Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αρχίζουν την Κυριακή ακροάσεις και νέα σεζόν της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Τρικάλων

Όπως ενημερωθήκαμε από τον μαέστρο της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Τρικάλων (ΣΟΝΤ), κ. Δημήτρη Κτιστάκη, η νέα μουσική σεζόν της ορχήστρας, αρχίζει την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00 το πρωί, στην αίθουσα των προβών, στην Δωροθέα Σχολή.

Την ίδια ώρα και μέρα αρχίζουν και οι ακροάσεις των νέων μουσικών απ΄όλη τη Θεσσαλία, που θέλουν να γίνου μέλη της ΣΟΝΤ.

Οι ακροάσεις θα γίνουν από τον ίδιο τον μαέστρο της (την διεύθυνση της οποίας έχει από την σύστασή της), καθώς και  καθηγητή  στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, διευθυντή της Χορωδίας της ΕΡΤ και άλλων μουσικών συνόλων της χώρας.

Με αφορμή το ξεκίνημα της νέας σεζόν, ο Δημήτρης Κτιστάκης, δήλωσε στο trikalanews.gr :

«Η νέα μουσική σεζόν αρχίζει, νέα πλαίσια και βάσεις θα τεθούν για μια μουσική χρονιά πλήρης σε συναυλίες.  Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να ενταχθούν στην ορχήστρα να έρθουν σε επαφή με τον Σύλλογο Φίλων Μουσικής Τρικάλων. Καλώ τους νέους μουσικούς όχι μόνο από τα Τρίκαλα αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, να εμπιστευθούν την ΣΟΝΤ στην οποία γίνεται ουσιώδης και σοβαρή δουλειά».

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Τρικάλων δημιουργήθηκε το 2012 από τον Σύλλογο Φίλων Μουσικής Τρικάλων. Οι στόχοι και σκοποί της είναι:

•     Η διάπλαση των μουσικών ικανοτήτων των μελών και η εν γένει πρόοδός τους στο όργανο με το οποίο συμμετέχουν στην Ορχήστρα

•    Η ανάπτυξη της συλλογικής μουσικής δράσης και του πνεύματος ομαδικής συνεργασίας

•    Η καλλιέργεια και διάδοση της ορχηστρικής μουσικής από την εποχή μπαρόκ έως τη σύγχρονη

•    Η προετοιμασία των μελών για επαγγελματική σταδιοδρομία σε ορχηστρικά σύνολα

•    Η συμμετοχή σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις εντός και εκτός Ελλάδος

•    Η χορήγηση κατά το δυνατόν μουσικών υποτροφιών σε αριστούχους – διακεκριμένα μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Τρικάλων από τον Σύλλογο Φίλων Μουσικής Τρικάλων.

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή