Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Θεοδώρου Νημά στην Θεσσαλονίκη

Την περασμένη Πέμπτη 15 Νοεμβρίου και ώρα 7 μ.μ., στο «Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης» (Πλατεία Ιπποδρομίου) στη Θεσσαλονίκη, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Τρικαλινού φιλολόγου και ιστορικού Θεοδώρου Α. Νημά με τίτλο “Ιστορία και Μνημεία των επαρχιών Τρικάλων και Καλαμπάκας. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα”, Θεσσαλονίκη, Εκδοτικός Οίκος Κ. & Μ. Αντ. Σταμούλη, 2018, σσ. 672. 

Την παρουσίαση συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Τρικαλινών Θεσσαλονίκης «Ο Ασκληπιός» και ο Εκδοτικός Οίκος Κ. & Μ. Αντ. Σταμούλη (Θεσσαλονίκη). 

Στην αρχή ο πρόεδρος του Συλλόγου Τρικαλινών κ. Στέφανος Γωγάκος προλόγισε και πα-ρουσίασε τους ομιλητές και εν συνεχεία συντόνισε την εκδήλωση.

Για το βιβλίο μίλησαν ο κ. Νίκος Νικονάνος, ομότ. καθηγητής βυζαντινής αρχαιολογίας και ιστορίας της τέχνης του Αριστ. Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η κ. Ναυσικά Μουλά, φιλόλογος – πρόεδρος του Φ.Ι.ΛΟ.Σ. Τρικάλων και ο κ. Πέτρος Μπέσπαρης, φιλόλογος – συγγραφέας. Στο τέλος ο Συγγραφέας του βιβλίου κ. Θ. Νημάς αναφέρθηκε στην μακρόχρονη έρευνα και μελέτη του για την καταγραφή των ιστορικών γεγονότων που σημάδεψαν την περιοχή Τρικάλων, καθώς και των πάμπολλων και σημαντικών μνημείων της, ενώ στο τέλος ευχαρίστησε όσους τον βοήθησαν στην προσπάθειά του αυτή, αλλά και τους διοργανωτές της παρουσιάσεως και τους ομιλητές.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: ο συγγραφέας και πρ. πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών κ. Νικ. Μέρτζος, οι καθηγητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θ/νίκης κ. Νίκος Αυγελής, κ. Νίκη Παπατριανταφύλλου-Θεοδωρίδη, κ. Βασίλης Κατσαρός και κ. Αγγελική Σφήκα, ο κ. Δημήτριος Νάκος, πρόεδρος της Λέσχης Θεσσαλών “Ρήγας Φεραίος”, η κ. Ιωάννα Νασιώκα, πρόεδρος του συλλόγου Αργιθεατών  “ο Κατσαντώνης“,  ο κ. Βασίλης Κακάνης, πρόεδρος του συλλόγου Καρδιτσιωτών “ο Καραϊσκάκης”, ο κ.  Τριαντάφυλλος Δήμου, πρόεδρος του συλλόγου Καναλιωτών Καρδίτσης,  o κ. Δημήτριος Παπαχριστόπουλος, πρόεδρος του συλλόγου Καβαλιωτών, ο κ. Βασίλης Εκλεμές, πρόεδρος του συλλόγου Σιδηροκαστριτών “το Ρούπελ”, ο κ. Δημήτρης Σ. Κούβελας  και η κ. Σωσώ Αδαμίδου – Γκιουλέκα,  δημοτικοί σύμβουλοι Δήμου Θ/νίκης, ο κ. Δημήτριος Μπουκώνης, πρόεδρος της Αμφικτυονίας Ελληνισμού, ο κ. Κων/νος Καρασιώτος και η κ. Καίτη Μπατζιου,  πρ.  πρόεδροι του Συλλόγου Τρικαλινών Θ/νίκης “ο Ασκληπιός”, η φιλόλογος – θεατρολόγος κ. Λίλια Λύτρα, η φιλόλογος-συγγραφέας κ. Μαρία Μποντίλα, η κ. Ελισάβετ Δεμίρογλου, διευθύντρια της Χορωδίας “Φίλων Βυζαντινού Μουσείου Θ/νίκης”, καθώς και αρκετοί Τρικαλινοί, οι οποίοι, παρά τον αποκλεισμό του κέντρου της Θεσσαλονίκης, κατάφεραν να προσέλθουν.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή