«Πόλεμος» με δηλώσεις και ανακοινώσεις εξαιτίας αιτήματος Σωματείου ΑμΕΑ των Τρικάλων | trikalanews.gr

«Πόλεμος» με δηλώσεις και ανακοινώσεις εξαιτίας αιτήματος Σωματείου ΑμΕΑ των Τρικάλων

Απρόβλεπτη εξέλιξη πήρε το βράδυ της Δευτέρας, η συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Τρικάλων, όταν ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Σωματείου ΑμΕΑ «Η Αρωγή» Κώστας Αναγνωστόπουλος, κατέθεσε στο Προεδρείο, γραπτό αίτημα χρηματοδότησης του Σωματείου. Στην γραπτή επιστολή οι όντως επικριτικές αναφορές προς το Νομαρχιακό Συμβούλιο για μη οικονομική στήριξη και προς τον Δήμο Τρικκαίων για αθέτηση υπόσχεσης σχετικά με την στέγαση των γραφείων του Σωματείου που έχει πρόβλημα μετά την διακοπή της χρηματοδότησης του ενοικίου των γραφείων από την Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών, προκάλεσε την «έκρηξη» του Νομάρχη Τρικάλων Ηλία Βλαχογιάννη.

Ωστόσο πολλοί διέκριναν την «έκρηξη» αυτή ως απόρροια της σύνδεσης του αιτήματος από τον κ. Αναγνωστόπουλο, σχετικά με την επίμαχη απόφαση του κ. Βλαχογιάννη να χρηματοδοτήσει εκτάκτως με επιπλέον ποσό την «Στέγη»ΑμΕΑ της Πύλης.

«Είναι απαράδεκτο να ζητείται να συγκριθεί ένα …συνδικαλιστικό Σωματείο με ένα Ίδρυμα που προσφέρει έργο», δήλωσε με έντονο τρόπο ο Νομάρχης, αφήνοντας και αιχμές κατά του Σωματείου «Αρωγή» ότι δεν συμπεριφέρεται ενωτικά αλλά διασπαστικά σε σχέση με τους Συλλόγους ΑμΕΑ του Νομού.

Η «έκρηξη» του κ. Βλαχογιάννη, συνδυάστηκε και με την «επίθεση» που δέχεται τις τελευταίες ημέρες από τοπική εφημερίδα για την επιπλέον χρηματοδότηση της «Στέγης». Η αντίδραση του κ. Βλαχογιάννη, οδήγησε τον κ. Αναγνωστόπουλο, να εγκαταλείψει άρον-άρον την αίθουσα της συνεδρίασης, ενώ επικριτικός ήταν για το ύφος της επιστολής και ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Δημήτρης Τσέλιος.

«Βγάλαμε το παράπονό μας, κινδυνεύουμε με λουκέτο και δεν ξέρουμε που θα πάνε τα παιδιά μας. Μας έχουν παρατήσει και νομίζουν ότι με το πενιχρό επίδομα που λαμβάνουμε ότι μπορούμε να ζήσουμε. Δεν μας έχουν βοηθήσει ούτε οι πολιτικοί, ούτε η Νομαρχία, ούτε ο Δήμος», σχολίαζε ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Για στάση που δεν ήταν η αρμόζουσα, κατηγορήθηκε από νομαρχιακούς συμβούλους της αντιπολίτευσης ο κ. Βλαχογιάννης, ο οποίος αργότερα σε πιο…ήπιους τόνους, απέκλεισε οικονομική βοήθεια του Σωματείου ως μη νόμιμη και υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει για την εξεύρεση χρηματοδότησης μέσω Υπουργείων…

Λίγες ώρες αργότερα στα δημοσιογραφικά γραφεία, έφτανε επιστολή από τον κ. Αναγνωστόπουλο σχετικά με την συνεδρίαση και στην οποία αναφέρονταν «Στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Τρικάλων, καταθέσαμε μια επιστολή διαμαρτυρίας η οποία κατά τον κ. Νομάρχη, χαρακτηρίστηκε ως προσβλητική για τον θεσμό της Ν.Α.. Ο κατά πολύ ΄΄δημοκρατικός΄΄ κ. Βλαχογιάννης, ή δεν κατάλαβε το νόημα της επιστολής ή το παρερμήνευσε σκόπιμα. Δεν αντέχει την κριτική ο Νομάρχης Τρικάλων ίσως θεωρεί τον ευατό του το κέντρο της γης για αυτό εκνευρίζεται και παραβιάζει τον Κανονισμό λειτουργίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου, αρνούμενος να μας δοθεί ο λόγος για τον αντίλογο. Τον ενόχλησε η διατύπωση μας ότι η Ν.Α. Τρικάλων, μέχρι τώρα δεν ασχολήθηκε καθόλου με τα προβλήματα των ΑμΕΑ του Νομού, αλλά ασκεί την κοινωνική πολιτική του ξεφορτώματος.

Ας μας απαντήσει τι έχει κάνει για τα ΑμΕΑ, ποιος ο ρόλος του ΕΚΑΜΕΑΤ και τι εξυπηρετεί. Που είναι οι δομές μέριμνας και φροντίδας για τα ΑμΕΑ στο Νομό Τρικάλων. Τι έχουν να απαντήσουν στο ερώτημα και στην αγωνία γονέων με παιδιά ΑμΕΑ δευτέρας και τρίτης ηλικίας και τοι θα γίνουν αυτά τα άτομα μετά τον θάνατο των γονέων τους. Αλλά γνωρίζουν καλά ότι τα εγκαίνια δρόμων, οι κορδέλες έχουν λάμψη, τηλεόραση, χειροκροτήματα, τραπεζώματα και η ψήφους, ενώ η αναπηρία καίει. Για να ασχοληθεί κάποιος μαζί της, χρειάζεται να έχει όραμα, κοινωνική ευθύνη, ανθρωπιά και θέλει πολύ κόπο. Τι από όλα αυτά έχει ο κ. Νομάρχης;».

Νωρίτερα ο κ. Αναγνωστόπουλος σε άλλες του δηλώσεις είχε τονίσει πως «ακούγαμε τις δαπάνες για τα…Τσιτσάνεια και δεν πιστεύαμε ότι δίνονται τέτοια ποσά όταν με λιγότερα από τα μισά αυτά χρήματα, θα μπορούσαν να βοηθηθούν ΑμΕΑ του Νομού»…
Επιχειρείν

Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ενδοσκοπική Νευροχειρουργική,
Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης,
Χειρουργική Εγκεφάλου,
Χειρουργική Πόνου
Lekkas Clean

Lekkas Clean

Με καθαριότητα και οργάνωση, η καθημερινότητα σας ομορφαίνει!
ΡΥΘΜΟΣ 89.2

Ελληνική Μουσική ΡΥΘΜΟΣ 89,2

Ο ΡΥΘΜΟΣ 89,2 είναι ένας μουσικός ραδιοφωνικός σταθμός, ελληνικού ρεπερτορίου
Χοιρινό ΜΑΡΑΒΑ

ΝΤΟΠΙΟ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΑΡΑΒΑ

Η επιχείρησή μας είναι και θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους συμπολίτες μας.
 Πωλείται διπλοκατοικία στα Τρίκαλα

Πωλείται διπλοκατοικία στα Τρίκαλα

Πωλείται διπλοκατοικία με οικόπεδο 202 τμ
Παναγιώτα Φιλίππου

Παναγιώτα Φιλίππου

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
koukourava banners new

Ακουστικά Βαρηκοΐας Κουκουράβα

Το Πρότυπο Κέντρο Επιλογής κι Εφαρμογής Ακουστικών Βαρηκοίας- Κουκουράβα Βάγια, ιδρύθηκε στα Τρίκαλα το 2002.
Βελονισμός Παχυσαρκία

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Παχυσαρκία και Βελονισμός

Δημοφιλέστερα

εκλογές 2019

Οι υποψήφιοι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ στα Τρίκαλα και υπόλοιπη

Δευτέρα 10 Μαΐου 2019. Οι ζυμώσεις, οι παρασκηνιακές διεργασίες και

-----Μετέωρα----

Μετέωρα για Όλους: «Τα Μετέωρα εγκυμονούν σκάνδαλο μεγαλύτερο

Η Κίνηση Πολιτών «Μετέωρα για Όλους», τοποθετείται με δελτίο

Ξεκίνησε κουμπαριές ο Μικέλης Χατζηγάκης

Ξεκίνησε κουμπαριές ο Μικέλης Χατζηγάκης

Κουμπάρος στον γάμο του Γιώργου Χριστόπουλου και της Δανάης

Ο Τρικαλινός της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού

Ο Τρικαλινός της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού

Η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού θα βρεθεί αύριο, 13 Ιουνίου 2019, στα

Κρύφτηκαν στην Καλαμπάκα οι βουλευτές Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ

Κρύφτηκαν στην Καλαμπάκα οι βουλευτές Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ

Κάτω από τους βράχους των Μετεώρων, σε ξενοδοχείο της Καλαμπάκας

question mark man

4 μνηστήρες για 1 θέση στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στα

Εκτός από τα γνωστά ονόματα που έχουν κλειδώσει στο ψηφοδέλτιο

© 2009-2019 trikalanews.gr. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Όροι χρήσης