Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Σε πλήρη ετοιμότητα ο μηχανισμός της ΠΕ Τρικάλων

Σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση χιονόπτωσης  βρίσκονται οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) Τρικάλων, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μιχαλάκη.

Σε όλα τα καίρια σημεία του Νομού μας έχουν τοποθετηθεί μηχανήματα, ώστε να αρχίσουν άμεσα τον αποχιονισμό, σημειώνει ο κ. Μιχαλάκης, προσθέτοντας πως η ΠΕ είναι υπεύθυνη για τον καθαρισμό 1.290 χλμ  επαρχιακού και εθνικού δικτύου.

35 συνολικά μηχανήματα βρίσκονται «υπ’ ατμόν»  στον Νομό μας, που περιλαμβάνουν «λεπίδες», γκρέϊντερ, φορτωτές, μπλουλντόζα, φρέζα χιονιού, τόσο δημόσια, όσο και ιδιωτικά, τα οποία είναι μισθωμένα κατόπιν σχετικής δημοπράτησης. Παράλληλα, έχουν γίνει οι κατάλληλες προμήθειες αλατιού.

Στόχος της ΠΕ είναι η ασφαλής και άνετη χρήση των οδών του Νομού μας, ώστε αφενός να μην δημιουργηθεί πρόβλημα για τους κατοίκους του και αφετέρου να μην υπάρξει ζήτημα για τους επισκέπτες,  που τόσο μεγάλης σημασίας είναι για την τοπική οικονομία.

Μέχρι τώρα δεν  έχουν παρουσιαστεί προβλήματα, όμως ο μηχανισμός βρίσκεται σε εγρήγορση, καθώς αναμένονται χιόνια στα ορεινά.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή