Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αναζητείται καταλληλότητα του Δημοτικού Κινηματογράφου για προβολή παραστάσεων όπερας

Επειγόντως έλεγχο χρειάζονται τα ψηφιακά συστήματα ήχου στο Δημοτικό Κινηματογράφο στο Μύλο Ματσόπουλου, που καθιστούν τον χώρο επαρκή μόνο στα χαρτιά, για κινηματογραφικές προβολές παραστάσεων τόσο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής («Η Λυρική στη Μεγάλη Οθόνη»), όσο και της Μετροπόλιταν Όπερας της Νέας Υόρκης (απευθείας μετάδοση παραστάσεων «The Met: Live in HD»).

Αυτό που δυστυχώς ακούγονταν χθες βράδυ, στην κινηματογραφική προβολή της όπερας «Ο Μικάδος», ήταν ένας επιεικώς απαράδεκτος ήχος.

Η προβολή της όπερας «Ο Μικάδος», αφορά μια από τις παραστάσεις του προγράμματος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με στόχο, να ταξιδέψει την Λυρική Τέχνη σε κάθε γωνιά της Ελλάδας μέσα από 13 αίθουσες  προβολής σε αντίστοιχες πόλεις της χώρας. Ένας στόχος που σίγουρα δεν πέτυχε χθες στα Τρίκαλα, καθώς αυτό που ακούγονταν στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου Τρικάλων,  δεν ήταν απλά ένας ήχος θολός και «μπουκωμένος» που ενοχλούσε τα αυτιά. Ήταν ένας ήχος που πόναγε τα αυτιά και έδιωχνε τους ακροατές-θεατές από την αίθουσα.

Το πρόβλημα, δεν παρουσιάστηκε ξαφνικά χθες. Προϋπήρχε από πέρσι, όταν προβάλλονταν στην ίδια αίθουσα, οι απευθείας μεταδόσεις των παραστάσεων της Μετροπόλιταν Όπερας της Νέας Υόρκης. Υπήρχε όμως,  σε μικρότερο βαθμό.

Χθες, η παραμόρφωση του ήχου ήταν τέτοια, που δεν ξεχώριζαν τα λόγια των τραγουδιστών – η απόδοση της όπερας ήταν στα ελληνικά – και ήταν τρομερά δύσκολο για τον ακροατή-θεατή να παρακολουθήσει αξιοπρεπώς την  παράσταση, η μαγνητοσκόπηση της οποίας είχε γίνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το κακής ποιότητας ηχητικό αποτέλεσμα, οδήγησε τελικά έξω από την αίθουσα ορισμένους από τους λιγοστούς – 24 στο σύνολο –  ακροατές-θεατές που είχαν επιλέξει να δουν την παράσταση. Διωγμένη από την αίθουσα λόγω κακού ήχου, ήταν και μια Τρικαλινή σοπράνο.

Δυο ακόμα κυρίες που συναντήσαμε στην έξοδο και τις ρωτήσαμε γιατί έφευγαν από την αίθουσα κατά την διάρκεια της προβολής, δήλωσαν στο trikalanews.gr : «Μάθαμε ότι σήμερα  μπορούσαμε να δούμε στα Τρίκαλα μια παράσταση όπερας της Λυρικής Σκηνής. Δυστυχώς απογοητευθήκαμε. Πολύ κακός ήχος. Αδύνατον να παρακολουθήσεις».

Υπενθυμίζουμε, ότι η χθεσινή παράσταση ήταν η πρώτη – για φέτος – από μια σειρά παραστάσεων που όπως έχει ανακοινωθεί από τον Δήμο Τρικκαίων, θα προβληθούν στον Δημοτικό Κινηματογράφο, τόσο στα πλαίσια του προγράμματος  «Η Λυρική στη Μεγάλη Οθόνη», όσο και των ζωντανών παραστάσεων από το Lincoln Centrer της Μετροπόλιταν Όπερας της Νέας Υόρκης, αφού ο Δημοτικός Κινηματογράφος Τρικάλων είναι ενταγμένος στο Δίκτυο αιθουσών προβολής της ΜΕΤ και ο Δήμος Τρικκαίων βρίσκεται σε συνεργασία με την Λυρική Σκηνή για  το πρόγραμμα «Η Λυρική στην Μεγάλη Οθόνη»

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή