Ανάστατοι οι κάτοικοι της οδού Καρδίτσης. | trikalanews.gr

Ανάστατοι οι κάτοικοι της οδού Καρδίτσης.

Χρόνο για τη μετεγκατάστασή του ζήτησε το Εργοστάσιο Γάλακτος τη στιγμή που δαπανά 1,8 εκ. ευρώ, για την επέκτασή του! Με αποκλειστικό θέμα την παραμονή της περιοχής στην οδό Καρδίτσης στο υφιστάμενο πολεοδομικό καθεστώς, για να μη θιχθεί το Εργοστάσιο Γάλακτος, συνεδρίασε χθες το Διοικητικό του Συμβούλιο.

Όπως έγραψε προχθές Η ΕΡΕΥΝΑ, ήδη έχουν αποσταλεί σχετικές επιστολές προς το Δήμο και προς θεσμικούς εκπροσώπους του Νομού, προκειμένου να μην αλλάξει το πολεοδομικό καθεστώς της περιοχής της οδού Καρδίτσης.

Στη χθεσινή συνεδρίαση που προηγήθηκε της συνεδρίασης της διαπαραταξιακής στο δημαρχείο, αποφασίστηκε, από τους παρόντες διοικητικούς συμβούλους, η «γραμμή» της μη αλλαγής των πολεοδομικών όρων στην περιοχή που φιλοξενεί το Εργοστάσιο. Μία απόφαση η οποία θίγει τα συμφέροντα εκατοντάδων κατοίκων και οικοπεδούχων της περιοχής, μιας και ήδη η οδός Καρδίτσης έχει οικισθεί, οπότε το Εργοστάσιο Γάλακτος, βρίσκεται εντός των ορίων κατοικημένης ζώνης.

Οι εκπρόσωποι του Εργοστασίου, τόσο στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, όσο και στη διαπαραξιακή, δήλωσαν πως εξετάζουν το ενδεχόμενο μετεγκατάστασης των μονάδων του, Κυρίως, δε, του τυροκομείου, το οποίο –αποδεδειγμένα από πρόστιμα που έχει επιβάλει η Νομαρχία Τρικάλων- επιβαρύνει περιβαλλοντικά, την περιοχή. Ωστόσο, υπογράμμισαν, πως για τη διαδικασία της μετεγκατάστασης απαιτείται χρόνος, αλλά και τα απαραίτητα κεφάλαια.

Από την πλευρά τους, εκπρόσωποι των κατοίκων της περιοχής, απαντώντας στη δήλωση περί μετεγκατάστασης, αναφέρονται στην επένδυση για την επέκταση των εγκαταστάσεων του Εργοστασίου που υλοποιείται αυτή την περίοδο. Οι ίδιοι, δηκτικά, υπογραμμίζουν: «Αν πραγματικά ήθελε να μετεγκατασταθεί το Εργοστάσιο, θα δαπανούσε πάνω από 1,5 εκατομμύρια ευρώ για να δημιουργήσει νέες εγκαταστάσεις στην περιοχή της οδού Καρδίτσης;».

Το ερώτημα και εύλογο θεωρούν, ότι είναι και αποκαλυπτικό των πραγματικών προθέσεων του Εργοστασίου που παρότι έχει αγοράσει, έναντι σημαντικού τιμήματος, οικόπεδο εκτός οικιστικής ζώνης για τη μετεγκατάστασή του, επιμένει να λειτουργεί και να επενδύει σε νέες εγκαταστάσεις, σε μία περιοχή η οποία βρίσκεται πλέον εντός του πολεοδομικού ιστού της πόλης.

Από την πλευρά τους, διοικητικοί σύμβουλοι του Εργοστασίου, απαντούν ότι η σημερινή επένδυση αφορά τη δημιουργία ψυγείων τα οποία, ούτως ή άλλως, δεν θα επιβαρύνουν την περιοχή.

Μόνο που αυτή –σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής- είναι η μισή αλήθεια, μιας και εκπρόσωποι του ίδιου, του Εργοστασίου, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το περασμένο έτος, δήλωσαν πως στην υπό κατασκευή μονάδα, θα στεγαστούν το εμφιαλωτήριο, οι νέοι ψυκτικοί θάλαμοι και το ωριμαντήριο και η νέα μονάδα παραγωγής γιαουρτιού. Το συνολικό ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 1,8 εκατομμύρια ευρώ και η υλοποίησή της, εγκρίθηκε από τη γενική συνέλευση του Εργοστασίου στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού και της περαιτέρω ανάπτυξής του.
Οπότε, η επέκταση δεν αφορά μόνο ψυκτικούς θαλάμους, αλλά και νέες μονάδες παραγωγής.

Η περίπτωση της μετεγκατάστασης

Να υπογραμμιστεί, πως προ ενός έτους, οι πρόεδροι των ΕΑΣ Τρικάλων και Καλαμπάκας κύριοι Αχιλλέας Λιούτας και Δημήτρης Κόττης αντίστοιχα και ο πρόεδρος του Εργοστασίου Γάλακτος κ. Κώστας Μαράβας, είχαν αποφασίσει τη δημιουργία κοινοπραξίας των δύο Ενώσεων και του Εργοστασίου για την ανάπτυξη τυροκομικών δραστηριοτήτων.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, η νέα μονάδα η οποία θα παράγει τυροκομικά προϊόντα θα εγκατασταθεί στη Μεγάρχη όπου υπάρχουν τεράστιοι ψυκτικοί θάλαμοι που παραμένουν αναξιοποίητοι. Υπάρχουν κτιριακές εγκαταστάσεις, αλλά και έτοιμος βιολογικός καθαρισμός.

Το ερώτημα κατοίκων της οδού Καρδίτσης είναι εύλογο: Από τη στιγμή που υπήρξε αυτή η ανακοίνωση, γιατί το Εργοστάσιο δεν προχωρεί στην υλοποίησή της, αλλά επενδύει εκατομμύρια ευρώ, σε μία περιοχή η οποία αλλάζει – με πρόταση των μελετητών- χρήση γης;Του Λάζαρου Μάμαλη - Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα: Η ΕΡΕΥΝΑΕπιχειρείν

Παναγιώτα Φιλίππου

Παναγιώτα Φιλίππου

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
ΡΥΘΜΟΣ 89.2

Ελληνική Μουσική ΡΥΘΜΟΣ 89,2

Ο ΡΥΘΜΟΣ 89,2 είναι ένας μουσικός ραδιοφωνικός σταθμός, ελληνικού ρεπερτορίου
koukourava banners new

Ακουστικά Βαρηκοΐας Κουκουράβα

Το Πρότυπο Κέντρο Επιλογής κι Εφαρμογής Ακουστικών Βαρηκοίας- Κουκουράβα Βάγια, ιδρύθηκε στα Τρίκαλα το 2002.
Χοιρινό ΜΑΡΑΒΑ

ΝΤΟΠΙΟ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΑΡΑΒΑ

Η επιχείρησή μας είναι και θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους συμπολίτες μας.
Βελονισμός Παχυσαρκία

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Παχυσαρκία και Βελονισμός
Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ενδοσκοπική Νευροχειρουργική,
Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης,
Χειρουργική Εγκεφάλου,
Χειρουργική Πόνου
Lekkas Clean

Lekkas Clean

Με καθαριότητα και οργάνωση, η καθημερινότητα σας ομορφαίνει!
 Πωλείται διπλοκατοικία στα Τρίκαλα

Πωλείται διπλοκατοικία στα Τρίκαλα

Πωλείται διπλοκατοικία με οικόπεδο 202 τμ

Δημοφιλέστερα

εκλογές 2019

Οι υποψήφιοι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ στα Τρίκαλα και υπόλοιπη

Δευτέρα 10 Μαΐου 2019. Οι ζυμώσεις, οι παρασκηνιακές διεργασίες και

-----Μετέωρα----

Μετέωρα για Όλους: «Τα Μετέωρα εγκυμονούν σκάνδαλο μεγαλύτερο

Η Κίνηση Πολιτών «Μετέωρα για Όλους», τοποθετείται με δελτίο

Ξεκίνησε κουμπαριές ο Μικέλης Χατζηγάκης

Ξεκίνησε κουμπαριές ο Μικέλης Χατζηγάκης

Κουμπάρος στον γάμο του Γιώργου Χριστόπουλου και της Δανάης

Ο Τρικαλινός της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού

Ο Τρικαλινός της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού

Η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού θα βρεθεί αύριο, 13 Ιουνίου 2019, στα

Κρύφτηκαν στην Καλαμπάκα οι βουλευτές Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ

Κρύφτηκαν στην Καλαμπάκα οι βουλευτές Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ

Κάτω από τους βράχους των Μετεώρων, σε ξενοδοχείο της Καλαμπάκας

Ευχαριστήριο μήνυμα από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Τρικκαίων, Τάκης Παζαΐτη

​Ευχαριστήριο μήνυμα από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών

Αγαπητοί Δημότες, Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα η επανεκλογή

© 2009-2019 trikalanews.gr. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Όροι χρήσης