Αντί για ανάπτυξη, όργιο ρουσφετολογικών προσλήψεων από τον Χατζηγάκη | trikalanews.gr

Αντί για ανάπτυξη, όργιο ρουσφετολογικών προσλήψεων από τον Χατζηγάκη

Η κυβέρνηση με τέτοια έργα αποκλείεται να μας βγάλει από την κρίση. Τα χρήματα αντί να διατεθούν στις επιχειρήσεις και σε έργα υποδομής, διατίθενται για να μεγαλώσει η Λερναία Ύδρα (το κράτος). Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα του έγκριτου δημοσιογράφου κ. Γιάννη Αντύπα που φιλοξενείται στη σελίδα ethnos online

Μέχρι πριν από λίγες ημέρες, ο ΟΠΕΚΕΠΕ, οργανισμός εποπτευόμενος από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, έκανε παγίως τις προσλήψεις τού επιπλέον προσωπικού που χρειαζόταν με το σύστημα των συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Ετσι, τον Απρίλιο του 2008 πήρε 74 άτομα. Με διαδικασίες ΑΣΕΠ. Τον Ιούνιο του 2008 χρειάστηκε ακόμη 410 και τους πήρε. Με διαδικασίες ΑΣΕΠ. Τον Οκτώβριο του 2008 προκήρυξε κι άλλες 257 θέσεις. Με διαδικασίες ΑΣΕΠ.

Πριν από λίγες ημέρες, όμως, τα πράγματα άλλαξαν. Αντί για προσωπικό ορισμένου χρόνου, ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σ. Χατζηγάκης αποφάσισε να προκηρύξει θέσεις συμβασιούχων. Χωρίς μόρια και ΑΣΕΠ! Λίγες ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές ζητούνται 987 άτομα με μόλις τέσσερις εργάσιμες ημέρες για να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους!

Λίγες εβδομάδες πριν από τις κάλπες για τις Βρυξέλλες, το κυβερνών κόμμα, σύμφωνα με τις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που έχει στο πλευρό της την υπουργική απόφαση που δημοσιεύει σήμερα το «Εθνος», επιστρέφει στις πιο παλιές λογικές του μικροκομματισμού και του... Μαυρογυαλούρου. Υπουργός... Αγροτικής Ανασυγκροτήσεως ήταν άλλωστε και ο αξέχαστος Λάμπρος Κωνσταντάρας στην υπέροχη κωμωδία του ελληνικού σινεμά.

Τα χρόνια πέρασαν, αλλά οι συνήθειες δεν άλλαξαν. Απλά τις πρόνοιες του νόμου που αφορούν το προσωπικό ορισμένου χρόνου τις παρακάμπτουν βαφτίζοντας τους υπαλλήλους συμβασιούχους.

Οπως έκαναν οι καλόγεροι του Μεσαίωνα που βάφτιζαν το κρέας ψάρι! Και δεν είναι δημοσιογραφική υπερβολή. Η κατάσταση στην αγορά εργασίας, με το εμπόριο ελπίδας των νέων ανθρώπων, με τις συμβάσεις ομηρείας των 500 ευρώ κατόπιν άνωθεν εντολής θυμίζει άλλες εποχές. Η αξιωματική αντιπολίτευση δηλώνει αποφασισμένη να δώσει συνέχεια στην υπόθεση.

Ο αρμόδιος τομεάρχης, Ντ. Ρόβλιας, θυμίζει πως ο Σ. Χατζηγάκης είχε προβεί σε αντίστοιχες ενέργειες παράκαμψης του ΑΣΕΠ και κατά τη θητεία του στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Χαρακτηριστικά αναφέρει δύο περιπτώσεις:

Διόρισε με αδιαφανείς διαδικασίες, εκτός ΑΣΕΠ, 48 άτομα στην εταιρεία ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ, η οποία εποπτεύεται από τον υπουργό Δικαιοσύνης. Από αυτούς τους 48 οι 13 διορίστηκαν στα Τρίκαλα. Για τις ανάγκες των 13 αυτών διορισμών συνεστήθη στα Τρίκαλα τοπικό γραφείο της εταιρείας ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ, χωρίς να υπάρχει καμία πραγματική ανάγκη σύστασής του. Συνεστήθη μόνο και μόνο για να διορίσει ο κ. Χατζηγάκης τους εκλεκτούς του.

Ο κ. Χατζηγάκης διόρισε επίσης 15 επιμελητές δικαστηρίων στο Ελεγκτικό Συνέδριο με αδιαφανείς διαδικασίες, εκτός ΑΣΕΠ. Από τους 15 οι 12 κατάγονται από τα Τρίκαλα και οι μισοί εξ αυτών είναι στενοί συνεργάτες του κ. Χατζηγάκη ή συγγενείς στενών συνεργατών του. Στον «διαγωνισμό» αυτόν κατελύθη ξανά κάθε έννοια αξιοκρατικής και αντικειμενικής διαδικασίας.

Οι επιλογές έγιναν από Επιτροπή που διόρισε ο κ. Χατζηγάκης, κατά την απόλυτη κρίση της, χωρίς να προβλέπεται καν μοριοδότηση των προσόντων των υποψηφίων. Δηλαδή, πολύ απλά, επέλεξαν όποιους ήθελαν.

Στο θέμα του ΟΠΕΚΕΠΕ παρενέβη και ο Κ. Καρτάλης ζητώντας την ακύρωση της σχετικής προκήρυξης. «Δυστυχώς αποδεικνύεται ότι με αυτή την κυβέρνηση, καταρρέει κάθε έννοια αξιοκρατίας και ισονομίας» επισημαίνει ο βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ. «Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι η περίφημη επανίδρυση του κράτους είναι συνώνυμο της αναξιοκρατίας, της αδιαφάνειας και του μικροκομματικού ελέγχου» δήλωσε χθες ο πολιτικός εκπρόσωπος Αγροτικής Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ, Β. Εξαρχος.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣΕπιχειρείν

koukourava banners new

Ακουστικά Βαρηκοΐας Κουκουράβα

Το Πρότυπο Κέντρο Επιλογής κι Εφαρμογής Ακουστικών Βαρηκοίας- Κουκουράβα Βάγια, ιδρύθηκε στα Τρίκαλα το 2002.
Οι θεραπευτικές δυνατότητες του βελονισμού αφορούν όλη την Παθολογία

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βελονισμός και οι εφαρμογές του
Lekkas Clean

Lekkas Clean

Με καθαριότητα και οργάνωση, η καθημερινότητα σας ομορφαίνει!
 Πωλείται διπλοκατοικία στα Τρίκαλα

Πωλείται διπλοκατοικία στα Τρίκαλα

Πωλείται διπλοκατοικία με οικόπεδο 202 τμ
Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ενδοσκοπική Νευροχειρουργική,
Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης,
Χειρουργική Εγκεφάλου,
Χειρουργική Πόνου
ΡΥΘΜΟΣ 89.2

Ελληνική Μουσική ΡΥΘΜΟΣ 89,2

Ο ΡΥΘΜΟΣ 89,2 είναι ένας μουσικός ραδιοφωνικός σταθμός, ελληνικού ρεπερτορίου
Παναγιώτα Φιλίππου

Παναγιώτα Φιλίππου

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Χοιρινό ΜΑΡΑΒΑ

ΝΤΟΠΙΟ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΑΡΑΒΑ

Η επιχείρησή μας είναι και θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους συμπολίτες μας.

Δημοφιλέστερα

Σε έντονους ρυθμούς ο Μικέλης. Στον αέρα το πρώτο βίντεο

Σε έντονους ρυθμούς ο Μικέλης. Στον αέρα το πρώτο

Το επιτελείο του Μικέλη Χατζηγάκη ετοιμάζεται πυρετωδώς και

----καρέκλα---

Κατά των κατευθυνόμενων ΜΜΕ και των πουλημένων

Δραπέτες του μέσου όρου, ενάντια στους νομιμοποιημένους

Ο Σπύρος Λούης και η ωραία Ελένη

Ο Σπύρος Λούης και η ωραία Ελένη

Στις 10 Απριλίου 1896, ο νερουλάς Σπύρος Λούης από το Μαρούσι,

Ανακαλύφθηκαν μαρμάρινες επιγραφές στο εργοτάξιο της Συναγωγής Τρικάλων

Ανακαλύφθηκαν μαρμάρινες επιγραφές στο εργοτάξιο της Συναγωγής

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές δηλώσεις που παραχώρησαν στο

Λιώνουν τα σίδερα από τον καύσωνα στα Τρίκαλα

Λιώνουν τα σίδερα από τον καύσωνα στα Τρίκαλα

Καύσωνας ικανός να λιώσει και τα σίδερα, επικρατεί αυτή την

Σημαντική προσθήκη στον συνδυασμό Παπαστεργίου

​Σημαντική προσθήκη στον συνδυασμό Παπαστεργίου

Μία εξαιρετικά ποιοτική υποψηφιότητα συστρατεύεται με τον

© 2009-2019 trikalanews.gr. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Όροι χρήσης