αντιπλημμυρικών έργων , εγγειοβελτιωτικών έργων , αποστραγγιστικών έργων.

Παράλληλα καταγγέλλουμε και τις ζημιές που έγιναν το προηγούμενο διάστημα από αγριόχοιρους και ζητάμε από το Υπουργείο και την Περιφέρεια να δώσουν λύση στο πρόβλημα , για να μην έχουμε πάλι την απώλεια στην παραγωγή , όπως και τις προηγούμενες χρονιές.

Δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια να δεχτούμε καρτερικά τη μοίρα του ξεκληρίσματος και της φτώχειας από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

H Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν Τρικάλων « Η Άνοιξη»  θα πάρει άμεσα πρωτοβουλίες για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, στις οποίες καλούμε τους συναδέλφους να ξεπεράσουν απογοητεύσεις και κάθε είδους εμπόδια και να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά διεκδικώντας:

– Αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους στο 100% και με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.

– Να παγώσουν οι οφειλές, προσαυξήσεις, τόκοι υπερημερίας και να μη γίνει καταβολή φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών των πληγέντων συναδέλφων, ώσπου να αποζημιωθεί η απώλεια παραγωγής τους από τον ΕΛΓΑ, που ξέρουμε ότι γίνεται με καθυστέρηση πάνω από 1 χρόνο, όπως για τις ζημιές του 2018 ακόμη δεν έχει δοθεί το 30% των αποζημιώσεων.

– Αντιχαλαζική προστασία, με εναέρια και επίγεια μέσα, με ευθύνη και δαπάνη του κράτους. Να κατασκευαστούν τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα. Λεφτά υπάρχουν, είναι τα ματωμένα πλεονάσματα που βγάζουν από τη φορομπηχτική πολιτική τους, τη μείωση των συντάξεων, τη μείωση του αφορολόγητου, τις άμεσες και έμμεσες αυξήσεις φόρου.

– Άμεσες εκτιμήσεις και γρήγορη πληρωμή των αποζημιώσεων των πληγέντων

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή